duminică, 18 martie 2018

Legile karmice și calea spre fericire (VIDEO)

Legile karmice și calea spre fericire (VIDEO)

Legile karmice ne pot schimba total pespectiva asupra vieții. Sunt percepte pe care dacă le respectăm, universul ne dă tot ce avem nevoie pentru a trăi viața așa cum ne dorim.
Echilibrul dintre relația noastră cu cosmosul, pe de-o parte și gândurile și acțiunile noastre de cealaltă parte este determinat de legatura dintre cauză și efect. Această legatură ne transmite că fiecare gând, cuvânt sau faptă a noastră eliberează în lume o energie specifică și influențează realitatea în care trăim.
Sufletul și cugetul nostru sunt mereu pe drum, într-o călătorie nesfârșită, însă energiile produse de gânduri și acțiuni pot avea un impact spectaculos asupra existenței noastre, transformând într-un mod pozitiv drumul nostru prin viață.
Karma este acea "munca spirituală" pe care trebuie să o îndeplinim zi de zi pentru a ne modela gândurile și implicit, acțiunile spre a găsi echilibrul care să ne asigure pacea și liniștea interioară.

Legile karmice și influența lor asupra vieții

Deși, în conceptia generală karma este văzută ca o pedeapsă pentru faptele rele din trecut, în realitate lucrurile nu stau deloc așa. Karma se referă la reflectările sufletului nostru, care ne pot arăta unde am fost, unde suntem și unde am putea ajunge dacă reușim să înțelegem lecțiile care ne sunt destinate în această viață.
Legile Karmei au fost menționate în scripturile indiene antice în limba sanscrită și relevă faptul că orice am face și orice decizie am lua aceasta se va întoarce la noi, uneori înzecit. Călăuzirea gândurilor noastre după cele 12 legi ale karmei ne va ajuta să înțelegem cum trebuie să acționăm și ce trebuie să acceptăm pentru a ne găsi echilibrul interior și pentru a trăi fericiți.
Cele 12 legi ale karmei care îți vor schimba viziunea asupa vieții:
1. „Culegi ceea ce semeni”.
Aceasta lege mai este cunoscută și ca legea cauzei și a efectului. Ceea ce dăm universului, primim inapoi. Fapte bune atrag evenimente bune, oameni buni, situații și circumstanțe bune, în timp ce faptele rele în mod inevitabil atrag tot ceea ce este negativ. Dacă ceea ce ne dorim este fericire, iubire, pace, prietenie… atunci ar trebui să fim fericiți, iubitori și adevărați prieteni.
2. Legea creației
Viața nu se întâmplă pur și simplu, ci suntem coparticipanți, suntem într-o relație strânsă cu universul. De aceea, tot ceea ce ne înconjoară ne dă indicii cu privire la interiorul nostru.
3. Legea umilinței
Umilința este o trăsătură necesară pentru a descoperii fericirea. Umilința este primul pas spre înțelepciune și, mai apoi, spre fericire. A avea o atitudine umilă nu înseamnă să-ți pui cenușă în cap, ci să răspunzi cu calm, cu înțelepciune, cu blândețe și cu iubire celor care se îndreaptă către tine cu nervi, cu agresiune, cu răutate, invidie sau porniri dușmănoase.
4. Legea evoluției – „Oriunde ajungi, acolo trebuie să fii”
Nu trebuie să îi schimbăm pe cei din jurul nostru sau locurile, ci pe noi înșine. Cel mai mare dar care ne este dat este chiar lumea noastră interioară și singurul factor pe care îl putem cu adevărat controla.
5. Legea responsabilității
Se referă la faptul că trebuie să ne asumăm responsabilitatea pentru ceea ce se întâmplă în viața noastră. Gândurile negative, tensiunea, teama, frica, invidia sunt aducătoare de rele. Simpla schimbare a modului în care gândești, înfruntarea temerilor de orice fel și asumarea efectelor, pot să reprezinte calea spre bine.
6. Legea conexiunii
Trecutul-prezentul-viitorul, toate trebuie să fie conectate. De aceea, fiecare pas duce către un alt pas și așa mai departe. Nici primul și nici următorul pas nu sunt de importanță mai scăzută, pentru că de fiecare am avut nevoie ca să îndeplinim un scop.
7. Legea concentrării
Nu te poți gândi la două lucruri în același timp. Atunci când ne focusăm asupra valorilor noastre spirituale, este imposibil să avem gânduri de joasă factură cum ar fi mânia, suferința sau invidia.
8. Legea generozității și a ospitalității
Dacă tu crezi că ceva este adevărat, atunci la un moment dat în viața ta vei fi chemat să demonstrezi acel adevăr particular. Este un moment când trebuie să punem în practică ceea ce am învățat.
9. Legea lui aici și acum
Dacă ne întoarcem mereu în trecut nu reușim să fim în totalitate în prezent. Acest lucru ne împiedică să avem visuri noi și să descoperim lucruri și oameni noi și crează o barieră în calea fericirii personale.
10. Legea schimbării
Istoria se repetă până când ne învățăm lecția și până când ne dăm seama ce trebuie să schimbăm în drumul nostru.
11. Legea răbdării și a recompensei
Adevărata bucurie vine după ce facem ceea ce trebuie să facem și avem răbdare, conștienți că ceea ce ne dorim se va materializa la momentul oportun.
12. Legea semnificării și inspirației
Ne oferă lecția de viață potrivit căreia "primești ceea ce oferi". Adevărata valoare a ceea ce trăiești este rezultatul energiei pe care tu o investești în acel ceva și ce semnificație dai chiar tu acelei trăiri. Dacă ceea ce aduci în viața ta este din iubire, iubirea va fi cea care îți va marca existența și îți va lumina calea spre fericire.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu