vineri, 23 octombrie 2015

Imperiul decanului de la Farmacie. Afacerile pe care le deruleaza in Iasi ii aduc profituri uriase

• Prof. dr. Moncia Hancianu desfasoara o adevarata afacere in domeniul farmaceutic • Decanul obtine venituri importante si din servicii de consultanta, tot la firme din domeniu

Decanul Facultatii de Farmacie din Iasi este si un prosper om de afaceri. Chiar daca isi desfasoara activitatea la o institutie de invatamant superior medical, prof. dr. Monica Hancianu, si-a incercat norocul si in afaceri. Bineinteles ca a abordat tot domeniul pe care il preda la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Gr.T. Popa din Iasi, farmaceutic. Ca decan al Facultatii de Farmacie, prof. dr. Monica Hancianu, nu i-a fost greu sa razbata pe piata farmaceutica, pentru ca nu ar fi indraznit nimeni sa-i puna bete-n roate.

Toti farmacistii incearca sa aiba o relatie buna cu sefa de la Farmacie. Conform declaratiei de avere, prof. dr. Monica Hancianu incaseaza un salariu anual de 118.116 lei de la UMF Iasi. Pe langa contractul de munca de la universitate, decanul mai are inca doua contracte de munca la firme private din domeniul farmaceutic. Este vorba de SC Medi Atica SRL din Iasi, unde este asociat, si SC Coleus Farm SRL Iasi, unde este tot asociat. De la Medi Atica a incasat intr-un singur an 11.862 lei, iar de la Coleus Farm doar 569 lei. Prof. dr. Monica Hancianu castiga bani si din consultanta. Astfel, de la Servier Romania a primit 13.373 lei, de la SC Antibiotice SA a luat 18.979 lei si de la Ipsen Pharma Romania inca 2011 lei. De asemenea, decanul mai incaseaza bani si din chirie, 1600 lei.

Sotul, Radu Hancianu, are contract de munca cu SC Medi Atica SRL, de unde a obtinut un venit anual de 6.625 lei si un alt contract de munca incheiat cu SC Media Press Center SRL Iasi, de unde a obtinut 23.000 lei. Si sotul decanului de la Farmacie incaseaza bani din chirie, 23.500 lei intr-un singur an. La capitolul cladiri, familia Hancianu sta foarte bine. Prof. dr. Monica Hancianu, impreuna cu sotul, detine in Iasi trei apartamente, o casa si un spatiu comercial. Unul dintre apartament este dobandit prin mostenire, iar spatiul comercial este impartit cu G. Rusu. Vila din municipiul Iasi are o suprafata de 130 metri patrati. Sotii Hancianu detin in Iasi si un teren intravilan de 490 metri patrati, cumparat in anul 2007. Decanul de la farmacie detine un autoturism marca Renault. In conturi, prof. dr. Monica Hancianu are 95.000 lei. Pana in anul 2023, acesta trebuie sa achite si un credit de 35.000 euro. Putine cadre didactice de la Facultatea de Farmacie nu sunt implicate in afaceri cu farmacii.

Urmareste BZI.ro pe FACEBOOK.COM
Libertatea.ro
Realitatea.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu