vineri, 4 august 2017

Aceștia sunt Cetățenii de Onoare ai municipiului Roman

Aceștia sunt Cetățenii de Onoare ai municipiului Roman

cetateni de onoarePrimăria Roman a actualizat lista cu Cetățenii de Onoare ai municipiului Roman.
Conform REGULAMENTULUI PRIVIND MODUL DE ACORDARE A TITLULUI DE „CETĂŢEAN DE ONOARE” AL MUNICIPIULUI ROMAN, titlul de „Cetăţean de Onoare” poate fi acordat personalităţilor care s-au remarcat în mod deosebit în ceea ce priveşte emanciparea materială şi spirituală precum și dezvoltarea municipiului nostru, precum şi personalităţilor care, prin întreaga lor activitate (ştiinţifică, culturală, administrativă, sportivă, politică, diplomatică) din ţară şi din străinătate, constituie o mândrie pentru urbea noastră.
Titlul se poate acorda atât persoanelor în viaţă, cât şi post-mortem.
Titlul de „Cetăţean de Onoare” al Municipiului Roman se acordă cu prilejul „Zilelor Municipiului Roman”. Propunerile de candidaturi pentru titlul de „Cetăţean de Onoare” vor fi înaintate Comisiei pentru cultură, culte – sănătate, învăţământ şi tineret, care va întocmi pentru cei îndreptăţiţi, proiectul de hotărâre în baza analizei documentaţiei scrise şi argumentate, a constatării veridicităţii acesteia, documentaţie ce va fi depusă în prealabil pentru cel în cauză de către propunător.
Diplomele şi alte onoruri vor fi înmânate de către Primarul municipiului, direct laureaţilor în viaţă şi numai în cazuri excepţionale prin procură. Pentru cei decoraţi post-mortem, acestea vor fi înmânate rudelor celor mai apropriate, colaboratorilor celor mai fideli ori instituţiilor ce le-au perpetuat memoria.
Lista cu Cetățenii de Onoare ai municipiului Roman o găsiți aici:
Romanul Financiar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu