marți, 27 octombrie 2015

Scene CUMPLITE la UPU Iasi! Dupa cinci ore de asteptare, un angajat din sanatate a murit asteptand diagnosticul - FOTO



• Duminica seara, la ora 21:45, Corneliu Barba a fost adus cu ambulanta la UPU de la Spitalul Sf. Spiridon, dupa ce lesinase la domiciliu si avea tulburari de ritm cardiac, hipertensiune • Dupa aproape 6 ore, timp in care pacientul a facut si stop cardio-respirator, a fost transferat in Clinica ATI • Corneliu Barba a facut al doilea infarct, dar manevrele de resuscitare ale medicilor s-au dovedit a fi ineficiente • Pacientul nu a mai putut fi salvat • Conducerea spitalului a cerut explicatii sefilor de la UPU si ATI

Un angajat de la Directia de Sanatate Publica (DSP) din Iasi a murit, ieri dimineata, la Spitalul Sf. Spiridon din Iasi. Corneliu Barba avea 63 de ani si lucra de 40 de ani in sistemul sanitar iesean. Duminica, 25 octombrie, seara, familia a solicitat ajutor la serviciul de urgenta 112, deoarece lui Corneliu Barba i s-a facut brusc rau. Un echipaj de la Serviciul de Ambulanta al Judetului Iasi s-a deplasat la fata locului si pacientul a fost transportat la Spitalul Sf. Spiridon din Iasi. Echipajul medical de pe ambulanta a precizat ca pacientul avea tulburari de ritm cardiac, hipertensiune si isi pierduse si cunostinta pentru o perioada scurta de timp. La ora 21:45, Corneliu Barba a ajuns in Unitatea de Primire Urgente de la unitatea medicala mentionata. Luni, 26 octombrie, la ora 3:30, angajatul de la DSP Iasi a facut stop cadio-respirator si nu a mai raspuns manevrelor de resuscitare. Timp de 5 ore si jumatate, Corneliu Barba a stat in UPU, asteptand sa i se stabileasca un diagnostic. Nimeni nu a explicat de ce a fost nevoie de aproape sase ore ca pacientul sa ajunga intr-o clinica unde sa primeasca tratament de specialitate.

Dupa aproape 6 ore a fost dus in Clinica ATI

Corneliu Barba a fost transferat in Clinica de Anestezie si Terapie Intensiva (ATI), dupa ce a facut infarct in timp ce se afla la radiologie. Dupa ora 3:30, cand a ajuns in Clinica ATI, pacientul a facut al doilea stop cardio-respirator, dar nu a mai putut fi salvat. Nimeni nu poate sti daca fostul angajat de la DSP Iasi ar fi fost in viata daca transferul din UPU in clinica s-ar fi facut mult mai devreme. Sefa de la UPU-SMURD din cadrul Spitalului Sf. Spiridon din Iasi a declarat ca pacientul era in stare grava. "Pacientul era in stare grava. In timp ce era la radiologie, unde i se facea o investigatie de specialitate, a facut stop cardio-respirator si dupa aproximativ 10 minute de resuscitare si-a revenit. Al doilea stop cardio-respirator l-a facut la ATI, dar, din pacate, nu a mai putut fi salvat", a declarat prof. dr. Diana Cimpoesu, sefa UPU-SMURD.

Conducerea spitalului a cerut o analiza riguroasa

Ieri, conducerea Spitalului Sf. Spiridon a solicitat explicatii, lamuriri cu privire la evolutia patologica a pacientului de la intrarea in UPU pana la decesul din Clinica ATI. De asemenea, conducerea spitalului a solicitat medicilor sefi de la UPU si Clinica ATI o analiza riguroasa a acestui caz. S-ar parea ca pacientul avea un cancer pulmonar. Astazi, conducerea unitatii medicale va avea un punct de vedere asupra decesului acestui pacient si va putea explica de ce a fost nevoie de aproape 6 ore pentru ca bolnavul sa fie internat intr-o clinica. In UPU i s-au recoltat probe pentru analize medicale si a beneficiat si de alte tipuri de investigatii. Cu toate acestea, pacientul s-a stins sub ochii medicilor, intr-o Unitate de Primire Urgente unde astepta de 5 ore si jumatate. Nu este prima data cand pacientii care ajung la UPU sunt obligati sa astepte ore intregi pana sunt internati sau primesc un diagnostic. Corneliu Barba lucra la departamentul statistica din cadrul DSP Iasi, fiind apreciat de colegi pentru profesionalismul de care a dat dovada de-a lungul celor 40 de ani de munca.

Urmareste BZI.ro pe FACEBOOK.COM
Libertatea.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu