joi, 3 august 2017

Poliţia confirmă: Cortul SCANDAL al lui Căpraru, protejat de Leoreanu şi Micu

Poliţia confirmă: Cortul SCANDAL al lui Căpraru, protejat de Leoreanu şi Micu


O informaţie data în urmă cu câteva săptămâni de Vestea este confirmată acum, oficial, de Poliţie: au fost reclamaţii ale cetăţenilor cu privire la tulburarea liniştii publice de către Cortul Majestic din Ştrandul romaşcan, Poliţia a trimis adrese la Primărie (abilitată să ceară operatorului economic să ia măsuri sau să intervină mai fem) iar rezultatele… sunt cele care se ştiu.
6 sesizări telefonice au fost în ultimii doi ani, la Roman, pe subiectul cortului de unde ritmurile şi decibelii lăutarilor se izbesc fix în geamurile oamenilor care vor să se odihnească (câte or mai fi fost, verbale, făcute de oameni direct poliţiştilor, Dumnezeu ştie). În urma acestor sesizări, Poliţia Roman a făcut 2 adrese către Primăria Roman, cerând să fie luate măsurile legale.
Se impune precizarea că orice cârciumă ar trebui să funcţioneze cu autorizaţie şi program aprobat de Primărie iar dacă nu e aşa, Primăria trebuie să intervină şi să restabilească liniştea publică (prin impunerea unor măsuri de izolare fonică, prin modificarea programului, suspendarea sau chiar anularea autorizaţiei). 3 din cele 6 sesizări ale cetăţenilor sunt din acest an, 3 sunt din perioada anterioară. Mai pe româneşte, 3 sesizări sunt de când Lucian Micu conduce Primăria iar celelalte 3 sunt din perioada în care Laurenţiu Leoreanu era primar iar Micu – viceprimar.
Şi Leoreanu şi Micu fac conferinţe de presă săptămânal. Niciodată – dar niciodată! – nu au scos vreun cuvânt despre faptul că există nemulţumiri ale cetăţenilor cu privire la Cortul Majestic care aparţine familiei tovarăşului lor politic, Petrică Căpraru. Mai mult, într-o convorbire telefonică purtată acum câteva săptămâni cu Leoreanu, acesta a fost foarte vehement în a spune că la Primăria Roman nu a ajuns nicio adresă de la Poliţie şi că onorabilul Căpraru ar avea chiar măsurători care atestă că nivelul de zgomot este în limitele admise (de parcă nu ştie orice copil cum se fac aceste măsurători, cu muzica dată mai încet cât să iasă rezultat legal…).
Reamintim că acest Căpraru („Consilierul Portofel”) a fost consilier PDL şi şi-a dat demisia după ce ANI l-a descoperit în conflict de interese. Acum este membru Biroului Permanent Local PNL Roman, for din care fac parte şi deputatul Leoreanu şi primarul Micu.
Iar pentru ca treaba să fie şi mai clară, acum câteva săptămâni, Laurenţiu Leoreanu a fost socru mare iar balul, masa şi felicitările au avut loc… la Cortul lui Căpraru.
Mai jos, adresa redactiei Vestea către Poliţia Neamţ şi răspunsul primit. Adică dovada oficială a complicităţii Primăriei Roman cu Cortul lui Căpraru în acţiunea de tulburare a liniştii publice:
Catre IPJ Neamt
In virtutea Legii referitoare la accesul la informatiile de interes public, va rugam sa ne oferiti detalii referitoare la:
1.Numarul de sesizari primite la Politia Roman pe linia tulburarii linistii si ordinii publice prin activitatile (nunti, lautari) care au loc la Cortul Majestic din Strandul Municipal Roman (care apar’ine unei firme a familiei fostului consilier local Petrica Capraru), în ultimii doi ani.
2.Daca si cate adrese au fost trimise de Politia Roman la Primaria Roman pe acesta situatie, Primaria fiind cea care autorizeaza activitatile comerciale si avizeaza si programul de functionare.
3.Daca au fost si alte reclamatii care au vizat fapte comise in acelasi spatiu sau in altul, tot din strand (Terasa Vapor) care apartine aceleasi familii (scandaluri, batai, evaziune fiscala etc).
4.Daca situatiile de mai sus au avut loc si in anul 2017 (punctele 1, 2 si 3 de mai sus) si, la fel, detalii.
Mentionam ca intr-un articol publicat deja pe vestea.net – http://vestea.net/surse-politia-trimis-primariei-reclamatiile-despre-cortul-poluare-fonica-al-lui-portofel-ce-o-fi-facut-cu-ele-ex-primarul-leoreanu/ – bazat pe informatii primite de la surse neoficiale, am facut public faptul ca la Politia Roman au fost primite mai multe reclamatii (pct 1 de mai sus) si ca aceasta subunitate din subordinea IPJ Neamt ar fi remis cateva adrese Primariei Roman.
Cu consideratie
Redactia VESTEA

Rămâne o întrebare: în condiţiile în care printre atribuţiile primarilor sunt şi cele referitoare la asigurarea unui climat de ordine publică şi dat fiind faptul că onor primarii Leoreanu şi Micu au ştiut de problemele generate cetăţenilor de partenerul lor politic, faptul că aceştia, cu bună ştiinţă, nu au luat nicio măsură, nu este, oare, dincolo nu doar de moralitate ci şi de lege? Nu sunt oare întrunite elementele de suport pentru o anchetă penală, cel puţin pentru ABUZ ÎN SERVICIU?
Vom reveni!
Daniel VINCA / foto: facebook, captura imagine youtube

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu