miercuri, 2 august 2017

Municipiul Roman a rămas fără steag!

Din setul de acțiuni care miros a cultul personalității, autointitulații părinți ai ”familiei romașcane” și-au inventat propriile simboluri, blazoane, drapeluri, imn și tot ce se mai poartă la un voievodat urban. Așa s-a întâmplat și cu steagul municipiului Roman care a fost făcut după capul unor politicieni romașcani fără avizul Comisiei de Heraldică sau alte aprobări legale. Inevitabil, a venit și ziua în care cineva și-a dat seama de faptul că steagul este ilegal. De azi, municipiul Roman nu mai are steag, iar cel folosit până acum a fost retras din toate locurile unde fusese arborat.
Mai puțin obișnuiți cu presa de investigație, conducătorii Romanului s-au trezit cu un articol din partea ziarroman.ro, preluat de ziarpiatraneamt.ro unde se vorbește de suspiciunea că aceste simboluri și însuși steagul Romanului sunt de fapt niste invenții absolut neoficiale și ilegale. ( click aici pentru articol )
În urma acestui articol, Instituția Prefectului Neamț s-a autosesizat și a cerut explicații primăriei din Roman despre legalitatea steagurilor. Ca răspuns, primăria Roman a dat jos toate steagurile, asumându-și faptul că acestea sunt ilegale și că ele nu există oficial.
Acum că primăria Roman a prostit pe toată lumea ani de zile lăsând impresia că acestea sunt simboluri oficiale este doar o parte a problemei. Rămâne de văzut ce va zice Curtea de Conturi despre toți banii cheltuiți pe confecționare și montare de steaguri neoficiale. Cineva credem că va da banii înapoi. Poate chiar consilierii locali care au aprobat cheltuirea acestor bani.
Nu putem, în final, decât să ne declarăm absolut șocați de ce se întâmplă în Roman.
Desigur că ne așteptăm ca primarul Romanului să aibă iar o ieșire neinspirată ca în cazul Grădinii Zoo despre care a declarat că s-a cerut autorizarea ei și intrarea în legalitate ca urmare a decesului unor animale sălbatice din cauza presei județene, adică din cauza noastră. Ne așteptam ca acum să zică primarul că Romanul nu mai are steag tot din cauza noastră, nu din cauza faptului că steagul era o vrăjeală ilegală și că Romanul nu are de fapt și de drept niciun steag.
Iosub Robert
P. S.: Când aveți puțin timp, domnilor de la Primăria Roman, vă sugerăm să scoateți steagul folosit ilegal și de pe site-ul primăriei și să retrageți de peste tot pliantele și materialele tipărite care contin acest simbol ilegal.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu