joi, 25 ianuarie 2018

În căutarea viitorilor participanţi la Cannes, Berlin, Veneţia, TIFF - SUPER, 2018

Adolescenţi din toată lumea, puneţi-vă camerele în acţiune!

Până pe 20 martie 2018, tinerii pasionaţi de cinematografie se pot înscrie la cea de-a şasea ediţie a Festivalului Super, un eveniment realizat integral de adolescenţi. Dacă ai între 14 şi 19 ani şi eşti la liceu, trimite-ne filmul tău completând următorul formular de pe site-ul Super: superfestival.ro/newsupersite/2018/01/03/inscrie-ti-filmul-la-super-2018/

Iar dacă nu ai regizat încă niciun film, acesta e semnul pe care îl aşteptai! Pune mâna pe cameră şi nu uita - nu e prea târziu să-ţi începi opera acum!

"Super nu e doar un festival de film care are loc patru zile, odată pe an. Super sunt adolescenţii care stau înainte şi după ore să încheie parteneriate, să facă fundraising, să scrie comunicate de presă, să selecţioneze lucrările care vor avea contact cu publicul. Super sunt adolescenţii care aşteaptă special call-ul de înscrieri ca să se apuce să filmeze scurtmetraje. Super sunt adolescenţii care ajută să răspândească filmele din festival în toată ţara. Super e un mediu propice pentru a cultiva pasiunea cinematografică, creat de adolescenţi, pentru adolescenţi. Super e o comunitate. Şi comunitatea asta se va tot extinde, aşa ca până acum."- Ioana Bogdana Neagu, organizator al festivalului SUPER.

Super este primul şi cel mai mare festival din România unde se proiectează filme făcute de adolescenţi. La Super au loc, în afară de proiecţii: ateliere, concerte, expoziţii şi cursuri de film, toate încurajând arta făcută de tineri.

Prima ediţie Super a avut loc la Cinema Studio în iunie 2013, cu 7 scurtmetraje realizate de 5 tineri regizori, o echipă de 3 oameni şi un public de 100 de persoane. La ediţia a 5-a, la Cinema Elvira Popescu, am avut peste 50 de scurtmetraje naţionale şi internaţionale, ateliere de film şi fotografie, 3 proiecţii Super Warm-Up, o expoziţie de artă şi petreceri.

În 2017, cu ajutorul a 16 ambasadori, Super a ajuns în 12 oraşe: Bacău, Gura Humorului, Brăila, Focşani, Tulcea, Piatra-Neamţ, Braşov, Constanţa, Alexandria, Adjud, Craiova, Lugoj, în care au avut loc 13 evenimente: două workshop-uri şi 11 retrospective. În total, la evenimentele Super în ţară au participat peste 500 de persoane.

Deadline: 20 martie 2018.

Regulamentul pentru înscrierea scurtmetrajelor şi informaţii suplimentare despre festival se găsesc şi pe: Pagina de Facebook: facebook.com/superadolescentii / Site-ul SUPER: superfestival.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu