duminică, 7 august 2022

Ce nu ai înțeles?

 


Titlu: Limbajul trupului în dragoste
Autor: 
Rating: 
Editura: 
Anul aparitiei: 2012
Traducere: 
Numar pagini: 127
ISBN: 978-606-588-434-2

Toate speciile de viețuitoare au reușit să găsescă un mod simplu de a rezolva problema împerecherii, numai oamenii se tot învârt în jurul cozii când vine vorba de asta. Cam așa ne trag de urechi Allan și Barbara Pease în Limbajul trupului în dragoste, o carte menită să te amuze și să te instruiască.

Soții Pease sunt experți în comunicarea nonverbală și limbajul corporal. Renumele lor se bazează pe o muncă solidă de cercetare, dar scriu periodic și astfel de cărticele pentru publicul larg și profan.

Am terminat de citit cartea acum o vreme așa că vă pot spune care sunt lucrurile care mi-au rămas cel mai puternic în minte. În primul rând: într-o interacțiune dintre sexe femeia este cea care preia inițiativa ÎNTOTDEAUNA. Da, chiar și atunci când tipul vine la noi. Cum așa? Păi masculul se apropie doar pentru că a primit anumite semnale cum că suntem disponibile sau interesate. Se pare că trupul nostru reacționează instinctiv la orice contact cu sexul opus, iar atunci când dorim o apropiere reacțiile noastre sunt și mai evidente, fie că realizăm sau nu.

Apoi, anumiți bărbați chiar nu pricep semnalele de respingere pe care le trimitem. Suntem uneori prea subtile pentru ei... Dacă râdem politicos e posibil ca ei să creadă că sunt amuzanți, să nu realizeze când ne invadează spațiul intim și se pare că au probleme și cu a înțelege ce vrem să spunem prin NU.

Cartea este ușurică, dar plină de informații, făcută să fie ușor de citit și neintrând în detalii prea „tehnice”. Cele 127 de pagini, cu tot cu ilustrații, sunt ideale pentru o după-amiază de relaxare .

bodylanguage

Autorii oferă și exemple de comunicare nonverbală la bărbați și la femei. Așa că după ce o citești te poți distra la următoarea petrecere scanând invitații și identificând ipostazele din carte. Ar mai fi un amănunt semnificativ: suntem atât de diferiți! Bărbații chiar se gândesc mai mult la sex și au o mai mică abilitate a limbajului, iar femeile au în ele instinctul cuibușorului pe care vor să și-l construiască și așteptări înalte și romantice de la parteneri.

Foto

  • PLUSURI

    Instructivă și amuzantă.

  • MINUSURI

    Prea scurtă. La final aș fi vrut mai multe informații.

  • RECOMANDARI

    Celor pasionați de comunicarea nonverbală dar pe care nu-i deranjează o cărticică ușurică și comercială.

Categorie:  | Autor:  | Editura: 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu