vineri, 9 februarie 2018

Mesaje de condoleanțe pentru cel care a fost prof. Dan Zaharia

Mesaje de condoleanțe pentru cel care a fost prof. Dan Zaharia

condoleanteIOACHIM, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului
Am aflat cu durere despre încetarea din această viață a distinsului dascăl Dan Zaharia, cadru didactic ce și-a făurit un nume cu rezonanță în elita învățământului nemțean. S-a remarcat mai ales ca manager al Liceului Tehnologic „Vasile Sav” începând cu perioada postdecembristă, iar în această calitate s-a dovedit a fi un adevărat lider și un excelent coordonator al muncii în echipă, fiind totodată un exemplu atât pentru colegii săi, cât și pentru subalterni.
A fost un dascăl iubit, un manager abil, un om de onoare și un bun creștin. A sprijinit actul didactic cu priceperea celui ce stăpânește cu elocință științele educației, fiind totodată implicat în viața Bisericii și a educației religioase, inițiind și sprijinind amenajarea unui cabinet de religie dotat cu materiale specifice în unitatea de învățământ pe care o conducea, încheind parteneriate educaționale cu Arhiepiscopia Romanului și Bacăului și răspunzând cu responsabilitate inițiativelor și proiectelor derulate de Biserică, arătând prin aceasta convingerea sa în rolul fundamental pe care îl au Școala și Biserica în formarea generațiilor de liceeni.
După o luptă îndelungată și nedreaptă cu o boală necruțătoare, nelăsând ca suferința să-i macine demnitatea și să-i diminueze încrederea și convingerile religioase, profesorul de fizică și directorul Dan Zaharia a plecat dintre noi pentru a explora metafizicul dumnezeiesc și a găsi răspuns la marile întrebări și taine ale Universului pe care l-a cercetat în scurta sa viață. Plecarea sa la ceruri lasă un gol adânc în sufletele celor ce l-au prețuit și durere în inimile celor ce l-au iubit.
Avem nădejde că Dumnezeu, în marea Sa milă, îi va dărui lumina iubirii Sale milostive așezându-l în ceata dascălilor ce și-au cheltuit cu înțelepciune clipa existenței și au știut să răscumpere timpul dăruit de Creator spre petrecerea vieții acesteia.
Condoleanțe familiei și corpului profesoral al Liceului Tehnologic " Vasile Sav"! Dumnezeu să-l ierte și cu drepții să-l odihnească!
Primăria Roman
Conducerea Primăriei municipiului Roman își exprimă regretul pentru trecerea la cele veșnice a profesorului Dan Zaharia, director al Liceului Tehnlogic ”Vasile Sav”. Primarul Lucian Micu a depus astăzi o coroană de flori la Biserica Precista Mare, unde este depus trupul lui Dan Zaharia. Duminică, 11 februarie, de la ora 09.00, cei care vor dori să-și ia rămas bun de la profesorul romașcan o vor putea face la Liceul Tehnologic ”Vasile Sav”. Cortegiul funerar va pleca spre Cimitirul ”Eternitatea” în jurul orei 12.00, pentru slujba de înmormântare. Condoleanțe familiei și tuturor celor care l-au indrăgit și respectat pe Dan Zaharia!
Dumnezeu să-l odihnească în pace!
Deputat Laurențiu Dan Leoreanu
Atunci când un prieten se stinge, în zborul său spre ceruri, duce cu el fragment de suflet din noi. Cu lacrima despărțirii îți vom zâmbi mereu, cu gandul amintirilor construite împreună, Dan Zaharia.
Odihnește-te în pace!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu