vineri, 23 octombrie 2015

AU CAZUT TOTI CA POPICELE! Lista este de-a dreptul impresionanta! Iata toate tainele arestarii judecatorului Anton!



• Povestea din spatele arestarii este una care ridica mari semne de intrebare • De la un scandal amoros intre amanta judecatorului si fostul sau iubit, s-a ajuns la un mega-dosar de coruptie cu acuzatii absolut incredibile • Pe lista acuzatilor se afla mai multe persoane care au cazut total intamplator in aceasta poveste • Ieri dupa-amiaza, judecatorul Dan Anton a fost dus in fata judecatorilor de la Curtea de Apel Bucuresti, cu propunerea de emitere a mandatului de arestare preventiva • Procurorii au cerut arestarea si pentru o grefiera, care i-ar fi spus judecatorului ca are telefonul interceptat intr-un dosar al DNA

Desi lista infractiunilor de care este acuzat judecatorul Dan Anton, de la Curtea de Apel Iasi, este una impresionanta, in realitate multe dintre aceste infractiuni par a fi de-a dreptul ridicole. De exemplu, a fost pus sub acuzare un paznic de la o scoala din Iasi, sub motivul ca ar fi primit mita de la jucatorul Anton. Mita ar fi constat in niste bauturi alcoolice... In ultimii cinci ani, Dan Anton a fost cel mai urmarit, monitorizat si supravegheat judecator iesean. Avand in vedere ca, in niciunul dintre dosarele in care a fost pomenit numele sau in ultimii ani nu s-a dovedit ca a savarsit vreo fapta de coruptie, este greu de crezut ca in acest caz ar fi incalcat legea. Numai ca, numarul impresionant de infractiuni care i se retin de catre procurorii de la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) ar putea lasa ceva urme de indoiala asupra lui. Ieri, procurorii de la DNA au furnizat in mod oficial detaliile acestui dosar. Dan Anton este acuzat de urmatoarele infractiuni: trafic de influenta, violarea vietii private, instigare la abuz in serviciu, santaj si dare de mita. El a fost dus in fata judecatorilor de la Curtea de Apel Bucuresti, pentru emiterea mandatului de arestare preventiva, in jurul orei 15.30. Alaturi de acesta a fost propusa pentru arestare si Gabriela Mihaela Prelipcean, o grefiera de la Judecatoria Iasi. Aceasta a cazut ca musca-n lapte in aceasta poveste, desi este un om apreciat in colectiv, fiind acuzata de favorizarea faptuitorului.

Lista acuzatilor

Lista celor pusi sub acuzare este mult mai mare, insa, numai pentru cei doi s-a cerut mandat de arestare. Astfel, pentru urmatoarele persoane s-a dispus masura controlului judiciar pentru 60 de zile: Mihaela Juravle, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Darabani, Teodor Hauca, fost senator, in prezent om de afaceri in Radauti, Marina Moglan, amanta judecatorului Anton, si Renato Del Gatto, om de afaceri italian. Cei mentionati sunt acuzati de cumparare de influenta, trafic de influenta, dare de mita, santaj, instigare si complicitate la fals. De asemenea, procurorii au mai inceput urmarirea penala pentru urmatoarele persoane: Doina Badica, consilier in cadrul Senatului Romaniei, Comisia Economica Industrii si Servicii, pentru fals in inscrisuri, Florin Daniel Zvinca, agent de politie la Punctul de trecere Stanca Costesti, pentru abuz in serviciu si pentru agentul de paza Ion Catalin Popusoi, pentru luare de mita. In toata aceasta poveste a cazut si medicul iesean Gabriela Carmen Lupusoru, de la Spitalul Clinic de Psihiatrie Socola, pentru luare de mita. Aceasta a fost ridicata de cei de la DNA in urma cu doua zile, chiar din spital.

De unde pleaca toata povestea

Tot acest dosar porneste de la denuntul facut de Constantin Gutu, fostul sot al amantei judecatorului Anton. Gutu nu s-a mai inteles cu Marina Moglan, dupa care intre cei doi a inceput un razboi pe viata si pe moarte. S-au atacat reciproc, numai ca, in anul 2014, Constantin Gutu a mers la DNA, pentru a povesti tot ce stia despre fosta sa sotie si despre implicarea judecatorului Anton. Un prim aspect analizat de procurorii de la DNA in referatul cu propunerea de arestare se refera la faptul ca judecatorul iesean ar fi promis ca intervine pe langa doua judecatoare de la Curtea de Apel Iasi, ca sa salveze de la inchisoare un traficant de tigari. Traficantii ar fi ajuns sa discute cu magistratul la un hotel din Iasi, pe data de 14 mai 2014, prin intermediul omului de afaceri Hauca Teodor. In schimbul acestei interventii, Dan Anton ar fi primit de la acestia transport si servicii hoteliere in Republica Moldova, pe data de 9 si 10 octombrie 2014. Procurorii mai sustin ca le-a recomandat traficantilor sa angajeze ca avocat un prieten de-al sau. In februarie 2015, Curtea de Apel Iasi a mentinut pedeapsa de patru ani si sase luni pentru Ion Picicurov, insa au diminuat daunele materiale stabilite initial de prima instanta. Al doilea episod descris de procurorii DNA vizeaza o alta infractiune de trafic de influenta. Ar fi promis unor cetateni ca-i va ajuta sa deschida o afacere in domeniul bancar in Republica Moldova. "Aceste tatonari s-au concretizat în cursul lunii august 2015, când inculpatul Del Gatto Renato i-a promis magistratului Anton Dan o suma consistenta, dar neprecizata de bani, pentru sine, si un post de director la firma nou înfiintata în Chisinau, Republica Moldova, pentru inculpata Moglan Marina. Inculpatul Anton Dan a fost de acord cu „oferta” omului de afaceri, angajându-se ca va interveni în acest sens atât pe lânga o persoana influenta din cadrul Parlamentului Republicii Moldova, cât si pe lânga unii membri din guvernul acestui stat. Cei doi inculpati chiar i-au intermediat omului de afaceri o întâlnire cu unul dintre ministrii guvernului din Republica Moldova", au declarat procurorii.

Spaga la paznicul scoli...

Al treilea episod vizeaza faptul ca Dan Anton, impreuna cu Marina Moglan ar fi patruns in locuinta fostului sot al femeii si i-au pus acolo un dispozitiv de inregistrare video disimulat intr-un ceas electronic. "Anterior, inculpatul Anton Dan, beneficiind de ajutorul unei alte persoane, l-a înregistrat video, în mediul ambiental, în mod nelegal, într-un loc public. Aceste filmari urmau sa fie folosite ulterior de catre cei doi inculpati, în vederea santajarii persoanei respective, dar si de a-l discredita pe acesta în fata diferitelor organisme ale statului", spun procurorii. Pe data de 3 ianuarie 2015, procurorii de la DNA mai sustin ca judecatorul ar fi ajutat-o pe Marina Moglan sa treaca cu doi copii in Republica Moldova, desi nu avea acordul expres al tatalui. Faza cu mituirea portarului de la scoala pare cea mai tare. In noiembrie 2014, i-ar fi dat alcool lui Catalin Popusoi, un paznic de la scoala unde invatau copii amantei sale.

Citeste si: Povestea necenzurata a retinerii celui mai vanat judecator iesean! A fost aruncat intr-un mega-scandal pornit de la un amantlac - FOTO, VIDEO

"În schimbul acestor bunuri, suspectul trebuia sa îndeplineasca acte contrare îndatoririlor de serviciu, respectiv sa-i semnaleze inculpatului Anton Dan orice vizita facuta de tatal minorilor în cadrul unitatii scolare, fiind «pus în garda» în acest fel, cu privire la prezenta persoanei respective pe raza municipiului Iasi", au descris procurorii. Situatia a devenit mai tensionata in momentul in care, Constantin Gutu l-a amenintat pe Anton ca va oferi presei detalii despre relatia sa extra-conjugala. "În cursul lunii mai 2014, dupa pronuntarea divortului si în conditiile în care fostul sot al inculpatei Moglan Marina si-a manifestat intentia de a devoala în mass-media datele pe care le detinea privind imoralitatea judecatorului Anton Dan, a fost acostat de o persoana care l-a amenintat ca, în cazul în care îsi va materializa intentiile de a expune în presa relatia extraconjugala a magistratului, va suferi consecinte de ordin fizic. Câteva luni mai târziu, fostul sot al inculpatei l-a vazut pe cel care-l amenintase în compania inculpatului Anton Dan", au mai precizat anchetatorii.

Cum a fost pus sub acuzare un medic de la Socola

Incepand cu data de 8 septembrie 2014, barbatul gelos i-a facut plangeri judecatorului peste tot. Pe de alta parte, si magistratul ar fi inceput sa-l hartuiasca. Ar fi vrut sa-l priveze de dreptul de a-si vizita copii. "Astfel, in data de 24 noiembrie 2014, inculpatul Anton Dan a contactat-o pe suspecta Lupusoru Carmen Gabriela, medic primar neurologie psihiatrica pediatrica la Spitalul Clinic de Psihiatrie Socola, si, folosindu-se în mod explicit de autoritatea functiei detinute, a actionat pentru influentarea deciziei acesteia. În urma acestor demersuri, dar si ca urmare a remiterii cu titlu de mita de catre inculpata Moglan Marina a unor produse alimentare si bauturi alcoolice, în cuantum de 168 lei, medicul Lupusoru Carmen Gabriela a întocmit o scrisoare medicala neconforma realitatii, cu privire la unul dintre minori, conform careia copilul sufera de afectiuni generate de comportamentul violent al tatalui", au completat procurorii. Acestia mai sustin ca s-a folosit de influenta creata de functie pentru a obtine documente de la diferite institutii, pe baza carora sa ceara ordin de protectie si evacuarea fostului sot din locuinta comuna.

Cum a ajuns grefiera in aceasta poveste

Partea cu adevarat importanta a dosarului este data de o situatie cel putin ciudata. Pe data de 11 mai 2015, Mihaela Gabriela Prelipcean, grefiera la Judecatoria Iasi, a fost audiata de procurorii de la DNA in calitate de martor intr-un dosar in care era vizat judecatorul Dan Anton. Au fost interceptate mai multe SMS-uri trimise de grefiera judecatorului Anton, prin care il ameninta ca-l va denunta la DNA. "Aceste mesaje cuprindeau în esenta amenintari formulate de catre inculpata la adresa lui Anton Dan, privind o viitoare denuntare a acestuia la Directia Nationala Anticoruptie, ca urmare a unor infractiuni de coruptie savârsite de catre magistrat si de care aceasta pretindea, în cuprinsul mesajelor, ca are cunostinta. Inculpata a precizat în declaratia data la momentul respectiv, ca acele amenintari nu aveau nicio baza reala, dar dupa încheierea audierilor, l-a contactat pe magistratul Anton Dan, printr-un intermediar pe care l-a instruit sa utilizeze un limbaj codat si sa-l avertizeze pe acesta ca este interceptat de catre Directia Nationala Anticoruptie, lucru care s-a si întâmplat la data de 13 mai 2015", au explicat procurorii. Pentru acest motiv, grefiera a fost dusa si ea la arestare ieri dupa amiaza. Un ultim aspect vizeaza implicarea omului de afaceri Teodor Hauca in promovarea procuroarei Mihaela Juravle de la Parchetul de pe langa Judecatoria Darabani la Radauti sau la Suceava. Dosarul a fost instrumentat si cu sprijinul Serviciul Roman de Informatii (SRI). Este evident ca, procurorii au muncit destul de mult pentru a proba toate aceste acuzatii. Dan Anton a sustinut ieri in fata judecatorilor ca este nevinovat. Aseara acesta a primit mandat de arestare pentru 30 de zile.

Urmareste BZI.ro pe FACEBOOK.COM

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu