sâmbătă, 21 martie 2020

Alertă în România: Numărul infecțiilor cu coronavirus s-a dublat de ieri până astăzi! Intrăm într-o nouă etapă

21 Mar 2020 - 17:26
Alertă în România: Numărul infecțiilor cu coronavirus s-a dublat de ieri până astăzi! Intrăm într-o nouă etapăLucian Alecu
Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan, a declarat, la Antena3, că dublarea numărului de cazuri de infecție cu coronavirus în România, în ultimele 24 de ore, este extrem de îngrijorătoare.
”Această dublare a numărului de la o zi la alta arată un trend care devine ingrijorător. Se produce o replicare mai mare a infecțiilor pe plan local”, a spus Horațiu Moldovan.
”În acest moment, trebuie să aplicăm măsuri de oprire a contactului între oameni. (...) Dacă ritmul crește, vor apărea și mai multe cazuri complicate și vom fi puși în situația de a avea mai mulți pacienți în stare critică. Suntem în fața unei schimbări de atitudine pentru că profilul disipării infecției în rândul populației se schimbă”, a afirmat secretarul de stat.
Problema transmiterii intracomunitare este deja o realitate în România, spune secretarul de stat.
„A crescut numărul pacienţilor pozitivi COVID în ultimele 24 de ore, au fost raportaţi 66 de noi pacienţi, ceea ce, faţă de raportările precedente care au fost în medie de 30 reprezintă o dublare. Această realitate poate să fie creşterea numărului de testări, ceea ce este o preocupare permanentă a noastră, dar poate să fie şi o distribuţie a virusului în populaţie, şi în această etapă fiind vorba de o distribuţie localizată, comunitară”, precizează Horaţiu Modovan.
Persoanele cu vârsta de peste 70 de ani ar putea fi izolate la domiciliu, a mai spus el. O astfel de măsură face obiectul unor discuţii la nivelul Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu