duminică, 12 noiembrie 2017

Clinica ALAS - medic Nutriționist-Dietetician Enășcuț Mădălina: „Ne luptăm în fiecare zi cu obezitatea la copii”

Clinica ALAS - medic Nutriționist-Dietetician Enășcuț Mădălina: „Ne luptăm în fiecare zi cu obezitatea la copii”

nutritieNumărul copiilor și adolescenților cu vârste cuprinse între 5 și 19 ani, a crescut de 10 ori în ultimii 40 de ani și din păcate, aceasta epidemie nu se oprește aici. Dacă în 1975 erau 11 milioane de copii și adolescenți cu obezitate în 2016 numărul acestora a ajuns la 124 de milioane.
Îngrijorătoare este și cifra copiilor și adolescenților care suferă de suprapondere, deoarece în 2016 numărul acestora a ajuns la 213 milioane.nutritie 2
Putem pune stop acestor cifre, deoarece avem soluții:
1.     Optimizarea stilului de viață prin consumul de alimente bogate în nutrienți, eliminând produsele slab calitative, ieftine, care sunt bogate caloric dar nu prezintă nutrienții necesari pentru o bună creștere și dezvoltare, consumul unui număr mai mare de fructe și legume proaspete, renunțarea la produsele de patiserie, de tip fast-food, înlocuirea băuturilor carbogazoase cu sucuri naturale din fructe și eliminarea totală a alimentelor ultra-procesate pline de grăsimi.
2.     Modificarea stilului de viață de la sedentarism la activitate fizică, prin reducerea orelor petrecute în fața calculatorului, tabletei, etc. și îndrumarea copiilor spre diferite sporturi
Dacă copilul dumneavoastră are aceste obiceiuri, se va dezvolta corect și va avea o greutate corespunzătoarea vârstei.
În caz contrar, dacă întâmpinați probleme cu greutatea lui, vă așteptăm la Clinica ALAS din Roman să găsim împreuna soluția ideală.
Clinica ALAS Roman           

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu