miercuri, 8 decembrie 2021

Strigăt spre cer de Crăciun: „Mami, ajută-mă!”. Povestea dramatică a unui copil orfan

 

Povestea dramatică a unui copil rămas orfan care riscă să rămână fără acoperiș deasupra capului. Mama sa a murit în fața lui, sora lui a decedat și ea, iar tatăl l-a părăsit pentru o femeie.

Author: Georgiana Balaban miercuri 08 decembrie 2021 , 15:48

andrei-copil-orfan-prahova

Copilul a rămas orfan după moartea mamei.

[Sursa foto: Facebook „România fără gură”.]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

În Ajun de Mos Nicolae, când copiii se bucurau, sub privirea plină de dragoste a părinților, de cadourile primite, un băiețel se pregătea să-și viziteze mama.

radio_impuls
Copy video url
Play / Pause
Mute / Unmute
Report a problem
Language
Mox Player
advertisement
Drumul spre cimitir este un drum numai al lui. O cale cât o durere, măsurată în lacrimi și întrebări fară răspuns. Calcă apăsat, sigur, pașii săi sunt întipăriți în pământul ce înconjoară mormintele.

Citeste si: Un singur elev a fost confirmat pozitiv, în urma testării, în această săptămână

Advertisement
Andrei are 11 ani și a primit doar lovituri de la viață. Problemele lui ar fi pus în genunchi orice adult. Mama lui a pierit chiar sub ochii lui, sora sa a decedat anul trecut, la vârsta de nouă ani. Pe lângă asta, tatăl lui l-a abandonat. Minorul locuiește cu bunica sa, într-o locuință în care stă să cadă. Pentru că la el nu a venit Moșul, a mers să-și plângă durerea la cimitir. I-a spus mamei sale tot ce a avut pe suflet: „Mami, mă vezi, mă asculți?! Ajuta-mă, bunica nu mai poate, iar eu nu știu ce să fac, dă-mi un semn- oricât de mic”.

andrei-copil-orfan-prahova

Andrei merge să-și vadă mama la cimitir.

[Sursa foto: Facebook „România fără gură”.]

A privit crucea pierdut și parcă aștepta un semn.

andrei-copil-orfan-prahova

Rodica și nepotul ei, ANDREI.

[Sursa foto: Facebook „România fără gură”.]

Povestea cruntă a micuțului Andrei

Andrei locuiește în satul Podenii Vechi, județul Prahova, într-o casă bătrânească cârpită an de an.

andrei-copil-orfan-prahova

Casa cârpită de bunica stă să cadă.

[Sursa foto: Facebook „România fără gură”.]

Când plouă, apele se prăvălesc de pe deal asupra lor, parcă vrând să le ia și ultimele lucruri pe care le mai au. În această casă crăpată de la fundație, inundată de viitură de nenumărate ori, cu un acoperiș pavat cu celofan, un copil de 11 ani trăiește o poveste cutremurătoare. Când avea numai 6 ani, mama sa a intrat în comă diabetică și a murit sub privirea plină de groază a băiețelului. Sora sa s-a născut cu tetrapareză spastică și a fost martor neputincios la tot chinul fetiței până când și aceasta a pierdut lupta cu viața, la numai 9 ani. Chinul lui Andrei nu se oprește aici, tatăl său s-a recăsătorit și l-a părăsit. Bunica Rodica este singura care nu i-a întors spatele și se chinuie să-l crească dintr-o pensie de 500 de lei și ajutorul social de care băiețelul beneficiază de pe urma morții mamei. Din cauza șocului, Andrei are probleme hormonale și coșmaruri, în fiecare noapte.

andrei-copil-orfan-prahova

Bătrâna își iubește nespus nepotul.

[Sursa foto: Facebook „România fără gură”.]

Citeste si: VIDEO| O tragedie revoltătoare zguduie Grecia după ce o fetiță româncă de numai 8 ani a murit strivită de ușa unei fabrici

În fiecare seară, înainte de a dormi, Andrei spune o rugăciune. De multe ori, adoarme plângând. Privește trist patul gol în care cândva dormeau sora și mama sa. „Mi-e atât de dor de tine!”, spune el printre lacrimi.

andrei-copil-orfan-prahova

Casa lor, din județul Prahova.

[Sursa foto: Facebook „România fără gură”.]

Când au venit să ridice trupul mamei nu l-a observat nimeni. Nu a putut să se miște. A stat și a privit cum oamenii aceia săltau trupul mamei în interiorul mașinii.
După ce au plecat, a ieșit în drum și s-a rugat să îl ia și pe el. Dar nu l-a mai auzit nimeni. Visele lui sunt bântuite.

„Mami, bunica plânge! Îi e frică că rămânem fără casă. Tata nu ne ajută, a plecat. Nu mă interesează că nu vine Moșul, vreau doar ca bunica să fie fericită. Mi-e atât de dor de tine!”, spune copilul.

Bunica Rodica îl îngrijește cu drag. Și-a îngrijit și nepoata paralizată de când s-a născut și până în mormânt. Rodica Grigore trece prin clipe de coșmar.

andrei-copil-orfan-prahova

Andrei își plânge durerea la cimitirul mamei.

[Sursa foto: Facebook „România fără gură”.]

Povestea tristă a bunicii

Femeia a rămas văduvă la 31 de ani. A promis în fața cerului că nu se va mai recăsători. Pe el il lăsase Dumnezeu, el va rămâne veșnic în sufletul ei. În urmă cu 4 ani, Dumnezeu i-a luat și fiica lăsând-o să îngrijească, singură, doi nepoți mici. Fetița era bolnavă, iar băiatul începea să prezinte semne de instabilitate emoțională. „Pe tatăl lui nu-l interesează chinul copilului", spune bătrâna.

andrei-copil-orfan-prahova

Andrei merge des la mormântul mamei și al surorii sale.

[Sursa foto: Facebook „România fără gură”.]

Citeste si: Un copil în vârstă de 8 ani din Neamț a fost lovit de mașină pe trecerea de pietoni

Bunica este răpusă de durere. „Soarta m-a lovit rău, maică! Mi-a murit fata în brate, durere mai mare pentru un părinte nu există. În urma ei au rămas un băiețel și o fetița care s-a născut cu tetrapareză spastică. Numai eu știu cât m-am chinuit cu ea, sărăcuța. Era paralizată și trebuia schimbată, hrănită printr-un furtun, plămânii aspirați…. Și Andrei a fost martor la toate astea. Anul trecut, nepoțica mea a plecat lângă mama ei după o viața trăită în chin. Ginerele meu, tatăl copiilor, s-a recăsătorit și dus a fost. Mai vine pe la Andrei cu ceva de mâncare și cam atât. Nu-l interesează că băiatul lui stă într-o casă care poate să cadă peste el, că abia avem ce să mâncăm, că Andrei are coșmaruri și plânge”, a mărturisit ea pentru jurnaliștii paginii „România fără gură”.

andrei-copil-orfan-prahova

Casa micuțului Andrei.

[Sursa foto: Facebook „România fără gură”.]

Disperată că nu va avea unde să stea a încercat să construiască o casă cu mâinile ei. Cu pensia de 500 de lei, a făcut împrumut la CAR și s-a apucat să construiască singură o anexă în care să poată locui. „Cu mâinile mele am încercat să ridic câteva camere, să fugim din calea viiturii care va veni sigur și iarna asta. Dar iar nu am avut noroc! Și casa asta s-a crăpat de la fundație până la tavan. Nu știu ce să mai fac,încotro să o apuc”, plânge bătrâna.

andrei-copil-orfan-prahova

Andrei privește poza mamei nedumerit.

[Sursa foto: Facebook „România fără gură”.]

Citeste si: Părinții lui Ion Șmecherul, primele imagini de la înmormântare! Tristețea e mai mare ca niciodată după pierderea fiului lor

Cele două suflete triste își găsesc alinare la cimitir, acolo porțile nu sunt niciodată închise. Bunica și-a învățat nepotul să aprindă primele lumânări.

andrei-copil-orfan-prahova

Mormântul mamei lui Andrei.

[Sursa foto: Facebook „România fără gură”.]

Era mic, stătea alături de ea, în fața crucii din lemn afumat, și asculta revolta bătrânei față de soartă. Gesturile lui erau mecanice. Așeza o lumânare în pământul reavăn și încerca să-și amintească figura mamei. Parcă ar fi semănat cu bunica, parcă semăna cu el sau cu sora lui, plecată și ea la cer. Tot la cimitir, Andrei s-a maturizat.

Cei care vor să-l ajute pe Andrei și bunica lui pentru a-și repara căsuța și pentru a avea un Craciun fericit o pot face donând AICI:
Asociația Povesti cu zâne și cu zmei
RO11BRMA0999100093268115
BRMAROBU
Banca Românească
Câmpina- România
https://asociatiazanesizmei.ro/?p=687

online cu cardul:
https://asociatiazanesizmei.ro/?page_id=722

Pay pal:
https://www.paypal.com/donate/...

cripto:
https://asociatiazanesizmei.ro/?page_id=394

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu