luni, 22 ianuarie 2018

„Campionii României” – dialog la Școala „Al. I. Cuza” din Roman, cu antrenorul Mihai Cristea

„Campionii României” – dialog la Școala „Al. I. Cuza” din Roman, cu antrenorul Mihai Cristea

campionii romaniei 1Elevii din Şcoala Gimanzială „Alexandru Ioan Cuza“ din Roman şi antrenorul de qwan ki do Mihai Cristea au fost „protagoniştii“ întâlnirii din ziua de 22 ianuarie 2018 care a contat pentru proiectul „Campionii României în şcoală, liceu şi universitate“.
DJST Neamţ a apelat de această dată la Mihai Cristea care a acceptat invitația de a fi parte a acestei idei pentru că este unul dintre oamenii care în Roman se ocupă de educarea copiilor prin sport.
Invitatul celei dintâi întâlniri de la Roman în cadrul proiectului „Campionii României în şcoală, liceu şi universitate“ a ţinut să le evidenţieze elevilor alte calităţi care se pot dobândi din sport. Şi tot prin dialog. „Aproape în orice sală de sport intri găseşti pe un perete scris «Fair-play». Ce înseamnă?“, au fost cuvintele lui Cristea. Răspunsurile nu au întârziat să apară: „Să joci corect“, „Să respecţi adversarul“, „Să ştii să pierzi“, „Să ştii să te bucuri la victorie fără să fii arogant“. Apoi s-a discutat despre încredere, tot cu exemple, şi s-a ajuns la perseverenţă. Ce înseamnă? Au spus tot copiii: „Să nu te dai bătut la greu“, „Să încerci până reuşeşti“. Au avut răspunsuri şi când a campionii romaniei 2trebuit să vorbească despre răbdare.
O altfel de oră de sport s-a încheiat cu aplauze. Şi au făcut asta ceva mai bine de 200 de copii de la Şcoala Gimanzială „Alexandru Ioan Cuza“ din Roman. Au fost prezenţi elevi din clasele I D (profesor de sport Doina Cozma), a V-a A (profesor de sport Ana Maria Doltu), a V-a B (profesor de sport Lucian Levărdă), a VI-a D (diriginte Florentina Davidov), a VII-a C (diriginte Cristina Tărîţă) şi a VIII-a A (diriginte Renata Gîrbea).
Text şi foto: Marcel Mihalcea – DJST Neamţ.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu