joi, 29 octombrie 2015

Descoperire socanta a specialistilor: firmele M&R, Kosarom si Marcel vand cancer la bucata



• In urma unor analize facute la nivel mondial, o adevarata dezbatere a luat amploare • Dupa cum spun specialistii, preparatele din carne produc cancer de colon, iar dupa zvonurile despre primele rapoarte, se pare ca exista o legatura foarte stransa intre consumul si aparitia bolii • La Iasi, trei firme mari produc si distribuie preparate si semipreparate din carne rosie si nu numai • Iata ce cred specialistii despre rezultatele cercetarilor recente

Cu siguranta, fiecare iesean a consumat cel putin o data in viata un produs din carne cumparat din unul din magazinele din oras. Carnatii, pastrama si mult indragitii mici, alaturi de alte cateva preparate, se pare ca provoaca moartea incet, dar sigur. In urma unui raport al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, realizat de catre World Cancer Research Fund (WCRF)-Agentia Internationala pentru Cercetarea Cancerului din cadrul OMS, arata ca produsele din carne rosie dezvolta cancerul la om. In urma acestor afirmatii, la nivel global a fost starnit un adevarat haos, fiecare om intrebandu-se daca intr-adevar specialistii au avut dreptate. O parte din specialisti spun ca oamenii care consuma carne rosie destul de des nu mai consuma fructe, iar dupa cum arata studiile, se pare ca unele fructe "lupta" contra cancerului. In categoria "produselor care provoaca boli incurabile" intra majoritatea produselor procesate, mai pe scurt, o buna parte din ceea ce oamenii mananca in fiecare zi. Iesenii consuma frecvent produse semipreparate de la principalele firme producatoare din Iasi. Firma "Marcel", Firma "M&R" si Firma "Kosarom" alimenteaza o buna parte din magazinele din oras si din tara si au sediul pe raza judetului nostru.

Ce spun specialistii?

Parerile referitoare la studiul realizat de catre World Cancer Research Fund sunt impartite, unii specialisti cred ca studiul este cat se poate de real, iar altii spun ca oamenii nu ar trebui sa-si faca atatea griji. "Este stiut ca produsele semipreparate nu sunt tocmai sanatoase. Ele contin o doza ridicata de sare, conservanti si coloranti care pot afecta corpul uman. O legatura intre consumul de carne si cancer poate sa existe, dar pana acum nu s-a dovedit suta la suta acest lucru, la fel cum nu s-a dovedit ca exista vreun medicament care ar vindeca suta la suta aceasta boala", sustine un specialist in alimentatie. Pe de alta parte, din cate arata acest studiu, carnea rosie ar avea un rol important in aparitia cancerului. In aceasta categorie intra carnea de vita, de oaie si de porc, dar din cate se pare, riscul de imbolnavire din cauza acestor feluri de carne este mai mic decat in urma consumului de produse procesate. Daca ar fi sa respecte rezultatele acestor studii, iesenii ar trebui sa renunte la consumul acestor alimente si sa scoata pe cat se poate din alimentatia lor carnea rosie. In acest moment, pe langa firmele "Marcel", "M&R" si "Kosarom", in Iasi mai exista in jur de 40 de magazine si carmangerii care produc mici sau carnati din carne rosie.

Urmareste BZI.ro pe FACEBOOK.COM

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu