joi, 28 iulie 2022

Transformă-ți visele în realitate!

 


Titlu: Dream It, Do It, Live It: 9 Easy Steps to Making Things Happen for You
Autor: 
Rating: 
Editura: 
Anul aparitiei: 2013
Numar pagini: 216
ISBN: 9780857084569

Fiecare dintre noi are vise. Unele mai mari, altele poate mai mici, unele mai ușor de transformat în realitate, altele mai greu de împlinit. Unele persoane își descoperă visele mai devreme și apoi își construiesc viața în jurul acestora, împlinirea lor fiind ceva aproape de la sine înțeles. Însă alți oameni își descoperă visele mai târziu, iar împlinirea acestora cere mai multă muncă. Asta în cazul în care știu de unde să înceapă. Pentru că multe vise par aproape irealizabile, mai ales în condițiile în care timpul celor mai mulți dintre noi este întins la maximum între job sau școală, obligații zilnice în casă, diferite drumuri sau probleme apărute pe neașteptate, familie, prieteni, hobby-uri și nenumărate alte sarcini suplimentare. Prinși în programe atât de aglomerate, mereu pe fugă, mereu ocupați cu altceva, adesea nu mai avem nu doar timpul necesar, dar nici energia și concentrarea cerute pentru a lucra la transformarea viselor noastre în realitate. Așa că un mic ajutor este binevenit.

Nu obișnuiesc să citesc cărți din categoria self help. Însă titlul acestui volum m-a atras, tocmai pentru că deși am câteva vise importante, nu fac nimic pentru ca acele vise să devină ceva real. Așa că eram curioasă să descopăr o metodă prin care aș putea schimba asta. Și, bineînțeles, trebuie să recunosc că și coperta drăguță a fost un factor care m-a făcut să pun cartea aceasta în wish list. Majoritatea volumelor de acest gen nu au neapărat și coperte atrăgătoare și oricât de des am auzi că nu trebuie să judecăm o carte după copertă, trebuie să recunoaștem că într-o oarecare măsură, o facem. Până la urmă, exact asta îți sare în ochi atunci când intri într-o librărie.Dream It, Do It, Live It 1

Dream It, Do It, Live It nu face treaba în locul tău. Evident :) Însă îți organizează visele, munca, drumul pe care trebuie să pășești și nu în ultimul rând, pe tine. Transformă niște gânduri haotice într-o cale pe care să o poți urma. Este un sprijin solid și constant pe care îl ai de la început până la final, oferindu-ți de-a lungul călătoriei exact lucrurile de care ai nevoie în orice moment. La început îți asigură un boost de entuziasm, te face să îți privești visul nu ca pe ceva imposibil ci ca pe un lucru realizabil. Ceva ce chiar ai putea face cu adevărat! Mai târziu, îți oferă mijloacele necesare pentru a-ți organiza visul, pentru a vedea imaginea de ansamblu, precum și fiecare treaptă ce va trebui urcată. Te surprinde apoi cu o metodă de lucru pe care poate nu ai fi bănuit-o, te ajută să începi să vezi rezultate mult mai devreme decât te-ai fi așteptat. Autorii și-au îndeplinit probabil o mulțime de vise, pentru că par a ști exact fiecare etapă pe care o vei experimenta, indiferent care este visul tău. Știu când vei întâmpina probleme, știu că uneori când vei da de obstacole mari vei fi tentat să renunți sau să amâni pe termen indefinit, știu când ai nevoie de încurajări și cum să te readucă pe drumul de pe care încercai poate să fugi, de teamă. Știu și că spre final, atunci când visul tău este aproape finalizat, nerăbdarea și emoțiile te pot face să te oprești fie prea târziu, fie prea devreme și continuă deci să te ghideze până la capăt.Dream It, Do It, Live It 2

Modul în care autorii sugerează să utilizezi cartea pare într-adevăr cel mai potrivit: citește sau doar răsfoiește mai întâi volumul în ansamblu, pentru a-ți face o idee generală. Apoi, alege-ți visul pe care vrei să îl realizezi și începe să recitești fiecare pas pe care îl ai de făcut chiar în momentul în care îl faci. Nu trece mai departe, la lectura următorului capitol până când nu ai încheiat prima etapă a visului.

  • PLUSURI

    Așa cum spuneam mai devreme, nu obișnuiesc să citesc genul acesta de cărți. Deci nu pot să compar Dream It, Do It, Live It cu alte volume care tratează același subiect. Însă ce pot spune este că această carte chiar își îndeplinește scopul. Te face să crezi cu adevărat că îți poți împlini visul și te învață într-adevăr cum să o faci. Mai mult, oferă soluții simple, un plan foarte ușor de urmat, iar ilustrațiile, structurarea în pagină a textului și designul prietenos transformă parcurgerea cărții într-o adevărată plăcere.

  • RECOMANDARI

    Oricui are un vis pe care vrea să îl transforme în realitate.

Categorie:  | Autor:  | Editura: 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu