sâmbătă, 19 mai 2018

Filme de la Berlin, Sundance şi San Sebastian, la TIFF, 2018 - distributed by #BadUnicorn

La un an de la lansarea primului film în cinematografele din România (On Body and Soul / Despre trup şi suflet, r. Ildikó Enyedi), Bad Unicorn revine la TIFF 2018 cu 4 filme.

În avanpremieră în România, publicul TIFF va avea ocazia de a vedea Dovlatov, cel mai nou film al lui Alexey German Jr., filmul premiat cu două trofee la Berlin în 2018: Ursul de argint pentru contribuţie artistică şi Premiul Berliner Morgenpost Reader's Jury. Tot de la Berlinale vine şi filmul U: July 22 / Utoya - 22 iulie (r. Erik Poppe), cel mai discutat film al acestei ediţii a festivalului. The Guilty / Vinovatul (r. Gustav Möller), thrillerul bulversant care a câştigat Premiul publicului la Sundance este selectat în competiţia TIFF 2018. În competiţia dedicată filmelor româneşti, ZFR, va rula Pororoca (r. Constantin Popescu), filmul care i-a adus actorului român Bogdan Dumitrache trofeul pentru Cel mai bun actor la San Sebastian.

Dovlatov este cel mai nou film al lui Alexey German Jr. (Ursul de Argint pentru Under Electric Clouds, Leul de Argint pentru Paper Soldier) care pentru prima dată îşi îndreaptă camera de filmat asupra oraşului său natal, Leningrad (Sankt Petersburg), pentru a ilustra vieţile tinerilor scriitori sovietici Serghei Dovlatov şi Iosif Brodski şi a altor artişti reprimaţi în anii '70. Dovlatov urmăreşte şase zile din viaţa renumitului scriitor Serghei Dovlatov, a cărui viziune satirică depăşea constrângerile Rusiei Sovietice din anii '70. Împreună cu poetul şi prietenul său, Iosif Brodski, Dovlatov a luptat pentru menţinerea talentului şi integrităţii sale, fiind martor în acelaşi timp la suprimarea celorlalţi colegi de breaslă de către un sistem puternic, de neclintit, de care nu vor scăpa ulterior odată decât cu emigrarea în Occident.


Dovlatov va putea fi văzut la TIFF luni, 28 mai 2018, ora 18:00, la Cinema Florin Piersic şi duminică, 30 iunie 2018, ora 14:00, la Sapienţia.
Dovlatov va fi distribuit în cinematografele din România începând cu 15 iunie 2018.
FB page: www.facebook.com/Dovlatov.Filmul

U: July 22 / Utoya - 22 iulie (r. Erik Poppe) a fost, fără îndoială, cel mai discutat şi aşteptat film din competiţia Berlinale 2018. Impresionanta reconstituire a masacrului de pe insula Utøya la 7 ani de la eveniment durează 90 de minute, dintre care 72 filmate într-un plan secvenţă, exact cât a durat masacrul care a dus la moartea a 69 de tineri. Filmul urmăreşte prin intermediul unui personaj fictiv de 19 ani, Kaja, cele 72 de minute interminabile în cursul cărora extremistul de dreapta (al cărui nume nu este menţionat în film, în ciuda mediatizării) i-a urmărit şi împuşcat pe tinerii panicaţi, prinşi fără scăpare pe insuliţa din apropiere de Oslo.


U: July 22 / Utoya - 22 iulie va rula duminică, 27 mai 2018, ora 17:00, la Cinema City şi joi, 31 mai 2018, ora 21:30, la Casa de Cultură a Studenţilor.
U: July 22 / Utoya - 22 iulie va fi distribuit în cinematografele din România în luna august.
FB Page: www.facebook.com/utoya22iulie

Câştigător al Premiului Publicului la Sundance şi Rotterdam, în avanpremieră în România în competiţia TIFF, vine The Guilty / Vinovatul, un film ce ilustrează într-o manieră bulversantă cum cele mai bune intenţii se pot transforma într-o formă de abuz. Debutantul danez Gustav Möller reuşeşte imposibilul, ţinându-te pe muchia scaunului cu un thriller minimalist filmat în timp real, într-un interior unic, cu un personaj care vorbeşte nonstop la telefon.


La TIFF, The Guilty / Vinovatul va putea fi văzut duminică, 27 mai 2018, ora 22:00, la Cinema Victoria şi marţi, 29 mai 2018, ora 17:30, la Cinema Victoria.
The Guilty / Vinovatul va rula în cinematografele din România în toamna lui 2018.

Pororoca, al treilea lungmetraj al lui Constantin Popescu, va putea fi revăzut la TIFF în cadrul competiţiei Zilele Filmului Românesc. "Un film despre puterea tăcută a vinovăţiei" (Ziarul Metropolis), o poveste pe muchie de cuţit despre un tată disperat să-şi găsească fiica. Într-un rol principal memorabil, Bogdan Dumitrache, premiat pentru interpretare la Festivalul de la San Sebastian.


Pororoca va rula joi, 31 mai 2018, ora 10:00, la Urania Palace şi vineri, 1 iunie 2018, ora 21:30, la Sapienţia
FB Page: www.facebook.com/Pororoca.filmul

Dovlatov, U: July 22 / Utoya - 22 iulie, The Guilty / Vinovatul şi Pororoca sunt distribuite în România de Bad Unicorn.
FB Page
YouTube Channel
Instagram

Descarcă broşura TIFF 2018 aici.. Descarcă programul TIFF 2018 aici..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu