duminică, 12 noiembrie 2017

Laurențiu Leoreanu: „Revoluția Fiscala" a PSD va conduce la scăderi de salarii. Primăriile vor fi la limita subzistenței!”

Laurențiu Leoreanu: „Revoluția Fiscala" a PSD va conduce la scăderi de salarii. Primăriile vor fi la limita subzistenței!”

leoreanu primariiDecizia guvernarii PSD si a lui Mihai Tudose de a scadea impozitul pe venit de la 16% la 10% fara masuri compensatorii viabile si concrete pentru administratiile locale aduce la sapa de lemn o buna parte din primarii. La ora actuala, acestea sunt disperate pentru ca bugetele de investitii sunt puse in pericol si proiecte locale importante risca sa ramana fara finantare. Dezastrul guvernarii PSD se vede pe toata linia: "Revolutia Fiscala" a PSD nu va conduce doar la scaderi de salarii, dar comunitatile locale vor fi condamnate sa traiasca la limita subzistentei, in regim de avarie.
Cu toate acestea, Mihai Tudose si Liviu Dragnea au ignorat apelurile disperate ale administratiilor locale, inclusiv pe cele conduse de pesedisti, promitand, vag, masuri compensatorii. Insa, o guvernare incapabila sa respecte programul de guvernare si promisiunile de campanie la doar cateva luni de la investire nu prezinta niciun fel de credibilitate. Nu exclud ca totul sa nu fie altceva decat o modalitate prin care executivul PSD sa puna pe butuci comunitatile locale pentru a le face dependente de mila guvernamentala si de bunavointa din Kiseleff. Singura politica de stat instituita de PSD este cea a ajutoarelor sociale si exista indicii temeinice ca intentia lui Dragnea este aceea ca toate primariile sa fie la cheremul sau si al partidului-stat.
Trebuie precizat ca administratiile liberale vor fi cele mai afectate si care, deloc intamplator, sunt si cele mai performante. In cazul Timisoarei si al municipiului Cluj-Napoca, o treime din bani provin din impozitele salariatilor, dar zeci de milioane de euro pierd si administratiile locale din Brasov sau Oradea. Ceea ce toti romanii trebuie sa inteleaga este ca, prin aceasta masura, banii de la investitii si proiecte de infrastructura merg la ministerul Muncii pentru finantarea pomenilor PSD si, eventual, marirea bazei asistatilor sociali. Aceasta abordare este dezastruoasa pentru Romania si, de aceea, cred ca administratiile locale, indiferent de culoarea politica trebuie sa intre urgent in greva daca guvernul nu majoreaza cota din impozitul de venit ce revine primariilor astfel incat bugetele acestora sa nu fie diminuate.
PNL face tot ce ii sta in putinta pentru a bloca demersurile fiscale aberante ale PSD, dar trebuie sa luam in calcul toate optiunile pentru a bloca aceasta crima la adresa economiei Romaniei, inclusiv ca toate administratiile locale sa intre in greva.
Laurențiu Leoreanu – deputat PNL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu