joi, 23 noiembrie 2017

Stela Popescu a murit. Totul despre viața regretatei actrițe

de 23 Noi 2017   •   17:00
Stela Popescu a murit. Totul despre viața regretatei actrițe  16
Vestea că Stela Popescu a trecut în neființă a șocat întreaga țară. Actrița a murit cu mai puțin de o lună înainte de ziua ei de naștere. A fost găsită fără suflare joi după-amiaza în curtea locuinței sale.
Stela Popescu s-a născut pe 21 decembrie 1935, în Orhei, România, într-o familie de învățători. Imediat după terminarea liceului, Stela Popescu a fost admisă la Facultatea de Limbă Rusă „Maxim Gorki“, facultate la care a renunțat după un an și jumătate, motivul fiind pasiunea ei prea mare pentru actorie, astfel că și-a continuat studiile la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică. Tot în acea perioadă, Stela făcea parte și din echipa teatrului Ministerului de Interne și apărea în numeroase spectacole de teatru. După terminarea facultății, a fost repartizată la Teatrul din Brașov, unde ajunsese să susțină 400 de spectacole pe an, iar apoi a ajuns la Teatrul de Revistă Constantin Tănase. După șase ani petrecuți alături de colegii de la Revistă, actrița s-a angajat la Teatrul de Comedie și, în paralel, continuat și colaborarea cu Radiodifuziounea Română.
 Stela Popescu nu a fost străină nici de lumea cinematografiei, căci a jucat în peste 25 de filme, cum ar fi "Nea Mărin miliardar" (1979), "Pe malul stîng al Dunării albastre" (1983), "În fiecare zi mi-e dor de tine" (1988) și lista poate continua.
Actrița  a avut o carieră lungă și în televiziune, jucând în piese de teatru, seriale și numeroase emisiuni de divertisment. Stela Popescu a jucat în multe seriale  românești, precum "Cuscrele", "Războiul sexelor", "Regina", "Aniela" sau "Iubire și Onoare".
Activitatea sa a fost foarte apreciată și a obținut numeroase premii.  Printre cele mai importante se numără Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, Categoria D- Arta Spectacolului, acordat de Ion Iliescu, președintele României în acea perioadă, „în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului”. In 2013, Mihai I al României i-a acordat Decorația Regală Nihil Sine Deo într-o ceremonie care a avut loc la Castelul Peleș din Sinaia. De asemenea, Klaus Iohannis a decorat-o cu Ordinul national Steaua României, în grad de cavaler, pentru dragostea și talentul de care a dat dovadă în promovarea artei teatrale.
Stela Popescu a făcut un cuplu de excepție, pe scenă și în televiziune, cu Ștefan Bănică, iar ulterior a stârnit amuzamentul unei țări întregi grație scenetelor comice în care apărea alături de Alexandru Arșinel.
În ceea ce privește viața personală, Stela Popescu s-a căsătorit cu Mihai Maximilian în 1969, la scurt timp după divorțul de Dan Puican.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu