miercuri, 16 august 2017

„Ai parcat ca un… mare intelectual!” Episod cu maşina viceprimăriţei de la Roman

„Ai parcat ca un… mare intelectual!” Episod cu maşina viceprimăriţei de la Roman


„O zis mama că mi-o da, parcare când m-oi mărita” – probabil că aşa cântau, când erau mai mici, unele doamne şi domnişoare care se visau cu tanc în loc de maşină şi cu o parcare cât un stadion în care să-şi parcheze utilajul cum vor muşchii lor. Sau, ca să nu fie discriminare, poate fi încercată şi varianta cu „parcare când m-oi însura”, valabilă pentru unii domni care, de asemenea, au impresia că strada şi toate spaţiile cu asfalt deasupra le-au moştenit de la moşii lor.
Am zis „doamne”, „domnişoare”, „domni” dar lumea îi numeşte cocalari şi piţipoance pe toţi cei care nu înţeleg regulile de minimă cuviinţă pe care le impune traiul în societate, comunitate. De aceea şi este plin facebook-ul cu grupuri sau pagini numite „Ai parcat ca un bou!”, pentru că lumea s-a săturat să mai înghită aroganţa unor posesori de maşini care cred că dacă au patru roţi şi un volan pot face ce vrea creierul/mușchiul lor.
Imaginea alăturată este elocventă în acest sens: un „tractor” Hyundai este aşezat perpendicular la botul altui „tractor” alb, ultimul parcat regulamentar în parcarea din faţa Primăriei Roman. Practic „tractorul alb” este arestat de maşina cu numărul NT 10 BIO care… este condus de viceprimarul Ioana Roxana Iorga.
Minunăţia de imagine a fost surprinsă acum câteva zile când proprietarul „tractorului” alb, Sorin Cazan (fost consilier local, preşedinte de partid micuţ) a mers la Primărie să plătească nişte impozite locale. Nici nu contează, de fapt, de ce a mers, omul a intrat cu maşina în parcarea respectivă (altfel delimitată de barieră), a găsit loc liber şi a parcat. Când a ieşit din parcare, şi-a găsit maşina „arestată” şi să-i pice faţa nu alta când a realizat că dacă urcă în maşină este capturat, practic, de viceprimăriţă.
Gura lumii slobodă, aşa că tufele de prin parcul de lângă spun că onor viceprimăriţa a intrat în parcare fix după cetăţeanul amator de plătit taxe şi ar fi fost foarte iritată că „tractorul” alb a poposit pe locul chiar din faţa intrării principale (loc pe care nu scrie nici REZERVAT, nici nu e marcat vreun număr de maşină). Ce a ieşit din nervii viceprimăriţei, vedeţi în poză!
Învăţat cu tot soiul de baroni şi cu apucăturile lor, Cazan… şi-a făcut cruce. Intrase cu maşina în parcarea din faţa Primăriei Roman, nu i-a spus nimeni că parcarea respectivă e doar pentru şmecherii din administraţie aşa că nu a putut să-şi spună decât că acesta o fi premiul pentru faptul că mergi tu, cetăţean, să-ţi plătesti dările. Om trecut prin multe, care ştie că doar o dată-n viaţă te poţi întâlni cu unele situaţii, Cazan şi-a făcut imediat rost de o amintire video pe care o puteţi urmări mai jos (CLICk pe butonul săgeată):
……..
D.V.

Distribuie acest articol:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu