vineri, 23 octombrie 2015

Doliu in lumea universitara romaneasca! A murit profesorul Nicolae Costea

23 Oct 2015 - 15:35
Doliu in lumea universitara romaneasca! A murit profesorul Nicolae Costea
Universitatea „Ovidius” din Constanța anunță trecerea la cele veșnice a prof.univ.dr. Nicolae Costea, un dascăl cu vocație, un deosebit profesor de matematică și truditor pentru dezvoltarea universității noastre de-a lungul timpului, potrivit cugetulliber.ro.

Absolvent al Facultăţii de Matematică „Babeş Bolyai” din Cluj, cu doctorat în matematică, în anul 1979, activitatea profesională extrem de bogată şi-a început-o la catedra Şcolii generale nr. 19 şi Şcoala Superioară de Marină (1957-1999). A fost profesor la Şcoala Medie nr. 2 (1959-1961), urcând apoi toate treptele profe-sionale, de la asistent universitar, la profesor universitar, începând cu anul 1961, la Institutul de Învăţământ Superior, pe care l-a şi condus o perioadă, apoi la Universitatea „Ovidius”, ca decan al Facultăţii de Matematică şi Informatică (1993-1997). A îndeplinit şi funcţia de secretar ştiinţific (1996-2000), dar şi de preşedinte al colegiului de onoare al Universităţii „Ovidius”.

„L-am cunoscut încă din timpul universităţii şi chiar dacă nu am avut un contact direct, servind fiecare altei ramuri ştiinţifice, l-am simţit ataşat spiritului academic. De altfel, a fost unul dintre cei care m-a tonificat în alegerea mea de a candida pentru funcţia de rector şi, ca să zic aşa, pentru mine a fost metronomul care m-a susţinut, fie şi cu un zâmbet bonom. Prin dispariţia sa, universitatea a pierdut un sprijin important, pentru că ne-a fost alături chiar şi după ieşirea la pensie. Condoleanţe familiei”, a declarat prof. univ. dr. Sorin Rugină, rectorul Universităţii „Ovidius”.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!
Citeşte mai multe despre:   Nicolae Costea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu