marți, 27 octombrie 2015

STARE DE SOC la UMF Iasi! Indivizii care au distrus institutia, aruncati la cosul de gunoi - GALERIE FOTO, VIDEO



• Moment ZERO la Universitatea de Medicina si Farmacie din Iasi! • Ieri dupa-amiaza, Senatul institutiei a luat o decizie extrem de importanta pentru viitorul acesteia: alegerea reputatului si respectatului profesor Stefan Georgescu in pozitia de sef - interimar al unitatii academice • Astfel, atat rectorul de trista amintire Dragos Pieptu, cat si presedintele Senatului, Gabriel Dimofte, au primit o grea lovitura • In acest context, singura sansa pentru cei doi este de a parasi institutia pe care au tarat-o intr-un scandal fara precedent

Ieri dupa-amiaza, Senatul Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) Iasi a luat o decizie extrem de importanta pentru viitorul acesteia: alegerea reputatului si respectatului profesor Stefan Georgescu in pozitia de sef - interimar al unitatii academice. In acest context, personajele lugubre precum Dragos Pieptu si acolitii sai, tocmai cei care au bagat universitatea intr-un scandal monstru si i-au patat imaginea intr-o maniera scandaloasa, mai au o singura solutie: sa plece pe usa din dos. In acest context, cu toate ca atat Pieptu cat si presedintele Senatului, anume profesorul Gabriel Dimofte, promiteau ca vor aduce date noi in legatura cu fraudarea admiterii, in care au fost implicati si 95 de studenti straini, nu au reusit sa ofere explicatii plauzibile in legatura cu modul defectuos in care au administrat intreaga situatie.

Citeste si: Studentii de la UMF Iasi, bagati intr-o alta belea. Totul a fost descoperit intamplator

"Noi am analizat situatia si am reevaluat toate punctajele... I-am actionat in contencios administrativ pe studentii straini unde am gasit probleme, dar acestia raman studenti pana la o decizie a organelor de ancheta. Acuma, institutiile abilitate trebuie sa decida ceea ce s-a intamplat, noi doar am semnalat frauda din universitatea noastra", a spus Dimofte. Aflat langa el, Dragos Pieptu a avut un discurs lamentabil, plin de ambiguitati prin care a tinut sa arate, asta paradoxal, cat de curat si de corect este el! De altfel, Dragos Pieptu, ca rector, si Dana Drugus, ca si director general administrativ (departament care are in subordine Secretariatul de la Rectorat), ar trebui sa raspunda si ei pentru aceasta situatie exploziva, care a declansat un scandal international la UMF Iasi.

Respectatul profesor Stefan Georgescu, noul rector al UMF

Dincolo de toate acestea, tot ieri, Senatul institutiei a luat o decizie extrem de importanta pentru viitorul acesteia: alegerea profesorului Stefan Georgescu in pozitia de sef - interimar al unitatii academice. Acesta a fost ales cu 23 de voturi din 43 posibile. Contracandidata acestuia, propusa chiar de presedintele Senatului, Gabriel Dimofte, a fost prorectorul UMF - Lacramioara Serban. Oricum, aceasta nu putea insa ocupa functia de rector interimar, intrucat este implicata in dosarul penal al Doinei Azoicai, decanul de la Facultatea de Medicina Generala, trimisa in judecata pentru luare de mita. Astfel, peste toate acestea, contactat de reporterii BUNA ZIUA IASI (BZI), profesorul Georgescu a afirmat ca principala sa misiune este aceea de a rezolva problemele grave prin care trece Universitatea de Medicina si de a organiza, prin respectarea legi, alegerile generale de la UMF, programate a se derula la inceputul lunii decembrie, anul acesta.

Citeste si: Un nou scandal cu iz penal zguduie UMF Iasi! Bani europeni, tocati pentru campania unui profesor controversat

"In primul rand, sunt onorat de increderea colegilor si surprins de aceasta hotarare a lor din Senat. Pe de alta parte, imi propun, ca rector interimar, ca principalul scop sa fie acela de organizare a alegerilor pentru toate structurile de conducere din mandatul viitor. Mai departe, se pare ca, asta fara a putea contura foarte multe elemente acum, au fost mari probleme aparute in ultimul timp la Universitatea de Medicina si Farmacie, iar dorinta mea este aceea de a le identifica si de a le rezolva in conditiile care sa respecte legea. Este vorba de un demers care sa apropiere de normalitate si catre conditiile de legalitate care trebuie indeplinite in institutie. Eu nu pot spune ca le pot rezolva pe toate dintr-o data, insa, demersul si dorinta mea este ca viitoarea conducere a UMF sa poata avea o situatie care sa duca, repet, catre normalitate universitatea noastra, dupa aceasta perioada extrem de tulbure si de agitata", a sintetizat profesorul Georgescu. 

Citeste si: Capul UMF Iasi a fost decapitat. Ministerul Educatiei cere interventia procurorilor - VIDEO

Este clar ca esecul Luminitei Serban, omul propus de tripleta de trista amintire Dragos Pieptu - Gabriel Dimofte - Doina Azoicai, intr-un Senat condus pana acum de oamenii lui Vasile Astarastoaie, este semnalul ca oamenii din fruntea UMF Iasi s-au saturat de situatia jalnica in care a ajuns institutia academica. Din cauza lui Vasile Astarastoaie, a Doinei Azoicai sau a lui Dragos Pieptu, UMF Iasi a ajuns un loc in care coruptia a fost ridicata la rang de arta. De altfel, toti cei trei profesori isi asteapta condamnarile in dosarele de coruptie in care sunt anchetati de judecatori. Vom reveni!

Urmareste BZI.ro pe FACEBOOK.COM

Galerie foto

 

Galerie video

 
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu