miercuri, 2 august 2017

Jurnalistă din Roman, jefuită azi-noapte, în propria casă, la 300 de metri de Primărie!

Jurnalistă din Roman, jefuită azi-noapte, în propria casă, la 300 de metri de Primărie!


Jurnalista romaşcană Flora Ordean a fost jefuită azi-noapte în propriul apartament situat cam la 200 de metri de Liceul Roman Vodă şi la 300 de metri de Primărie (zona Marom). Norocul acesteia a fost că nu s-a trezit şi hoţul (hoţii) a cotrobăit prin casă că dacă Flora Ordean ar fi dat nas în nas cu tâlharul cine ştie ce altă grozăvie se putea întâmpla… Nici ceilalţi care dormeau în aceeaşi acasă nu s-au trezit.
Prada a constat în aproape 1000 de lei, bani pe care jurnalista îi împrumutase ieri de la UN CAR pentru a rezolva unele probleme urgente şi un telefon mobil.
<<Incredibil dar adevărat! În plin centru al Romanului, în puterea nopții, cu tine în cameră, să-ți intre hoțul în casă și să te jefuiască! Asta mi s-a întâmplat mie în noaptea de 1 spre 2 august. Locuiesc la etajul I în camera de deasupra casei scărilor, care are prevăzută o platformă. Hoțul sau hoții- rămâne de văzut- au pătruns în casă suindu-se pe platformă și pătrunzând în cameră pe geamul întredeschis. Au înlăturat jaluzelele, au intrat în cameră, punând piciorul pe un fotoliu și au furat tot ce se putea fura. Culmea culmilor, dar și marele meu noroc că eu dormeam și nu m-am trezit. Că altfel mă puteau nenoroci. Și culmea este că ceilalți ai casei nu s-au trezit pentru că în camera mea funcționa televizorul. Și mai e curios faptul că nici cățelușa care se afla în altă cameră nu a simțit nimic și nu a lătrat. Pierderea? În ziua respectivă făcusem un împrumut la CAR pentru rezolvarea unor probleme curente: telefon, întreținere, niște ore pentru Milena. N-am apucat decât să inapoiez un împrumut de 100 lei și să cheltui alți 50 lei. Restul banilor mi-au fost furați.Nu mi-au mai lăsat nici bani de pâine. Furtul s-a produs, bănuiesc, între ora 1,00 și până în ora 3 când m-am trezit și am descoperit camera răvășită în totalitate, totul întors pe dos în toate dulapurile și bineînțeles telefonul mobil sustras. Au luat geanta, s-au apropiat de fereastră unde sra lumină de afară, pentru a cotrobăi în ea. Culmea e că nu mi-au furat portofelul cu totul, ci au sustras doar banii. Restul:carduri, cardul de sănătate, cartea de identitate au rămas în portofel, pe care l-au lăsat în geantă. Geanta au luat-o de pe scaun și au lăsat-o lângă fereastra pe care au intrat și au ieșit>>, spune Flora Ordean.
Păgubaşa a sesizat furtul pe la ora 3, a anunţat Poliţia care a trimis rapid o echipă de criminalistică: << La ora 3 am anunțat prin 112 Poliția, care s-a deplasat în mai puțin de zece minute. Un echipaj demn de toată lauda! Au luat amprente, din fericire foarte multe, de pe tocul geamului și de pe pervaz, de pe mobilă. Mulțumesc lui Dumnezeu că nu mi-au luat o cameră de luat vederi cu care lucrez, un aparat foto și reportofonul, care erau pe birou, în fața calculatorului. Fie că nu i-au tentat, fie că nu le-au văzut având culoarea neagră a biroului. Mi-au sustras în schimb telefonul mobil personal, din geantă, nu cel de serviciu.Oricum mă consider fericită pentru că nu am fost agresată fizic, pentru că, dacă m-aș fi trezit, sigur aș fi fost mutilată. Curios e faptul că nu au ieșit din camera mea pentru a pătrunde în restul apartamentului, de unde ar fi putut sustrage și alte lucruri. Au părăsit camera doar cu cele două ”capturi”: banii de la CAR și telefonul și probabil un lănțișor de aur rupt. Au deschis toate gențile din dulapuri, în căutarea de bani sau bijuterii, au întors pe dos toate hainele. Polițiștii nu speră prea mult în cooperarea cu potențialii martori, din cauza faptului că fie că vecinii nu se amestecă, pentru ca la rândul lor să nu cadă victime răzbunării, fie că la ora respectivă chiar dormeau. S-au trezit câțiva, din blocul vecin, la vederea echipajului de polițiști veniți să cerceteze furtul>>.
Flora Ordean nu este prea optimistă în privinţa recuperării prejudiciului mai ales că, în urmă cu mulţi ani, a mai trecut printr-o situaţie similară: <<Sper în profesionalismul acestora și cred că-i vor prinde cât mai repede pe hoți, deși nu cred în recuperarea prejudiciului. Spun acest lucru dintr-o experiență anterioară, pentru că, în urmă cu 15 ani, am mai fost victima unui furt important. Și atunci, ca și acum, împrumutasem o sumă importantă de la CARP pentru a cumpăra o serie de obiecte electro-casnice. Atunci depusesem banii la bancă și-i scosesem de la bancomat. Am fost urmărită și mi s-a sustras portofelul cu totul, conținând suma împrumutată și tot salariul, plus documetele de identitate după care am umblat mult și bine. Acum din fericire nu mi-au luat nici cartea de identitate, nici cardul de sănătate. Fac public acest semnal pentru a fi învățătură de minte pentru toți cei care locuiesc la etajul I și care, ca și mine pot cădea victime hoților>>.
D.V.

Distribuie acest articol:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu