vineri, 25 august 2017

Roman-în plină dezvoltare economică. La TRW Roman sunt 2.000 de salariați. Se mai deschide o unitate de producție

Roman-în plină dezvoltare economică. La TRW Roman sunt 2.000 de salariați. Se mai deschide o unitate de producție

intalnire diaspora situatie economicaFiind prezent la întâlnirea organizată de conducerea Primăriei Roman cu romașcanii care lucrează în afara țării și care în aceste zile se află în concediu alături de familii, deputatul Laurențiu Leoreanu a prezentat situația economică a municipiului Roman și perspectivele pentru următoare perioadă. La întâlnire au participat 35 de stranieri care au rezidența în: Italia (20 de persoane), Austria, Spania, Anglia, Irlanda, SUA.
În Roman s-au petrecut multe lucruri bune. Urmează deschiderea celei de-a două unități de producție TRW, lider mondial pe piața de automotive. În momentul de față are 2.000 de locuri de muncă create la Roman în doi ani și care în următorul an va mai avea nevoie de încă 700 de locuri de muncă.
Mai putem vorbi de două platforme logistice importante a concernului LIDL și concernului PROFI care vor deschide la Roman două baze logistice unice în Moldova. Se vor mai crea încă 800 de locuri de muncă, aproximativ.
Asta înseamnă că într-un an de zile, Romanul va putea să ofere 1.500 de locuri de muncă.
Pe lângă acest lucru, TRW dezvoltă relații comerciale cu furnizori, din Roman fiind aproximativ 50 de firme care au contracte cu acest mare concern. Așadar, TRW susține economic zona Roman și mediul de afaceri de aici.
Vreau să mai spun că în Roman, săptămânal sunt anunțate pentru angajare 170 – 180 de locuri de muncă.
Să știți că și salariile s-au mișcat crescător. Un bucătar profesionist câștigă în jur de 1.000 de Euro, net. Un șofer profesionist, în Roman, are un venit de 1.000 de Euro, lunar, net. Mai sunt și câștiguri suplimentare. Un ospătar participă la evenimente la final de săptămâna, în perioade distincte și își dublează salariul. Este o mare criză de meseriași în domeniile: instalații, lăcătușărie, tâmplărie, construcții, etc.”, a declarat deputatul PNL de Neamț Laurențiu Leoreanu.
Despre situația economică a municipiului Roman a vorbit și primarul Lucian Micu.
Din punct de vedere economic, investitori cheie au extins sau au construit noi obiective, au creat locuri de muncă și au consolidat baza industrială a orașului.
Romanul are potențial atractiv pentru investitori, iar dezvoltarea capacității de producție a TRW Automotive, cea mai mare investiție industrială în municipiul nostru după 1989, asigură locuri de muncă pentru 1.700 de familii.
Avem nevoie de forță de muncă, de reîntoarcerea romașcanilor care muncesc în străinătate. În următorii ani, investitorii vor crea la Roman circa 1.500 de noi locuri de muncă, fiind vorba de depozitele logistice Lidl, Profi, Somaco dar și de deschiderea celei de-a doua unități de producție a concernului american TRW.
Eforturile de diversificare ale bazei economice locale trebuie să fie continuate și susținute, iar competitivitatea locală trebuie să se bazeze și pe sectorul micilor întreprinzători. Romanul are nevoie de oameni cu inițiativă”, a spus Lucian Micu, primarul municipiului Roman.
Romanul Financiar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu