vineri, 16 martie 2018

Atenționare meteo! Cod Galben de ninsoare în Neamț

Atenționare meteo! Cod Galben de ninsoare în Neamț

cod galben ninsoare 1Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi, 16 martie 2018, noi avertizări Cod Galben de precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare pentru zona Moldovei, valabile pentru acest sfârșit de săptămână.
O primă avertizare vizează jumătatea nordică a regiunii – Suceava, Botoșani, Neamț și Iași - și este valabilă pentru intervalul 17 martie, ora 18:00 – 18 martie, ora 08:00.
Potrivit ANM, în jumătatea de nord a Moldovei, precum și în zona Carpaților Orientali, vor fi precipitații la început mixte, ce vor favoriza local depuneri de polei, apoi sub formă de ninsoare. Local, se va depune strat de zăpadă. Vântul va prezenta intensificări, cu viteze de 50-55 km/h, iar la munte, de 70 km/h, viscolind temporar zăpada.cod galben ninsoare 2
O a doua avertizare Cod galben a fost emisă pentru intervalul 18 martie, orele 08:00 – 23:00, de această dată fenomenele vizate fiind precipitații însemnate cantitativ, intensificări ale vântului, răcire accentuată a vremii, ce vor afecta atât Moldova, cât și Muntenia.
În intervalul menționat vor fi precipitații pe arii extinse în jumătatea de sud-est a teritoriului. În Moldova, precum și în zona Carpaților Orientali, vor predomina ninsorile și se va depune strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări în majoritatea zonelor, cu precădere în cele de munte. Vremea se va răci accentuat, devenind chiar deosebit de rece pentru această perioadă. Se vor înregistra temperaturi cu 10-15 grade mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă.
Sursa: ANM
Romanul Financiar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu