sâmbătă, 12 august 2017

Udrea-i plătea cu bani din mită pe postacii care-i înjurau pe jurnalişti! Ex-deputatul de Roman şi probe din Dosarul Gala Bute…

Udrea-i plătea cu bani din mită pe postacii care-i înjurau pe jurnalişti! Ex-deputatul de Roman şi probe din Dosarul Gala Bute…


Ies la iveală noi dezvăluiri din dosarul Gala Bute. Cum s-ar fi întors mita din acest dosar în folosul Elenei Udrea (fost Ministru al Dezvoltării şi deputat în colegiul Roman – Ion Creangă) şi al celor de la PDL? Jurnalistul Cătălin Tolontan face o serie de devoalări incredibile pe propriul blogul său, după cum informează stiripesurse.ro.
Tolontan scrie că printre sumele provenite din șpagă și cheltuite în interesul Elenei Udrea sunt și cei 10.000 de euro pe lună dați postacilor care îi acuzau pe jurnaliștii care scriau despre ”Gala Bute”. Instanța consideră că procurorii DNA au demonstrat indubitabil cum se întorcea mita de 10%. În motivare, judecătorii reconstituie pas cu pas cinci exemple de contracte în care șpaga de 10% este respectată la virgulă de firmele cliente ale oamenilor lui Udrea. ” Există, în motivarea Înaltei Curți, cinci exemple de șpagă de 10% din contracte pe care DNA le-a documentat cu acte, plăți, circuite bancare integrale și recunoașteri ale faptelor.
Și pe care această primă instanță le apreciază drept probe incontestabile. Dacă citești cazurile unul după altul, modelul mitei apare cu claritate. Frapant este faptul că, în fiecare caz prezentat de către judecători în motivare, se respectă procentul de 10% întors de firme către oamenii Elenei Udrea! De fiecare dată, indiferent de patronii firmelor, de locul unde se făcea pârtia sau lucrarea și indiferent de valoarea contractului, firmele reversau unul din fiecare zece lei primiți de la MDRT. Nici firmele care au dat mita și nici funcționarii care au primit-o nu neagă acest 10%”, spune Tolontan.
Seria dezvăluirilor nu se opreşte aici. „Pusă în fața probelor, chiar și ministrul Udrea a acceptat că așa au stat lucrurile în cazurile aduse în tribunal de DNA. Numai că Elena Udrea afirmă că ea nu știa și că au fost combinațiile personale ale funcționarilor, fără amestecul său. Procurorii susțin că, dimpotrivă, ministrul nu doar că a știut, dar a coordonat sistemul. În plus, el personal și PD-L București, unde Udrea era șefă, au beneficiat de pe urma acestor bani.
Variantă pe care și Înalta Curte o consideră dovedită fără echivoc. Firma Termogaz, un vechi client al MDRT, are de primit 4.999.000 de lei pentru lucrări făcute pe domeniul schiabil Gutâiul Doamnei, în Cavnic. Lucrările sunt, evident, supraevaluate, că așa se scot banii de șpagă. În 2010, SRI îl înregistrează pe patronul Termogaz, Adrian Gărdean, discutând la telefon cu Ștefan Lungu, consilierul Elenei Udrea, care îi promite că plata se va face. Și se face. Drept recompensă, firma lui Lungu încasează de la Termogaz 10% din contract, adică exact 499.739 de lei!
Banii nu rămân la Lungu. În mai multe situații, sumele de la Lungu pleacă, tot prin bancă, către Tudor Breazu, secretarul Elenei Udrea, care apoi îi plătește acesteia diverse cheltuieli, de pildă o vacanță de trei zile în Grecia de aproape 30.000 de lei, unde procurorii au găsit documente la agenția de turism Prompt Service. Tot acest circuit bancar este depus la dosar. Sau banii ajung de la Ștefan Lungu la Ana Maria Topoliceanu și, de aici, la Elena Udrea”, mai spune jurnalistul.

Elena Udrea a fost Ministru al Turismului şi apoi al Dezvoltării. În 2012, Udrea a candidat uninominal în Colegiul 4 Neamt (municipiul Roman şi comuna Ion Creangă). Deşi contracandidatul de la USL, Liviu Brătescu (PNL) a obţinut mai multe voturi decât Udrea, pentru că nu a trecut de pragul de 50 la sută, acesta a pierdut locul de deputat în favoarea „blondei de la Cotroceni”. Brătescu s-a ales totusi cu ceva: a scris cartea „PE CONTRASENS CU FAVORITA PREŞEDINTELUI – cronica unei campanii”.

În cartea respectivă, Brătescu (care a obţinut primul loc, cu 48,4% dar în Parlament a plecat „favorita”, de pe poziţia a 2-a), povesteşte relatează şi despre campania nelegală pe care ar fi făcut-o PDL dar şi despre anumite trădări din tabăra USL, a unor oameni legaţi prin interese de lideri ai PDL.
D.V. / preluare stiripesurse.ro

Distribuie acest articol:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu