joi, 29 octombrie 2015

22 de medici din Neamț s-au înscris la examenul de rezidențiat

22 de medici din Neamț s-au înscris la examenul de rezidențiat

22 de medici din Neamț s-au înscris la examenul de rezidențiat
28 October
15:54 2015
16 dintre aceştia s-au înscris pentru specialitatea medicină generală şi şase pentru medicină dentară.
Medicii din judeţul Neamţ care au dorit să se înscrie la examenul de rezidenţiat de anul acesta, care va avea loc pe data de 15 noiembrie, au avut posibilitatea de a face acest lucru până la data de 23 octombrie, prin intermediul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Neamţ.
Potrivit datelor oferite de medicul Mirela Grădinaru, purtătorul de cuvânt al DSP Neamţ, 22 de medici au depus un dosar de înscriere la rezidenţiat, dintre care 16 pentru medicină generală şi şase pentru medicină dentară.
Unităţile sanitare din judeţul Neamţ au pus la dispoziţia candidaţilor mai multe posturi, pe diferite specializări.
Spitalul Municipal de Urgenţă Roman a scos la concurs, pentru această sesiune de rezidenţiat, un post pentru specializarea Epidemiologie în cadrul Compartimentului de Prevenire şi Control al Infecţiilor Nosocomiale, un post la Laboratorul de analize medicale şi un post la secţia Neonatologie.
Spitalul orăşenesc “Sfântul Dimitrie” Tîrgu Neamţ oferă rezidenţilor un post la secţia Chirurgie generală, compartimentul Anestezie şi Terapie Intensivă, şi un post pentru Laboratorul de radiologie şi imagistică medicală.
Spitalul orăşenesc Bicaz a scos la concurs cele mai multe posturi din judeţ pentru medicii rezidenţi. Este vorba despre un post la compartimentul Anestezie şi Terapie Intensivă, un post pentru Diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice, un post la compartimentul Medicină Internă, Neonatologie, Neurologie, Oftalmologie şi la compartimentul Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie.
Au scos posturi la concurs şi Direcţia de Sănătate Publică Neamţ (pentru compartimentul de evaluare a factorilor de risc din mediul de viaţă şi muncă, pentru Medicina Muncii şi pentru laboratorul de diagnostic şi investigare în sănătate publică), precum şi Serviciul de Ambulanţă Judeţean Neamţ (pe specializarea medicină de familie).
În funcţie de notele pe care le vor obţine la examen şi de posturile disponibile, medicii rezidenţi îşi vor putea alege unul dintre aceste posturi care au fost scoase la concurs.

Comentarii

0 comentarii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu