joi, 23 iulie 2015

Spitalul Municipal adună bani pentru aparatul de radiologie

Spitalul Municipal adună bani pentru aparatul de radiologie

Spitalul Municipal adună bani pentru aparatul de radiologie
24 July
03:24 2015
Conducerea Spitalului Municipal de Urgenţă Roman încearcă, de câteva luni, să găsească fonduri pentru achiziţionarea unui aparat de radiologie performant, complet digital. Acest aparat ar permite unităţii medicale să încheie un contract de finaţare pentru Laboratorul de radiologie şi imagistică medicală cu Casa de Asigurări de Sănătate Neamţ, iar astfel romaşcanii ar putea beneficia de radiografii gratuite. Aparatele existente sunt mai vechi de 12 ani şi, de aceea, nu permit încheierea unui contract de finanţare.
Unitatea medicală a primit 600.000 de lei din partea Consiliului Judeţean Neamţ pentru această achiziţie, dar un aparat modern, aşa cum îşi doreşte conducerea să cumpere, ajunge chiar şi între 1.000.000 şi 2.000.000 de lei, iar diferenţa trebuie acoperită din surse proprii.
Pentru a diminua diferenţa de bani care este necesară, managerii unităţii au decis să renunţe la o parte dintre obiectivele de pe lista de investiţii care a fost creionată pentru anul acesta, iar banii alocaţi să fie redirecţionaţi către aparatul de radiologie.
Astfel, s-a renunţat la achiziţionarea a zece paturi pentru Anestezie şi Terapie Intensivă, care ar fi costat 145.000 de lei, iar banii vor fi folosiţi pentru cumpărarea aparatului Roetgen cu grafie şi scopie digital. Hotărârea Comitetului Director al Spitalului Municipal Roman a fost aprobată în şedinţa de Consiliu Local care a avut loc joi, 23 iulie.

Comentarii

0 comentarii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu