joi, 22 octombrie 2015

Povestea necenzurata a retinerii celui mai vanat judecator iesean! A fost aruncat intr-un mega-scandal pornit de la un amantlac - FOTO, VIDEO



• Denuntul impotriva judecatorului Dan Anton este formulat de un barbat care era foarte gelos • Aseara, procurorii de la DNA l-au retinut pentru 24 de ore pe judecatorul iesean • Povestea relatata de procurori in ordonanta de retinere pare greu de crezut • Unele dintre acuzatii sunt de-a dreptul hilare: i-ar fi dat spaga unui paznic de la o scoala din Iasi, sau ar fi promis ca poate interveni la fostul premier al Republicii Moldova • De asemenea, procurorii il acuza ca ar fi discutat cu niste traficanti de tigari, rezolvarea unui dosar penal • Avocatul Stelica Boboc a fost bagat si el in poveste • La audieri, a sustinut ca este nevinovat

Ieri dimineata, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) – Structura Teritoriala Bucuresti au descins in casa judecatorului iesean Dan Anton. Acesta a mai fost vizitat in urma cu cateva luni de procurorii de la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), insa, informatiile aparute initial nu s-au confirmat. Ieri dimineata, Dan Anton se afla la sediul Curtii de Apel Iasi in momentul in care a fost ridicat de jandarmi. A fost efectuata o perchezitie la Curtea de Apel Iasi, in biroul sau, si o perchezitie acasa. De asemenea, au fost efectuate perchezitii la sediile unor societati comerciale si acasa la Marina Moglan, cea despre care procurorii sustin ca se afla in relatii foarte apropiate cu judecatorul. In jurul aceste femei cu dubla cetatenie, romana si moldoveneasca, se invarte tot dosarul. Majoritatea probelor au fost construite pe baza unor lucruri care o privesc in mod direct. In mod surprinzator, in dosar a fost chemat la audieri la Bucuresti si avocatul Stelica Boboc, fost ofiter de informatii. Mai mult, procurorii de la DNA Bucuresti l-au pus sub acuzare si pe omul de afaceri Teodor Hauca, din Radauti. Acesta din urma ar fi fost senator PD in perioada 1996/2000. Au fost facute perchezitii atat la el acasa cat si la firmele lui.

Nu are nicio implicare directa

Tot dosarul porneste de la relatia pe care a avut-o judecatorul Dan Anton cu Marina Moglan. Aceasta din urma nu se intelegea deloc cu fostul iubit, Constantin Gutu. In acest context, ar fi intervenit Dan Anton. Pentru ca relatia dintre Marina Moglan si fostul iubit era una foarte tumultoasa, Dan Anton s-ar fi oferit sa o ajute. In prima faza i-ar fi pus aparatura de inregistrare in casa fostului iubit al Marinei Moglan, pentru a-l putea inregistra pe acesta. Procurorii sustin ca, pe baza inregistrarilor efectuate in casa fostului iubit al femeii, judecatorul l-ar fi santajat. In realitate, aparatura de inregistrare a fost montata de catre Marina Moglan, in casa fostului sau iubit. De la acest scandal conjugal, lucrurile au luat-o razna.

”A instalat un mijloc tehnic de inregistrare video, disimulat intr-un ceas electronic, cu scopul obtinerii unor imagini care sa contina detalii din viata privata a persoanei vatamate, Constantin Gutu, si pe care urmarea sa le foloseasca, impreuna cu Marina Moglan, pentru santajarea persoanei vatamate”, au precizat procurorii. Acest dispozitiv ar fi fost montat cu ajutorul lui Florin Isac. Judecatorul, impreuna cu Marina Moglan mai sunt acuzati ca au scos ilegal din tara doi copii minori, pe care femeia ii avea din relatia anterioara. ”Astfel, la solicitarea lui Dan Anton, Daniel Florin Zvinca a permis, in 3 ianuarie 2015, iesirea din tara, pe la Punctul de Trecere a Frontierei Stanca Costesti, judetul Botosani, a concubinei celui dintai, Marina Moglan, insotita de copiii minori ai acesteia - unul in varsta de sase ani, avand dubla cetatenie romana si moldoveneasca, si celalalt de noua ani, tot cu dubla cetatenie romana si moldoveneasca, fara ca marina Moglan sa aiba declaratia persoanei vatamate, Constantin Gutu, privind acordul in legatura cu efectuarea de catre cei doi minori a unei calatorii in afara granitelor statului roman, respectiv in Republica Moldova”, au competat procurorii. Denuntul la DNA a fost formulat in anul 2014, de fostul iubit al femeii, din gelozie.

Acuzat ca a promis interventie la Vlad Filat


Pe de alta parte, judecatorul mai este acuzat ca a incercat sa-i gaseasca un loc de munca bun Marinei Moglan, in Republica Moldova. In 2014, Dan Anton ar fi conoscut doi cetateni italieni, care doreau sa deschida o afacere in domeniul bancar in Republica Moldova. Atunci, judecatorul le-ar fi promis italienilor ca ii va ajuta sa-si deschida afacerea in Republica Moldova. Fiorenzo Polloni si Renato Del Gatto sunt rezidenti in municipiul Botosani si s-ar fi intalnit de mai multe ori cu judecatorul iesean. “Aceste intalniri si discutii telefonice au avut ca obiect facilitarea intrarii si dezvoltarii de activitati financiar bancare de catre cei doi cetateni italieni, pe piata din Republica Moldova. Aceste tatonari s-au concretizat in cursul lunii august 2015, cand cetateanul italian Renato Del Gatto i-a promis lui Dan Anton o suma consistenta, dar neprecizata de bani, pentru sine, si un post de director de banca pentru concubina acestuia, Marina Moglan, in Chisinau, Republica Moldova, in schimbul sprijinului pe care Anton urma sa-l acorde prin interventia pe langa autoritatile de resort din Republica Moldova”, se arata in ordonanta de retinere emisa aseara de procurorii de la DNA. Procurorii mai sustin ca le-ar fi promis celor doi italieni ca va interveni la Vlad Filat, fostul premier al Republicii Moldova, pentru a le rezolva problema. De asemenea, ar fi acceptat promisiunea financiara a acestora. Aceste acuzatii par exagerate, avand in vedere ca Dan Anton nu are nicio relatie cu Vlad Filat, fostul premier al Moldovei.

Acuzatii hilare!

O alta acuzatie grava adusa magistratului iesean este aceea ca ar fi promis unui om de afaceri ca va interveni la doua colege de-ale sale de la Curtea de Apel Iasi, in cazul unui dosar care are ca obiect contrabanda cu tigari. Vizat in acel dosar este un anume Ion Picicurov, cu dubla cetatenie. A fost prins in 2013, in timp ce aducea tigari de contrabanda in Romania. Afaceristul Teodor Hauca a fost cel care ar fi intermediat o intalnire intre judecator si rudele traficantului, in luna mai 2014.

”Teodor Hauca a intermediat, la un hotel din municipiul Iasi, o intalnire la care au participat, printre altii, Sergiu Cavcaliuc si Dan Anton, judecator in cadrul Sectiei Penale si pentru cauze cu minori de la Curtea de Apel Iasi. In urma acestei intalniri, Dan Anton le-a dat asigurari co-interlocutorilor sai ca poate interveni pe langa cei doi judecatori investiti cu judecarea cauzei - Elena Iulia Ciobanu si Ancuta Manolache Obreja -, privind apelul formulat de Ion Picicurov impotriva sentintei penale nr. 66 din 4 aprilie 2014, data de Judecatoria Husi, prin care Picicurov a fost condamnat la patru ani si sase luni de inchisoare cu executare”, se mai arata in ordonanta procurorilor. Judecatorii de la Curtea de Apel au respins apelul traficantului. Practic, Anton nu i-a ajutat cu nimic, in schimb, le-ar fi recomandat sa-l angajeze ca avocat pe Stelica Boboc, cu care se afla in relatii de prietenie.

”In baza aceleiasi intelegeri frauduloase, privind influenta pe care Dan Anton ar fi urmat sa o exercite asupra celorlalti doi colegi ai sai, in contraprestatie, numitii Teodor Hauca si Sergiu Cavcaliuc i-au asigurat, in octombrie 2014, cu titlu gratuit, lui Dan Anton servicii hoteliere si de transport in orasele Balti si Chisinau din Republica Moldova”, au mai aratat procurorii. O ultima acuzatie adusa judecatorului este aceea ca a mituit paznicul de la scoala unde invata unul dintre copiii amantei sale. Paznicul ar fi trebuit sa-i furnizeze informatii despre vizitele facute acolo de fostul sot al Marinei Moglan. Aseara, aceasta din urma a fost lasata sa plece acasa. La audieri, Dan Anton a sustinut ca este nevinovat. Astazi va fi dus in fata instantei de judecata.

Urmareste BZI.ro pe FACEBOOK.COM

Galerie foto

 

Galerie video

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu