joi, 23 iulie 2015

BANI PENTRU PDL – DNA l-a retinut pe Gabriel Berca, fost ministru de Interne in Guvernul PDL, pentru trafic de influenta: „A primit, atat pentru sine cat si pentru partidul din care facea parte, de la un om de afaceri, 185.000 euro pentru ca in calitate de senator si presedinte al organizatiei judetene Bacau a unui partid politic, sa-si foloseasca influenta personala pe langa membri ai Guvernului Romaniei”


DNA l-a retinut pe fostul ministru de Interne din Guvernul PDL, Gabriel Berca (foto). Fost senator si consilier al ex-presedintelui Traian Basescu, Berca este acuzat de trafic de influenta in dosarul in care a fost retinut deja ex-deputatul PNL si PDL Mihai Banu.
Procurorii acuza ca Gabriel Berca a primit, atat pentru el cat si pentru PDL, 185.000 de euro de la un om de afaceri. Conform DNA, in schimbul banilor, Berca trebuia sa intervina pe langa membri ai Guvernului, in vederea alocarii unei sume de bani catre o primarie de pe raza judetului Bacau.
Iata acuzatiile DNA:
Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Bacau au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 23 iulie 2015 ora 12.50 si pana la data de 24 iulie 2015, ora 12.50, a inculpatului BERCA GABRIEL, senator in Parlamentul Romaniei, la data faptei, cu privire la savarsirea infractiunii de trafic de influenta.
In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si indicii din care rezulta suspiciunea rezonabila care contureaza urmatoarea stare de fapt:
In perioada aprilie 2010 - ianuarie 2012, inculpatul Berca Gabriel, prin intermediul inculpatului Banu Mihai, a pretins si primit, atat pentru sine cat si pentru partidul din care facea parte, de la un om de afaceri, in mai multe transe, suma totala de 185.000 euro pentru ca in calitate de senator in Parlamentul Romaniei si presedinte al organizatiei judetene Bacau a unui partid politic, sa-si foloseasca influenta personala pe langa membri ai Guvernului Romaniei, in vederea alocarii unei sume de bani catre o primarie de pe raza judetului Bacau.
Aceasta suma de bani era necesara pentru achitarea unor lucrari de constructie, in valoare de aproximativ 5,6 milioane lei, executate de firma omului de afaceri in beneficiul unitatii administrativ-teritoriale.
In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii.
Inculpatului Berca Gabriel i s-a adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala, urmand ca acesta sa fie prezentat, la data de 24 iulie 2015, Curţii de Apel Bacau, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.
Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.
Accesari:496

Comentarii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu