miercuri, 30 august 2017

Adevărata față, de groază, a municipiului Roman

Deși unii ar vrea să pară că totul este în regulă, în municipiul Roman treburile nu stau deloc așa. Cu o politică agresivă de imagine, similară cu cea de pe vremea comuniștilor când totul ni se prezenta ca fiind perfect, municipalitatea reușește să păcălească romașcanii cu tot felul de investiții și acțiuni făcute în special pentru imagine.
Prioritizarea investițiilor în municipiul Roman este cea mai mare păcăleală care le este servită romașcanilor. Se fac tot felul de parcări, asfaltări, amenajări de locuri de relaxare și tot ce poate fi vizibil în presă și în stradă. Afară e vopsit gardul și înăuntru nici măcar nu este un leopard, ci doar o pisică leșinată de foame.
În timp ce băieții de la primărie se pozează frumos și arată romașcanilor ce familie fericită sunt, statisticile arată adevăratul dezastru. Cea mai gravă observație statistică ar fi aceea că peste 50% din cauzele de deces în rândul romașcanilor sunt bolile cardiovasculare. Ați auzit vorbind vreodată pe primar sau vreun politician din Roman despre faptul că bolile cardiovasculare sunt principala cauză de deces în Roman dar investițiile în sectorul cardiovascular din spital sunt pe ultimul loc? Desigur că nu. Subiectul este unul greu iar rezolvarea lui este dificilă. Politicienilor romașcani le place să vorbească doar despre ce dă bine.
Spuneți dumneavoastră! Ce ar trebui să fie mai prioritar pentru Roman? Să moară câți mai puțini oameni cu zile sau să se facă parcări, asfalt, renovări și multe poze cu politicienii locali?
Am văzut recent niște poze frumoase cu primarul și niște copii la ștrand. Așteptăm cu interes să vedem niște poze cu primarul și copii din Roman bolnavi de boli cardiovasculare. …. A scuze …. am uitat … în Roman acești copii nu pot fi tratați, trebuie trimiși prin alte județe și asta în cazul în care mai apucă să fie trimiși, căci la Roman nici măcar nu pot fi diagnosticați corect.
Cam aceasta este adevărata față a municipiului Roman. Un oraș condus de o echipă care nu înțelege care sunt prioritățile și un Consiliu Local unde toți consilierii sunt în lumea lor, nu în lumea romașcanilor care mor cu zile pentru că nu-i bagă nimeni în seamă.
Acest articol nu este un atac la primar sau primărie, cum se vor grăbi unii pupători de fundulețe de politicieni să spună. Acest articol este un semnal de alarmă pentru cei care pot  să înțeleagă că Romanul are alte priorități decât pupatul politicienilor în fund pentru fiecare pârț pe care îl trag, pentru fiecare metru de asfalt, bordură sau clăbuc de la ștrand.
Când vrei sa faci ceva pentru un oraș, prioritatea zero este să nu îți moară cu zile oamenii din acel oraș. De abia după ce rezolvi treaba asta treci la restul.
Iosub Robert


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu