marți, 20 februarie 2018

Fostul prefect Casapu, complice în dosarul penal „Chitic, inculpat pentru abuz în serviciu”

Fostul prefect Casapu, complice în dosarul penal „Chitic, inculpat pentru abuz în serviciu”


Dosarul penal care îl are pe primarul Dragoş Chitic cap de afiş cu acuzaţia de ABUZ ÎN SERVICIU mai conţine un nume greu care a avut legătură cu administraţia. Este vorba şi de un fost prefect, Alexandru Casapu, la data faptei menţionate de DNA având calitatea de notar public.
Reamintim că primarul Chitic (viceprimar la data faptei) şi secretarul de atunci al Primăriei au fost inculpaţi şi trimişi în judecată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
Alături de cei doi sunt alţi 4 inculpaţi, anchetaţi şi trimişi în judecată fiecare sub aspectul complicității la infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, iar dintre aceşti complici, numele cel mai sonor este al notarului (fost prefect) Casapu.
Cititi si: Dragoş Chitic, inculpat într-un nou dosar! DNA l-a trimis în judecată pe primar pentru un schimb nelegal de terenuri
Prejudiciul din dosarul cu inculpatul Chitic: 1.000.000 lei! Sărăcia din bugetul Primăriei, acoperită prin creşterea cu 10% a taxelor
Chitic nu recunoaşte fapta de ABUZ ÎN SERVICIU şi acuză DNA de ABUZ!
Mişmaşuri cu creşterea taxelor la Piatra Neamţ! Primarul a anunţat creştere de 10-12 la sută la impozitul pe locuinţă, cetăţenii plătesc mai mult cu 25 la sută!
Bugetari de lux! 13050 lei – leafa primarului Chitic! Viceprimarii Gavrilescu şi Vîrlan, 11600 lei, fiecare!
Mai jos, câteva fragmente din comunicatul DNA pe care Vestea vi l-a prezentat integral în urmă cu câteva săptămâni:

<<Acest contract a fost încheiat în condițiile în care inculpații Chitic Dragoș Victor și Vișan Vasile cunoșteau că această operațiune era din punct de vedere economic defavorabilă municipiului și privea inclusiv o suprafață de teren care făcea parte din domeniul public al localității. Evaluarea terenurilor ce aparțineau primăriei Piatra Neamț a fost realizată de inculpatul Zăpor Vasile, în calitate de expert, care le-a subevaluat cu suma totală de 1.089.170 lei, cunoscând că rapoartele sale vor fi determinante pentru încheierea contractului de schimb menționat mai sus, autentificat de notarul public Casapu Alexandru. Acesta din urmă a autentificat contractul respectiv cu încălcarea dispozițiilor legale, în condițiile în care cunoștea că una dintre suprafețele ce făcea obiectul schimbului (9.874 mp), făcea parte din domeniul public al municipiului Piatra Neamț.
Prin aceste demersuri, a fost produs municipiului Piatra Neamț un prejudiciu în valoare de 1.089.170 lei. 
În cauză s-a dispus măsura asigurătorie a sechestrului asupra unor bunuri imobile ce aparțin inculpaților Casapu Alexandru, Vișan Vasile, Bordei Marin și Chitic Dragoș Victor>>.

Reamintin că până la o decizie definitivă, inculpaţii din dosarul „Chitic – schimb de terenuri” beneficiază de prezumţia de nevinovăţie.
Alexandru Casapu a fost al doilea prefect al judeţului Neamţ din perioada postdecembristă. A ajuns în funcţie în februarie 1993, înlocuindu-l pe Alexandru Ţibulcă şi a părăsit „Casa Albă” în mai 1996, predându-i ştafeta aceluiaşi Ţibulcă.
Vom reveni.
Daniel VINCA


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu