joi, 3 august 2017

Ministrul Sanatatii: Copiii nevaccinati vor putea urma doar scoli private

Ministrul Sanatatii: Copiii nevaccinati vor putea urma doar scoli private

de Gavrila Cristina la 02 Aug. 2017 0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ministrul Sanatatii: Copiii nevaccinati vor putea urma doar scoli private Parintii care refuza vaccinarea si consilierea nu isi vor putea inscrie copiii in colectivitate, dar vor putea gasi alternative educationale, explica ministrul Sanatatii, Florian Bodog. Potrivit proiectului de lege conceput de Ministerul Sanatatii, vor fi aplicate sanctiuni parintilor care nu se prezinta la medic si celor care refuza sa fie informati cu privire la vaccinare. Daca va fi adoptata in forma prezentata, legea ar urma sa intre in vigoare la 1 ianuarie 2019.






"Am discutat si cu ministrul Educatiei si cu specialisiti in educatie si exista si posibilitati alternative de invatamant pe care parintii si le pot asuma in cazul in care isi asuma ca refuza vaccinarea. Repet, parintele are posibilitatea de a refuza vaccinarea, are posibilitatea sa scrie acest lucru si sa isi asume responsabilitatea pentru actul de a refuza vaccinarea. Orice i se intampla copilului sau cuiva din comunitate, parintele si-a asumat aceasta responsabilitate", a precizat Bodog, conform news.ro.
 
Pentru a-si putea inscrie copilul in unitati publice de invatamant, parintii vor trebui sa faca dovada administrarii a sapte vaccinuri obligatorii: hepatitic B (administrarea la 48-72 de ore de la nastere), pneumococic conjugat, un vaccin nou introdus (la varsta de 2, 4 si 11 luni), BCG (se administreaza la nastere), hexavalant (se administreaza in trei doze la 2, 4 si 11 luni), tetravalent (la sase ani), ROR (se administreaza la 1 an si la 5 ani), si dTPa - diftero-tetanic-pertussis acelular (se administreaza la 14 ani).
 
Proiectul legii vaccinarii prevede ca parintii care refuza sa isi vaccineze copiii dupa ce vor fi informati in legatura cu riscurile, ar urma sa primeasca avertismente si apoi amenzi care pot ajunge la 10.000 de lei. 
Ghid PowerPoint pentru elevi
Ghid PowerPoint pentru elevi
Vezi detalii
Culegerea de teste pentru Evaluarea Nationala clasa a VI-a
Culegerea de teste pentru Evaluarea Nationala clasa a VI-a
Vezi detalii
Fise de lucru pentru invatarea limbii germane
Fise de lucru pentru invatarea limbii germane
Vezi detalii
 
La inscrierea copiilor la scoala, gradinita sau cresa, parintii vor trebui sa prezinte adeverinte care sa arate daca cei mici au fost sau nu imunizati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu