miercuri, 9 august 2017

Sechelariu s-a reîncarnat la Roman! Petrecere populară de Sărbătoarea Sfântului Laurenţiu (Leoreanu)!

Sechelariu s-a reîncarnat la Roman! Petrecere populară de Sărbătoarea Sfântului Laurenţiu (Leoreanu)!



Bacău 2002 – Primarul Dumitru Sechelariu îşi organizează o petrececer de ziua lui, care le întrecea în grandomanie pe cele precedente, în parcul oraşului, cu mici şi bere. Presa neaservită PSD apasă pe sintagma “baron local”, lideri social-democraţi, în frunte cu Iliescu, sunt nemulţumiţi de deficitul de imagine, de comparaţiile cu regimuri totalitare conduse de lideri bolnavi de cultul personalităţii şi îi cer – fără succes! – primarului de Bacău să renunţe la aniversarea comunistoidă.
2004 – Sechelariu pierde alegerile locale, în scurt timp începe să fie cercetat de PNA (strămoşul DNA), ajunge să fie şi reţinut, îl vede o ţară cu cătuşe pe mâini şi plângând. Imperiul financiar i se destramă, dosarele penale curg şi în 2013 moare într-un spital din afara ţării.
Roman, 31 iulie 2017 – Fostul primar Laurenţiu Leoreanu (care a renunţat la funcţie în favoarea celei de deputat) este propus de urmaşul său la Primărie, Lucian Micu şi votat de consilierii PNL (puşi pe listă de Leoreanu, în 2016) drept cetăţean de onoare. Şi primarul Micu şi consilierii PNL îi sunt subordonaţi politic lui Leoreanu, deputatul fiind preşedintele PNL Roman. Deşi votul a fost NELEGAL – nu s-a respectat procedura obligatorie a votului secret – nici nu a fost validată de legalitate hotărârea pespectivă şi ea a si fost publicată pe siteul Primăriei (mai exact a fost actualizată GALERIA DE CETĂŢENI DE ONOARE.
Iese ceva scandal – regulile de decernare şi facilităţile financiare conexe fuseseră modificate fix înainte de a pleca fostul primar spre deputăţie – şi Leoreanu anunţă, cu generozitate că el va renunţa la facilităţi dar păstrează titlul conferit în aceste condiţii dubioase.

Roman, 5 august 2017 – Este ziua de naştere a lui Leoreanu. Presa locală print şi siteurile de ştiri obediente publică râuri cu osanale aduse fie de subordonaţii din partid, fie chiar de… jurnalişti.
Cei care comentează (romaşcani sau jurnalişti din capital de judeţ) sunt repede puşi la punct de aplaudaci şi postaci de pe net, unul din argumente fiind… “nu au voie să-şi dea cu părerea cei care nu locuiesc în Roman!” (exact cum în 2004, Sechelariu şi Iacubov îi spuneau Sorinei Matei “Bacăul sunt EU, înţelegi?”).
Roman, 10 august 2017 – Primarul Micu (subordonatul politic al deputatului Laurenţiu Leoreanu) a anunţat de câteva zile, pentru această data, ÎN PREMIERĂ, o MEGA PETRECERE POPULARĂ în Ştrandul Municipal (care aparţine administraţiei locale). Iniţial nu a spus dacă în respectiva zi de joi, cei care vor răspunde invitaţiei vor plăti biletul de intrare în Ştrand.
Au reacţionat cârcotaşii care au constatat o mega-coincidenţă, pe măsura mega-petrecerii: este ziua în care şi creştin ortodocşii şi romano-catolocii sărbătoresc pe… Sfântul Laurenţiu (sau Laurenţie, sau Lavrentie).
<<L-aţi făcut pe Loreanu cetăţean de onoare, mai aveţi un pic şi-l faceţi şi sfânt – au tunat unii pe net. Acuma îi serbaţi hramul, ca la apostoli?”.
Cel puţin în calendarul ortodox e vorba de ceea ce enoriaşii numesc „sărbătoare cu cruce neagră”, adică o zi (fiind şi joi) în care se munceşte.


În faţa valului de critici, primarul Micu (foto de mai sus, între Mickey Mouse şi Minnie) a fentat în stilu-i caracteristic, explicând că ar fi vorba de o strategie de marketing prin care se încearcă atragerea de clienţi în ştrand, încă din timpul săptămânii, locul fiind altfel frecventat mai ales în week-end şi a anunţat şi plata biletului de intrare.
Purtătorul de cuvânt al Primăriei ţine şi el isonul, încercând să ducă spre băşcălie coincidenţa „primei serbări populare din Ştrand” cu Sărbătoarea Sfântului Laurenţiu (Leoreanu):

Ca şi în cazul titlului de cetăţean de onoare, Leoreanu nu a făcut niciun pas înapoi, niciun gest prin care să ceară „oamenilor lui” să o lase mai moale cu acest cult al personalităţii. „Adversarii mei suportă greu succesul adversarului lor”, spunea Leoreanu în ziua în care subordonaţii de partid i-au votat şi certificat „Onoarea” (care are mari şanse să fie atacată în Contencios-Administrativ) confirmând că aleşii locali PNL nu acţionează de capul lor.
Cititi si: Leoreanu nu renunţă la titlul de „Onoare”: „Adversarii mei suportă greu succesul adversarului lor!”
Leoreanu despre cei care critică „sanctificarea” sa în Consiliul Local: „Voci inspirate politic, din zone periferice sau de aiurea din ţară!”
Sechelariu a ajuns până la a fi botezat stadionul municipal cu numele său. „Nu eu am vrut asta ci băcăuanii”, spunea fostul primar de Bacău. Şi Leoreanu are acelaşi mesaj public: cetăţenii îşi arată cuvenita mulţumire pentru cele două mandate de primar ale sale.
Probabil că, de acolo din Cer (la care şi Leoreanu face dese referiri în momentele oratorice de glorie), Sechelariu este mulţumit: spiritul lui a născut pui vii într-un municipiu dintr-un judeţ vecin.
<<La un moment dat, văzând că stăm împăiați și nu ne atingem de nimic, izbucnește: „Știi de ce te-am invitat? Să stai aici și să te văd cum mănânci din mâncarea mea! Devenise clar și pentru noi. Nici nu trebuia s-o mai zică. Ne invitase să ne umilească>> – este un fragment din acelaşi text al Sorinei Matei în care relatează despre anii „Bacăului lui Sechelariu”.
Şi, pentru romaşcanii şi jurnaliştii cărora li se pare normal ca un fost primar să primească astfel de omagii publice, ar mai fi o coincidenţă.
Linkul următor e spre un articol despre reacţiile primarului băcăuan după ce pierduse alegerile – <<Sechelariu ameninta ca executa ziaristi>>.
La Roman, Loreanu nu a spus că execută jurnalişti. Doar că „nu o mai dă la pace cu nimeni”. În completare la ce spunea un tovarăş al său de partid şi de afaceri care, referindu-se la un jurnalist a spus chiar aşa <<Şi Galan ăsta trebuie executat>> (articolul integral, AICI – << “Trebuie executat. Este un porc şi un măgar!” Jurnalist incomod în vizorul aghiotantului unui deputat. VIDEO>>.
D.VINCA
Nota bene – Fotografia de la inceputul acestui articol (de fapt, un trucaj) nu aparţine Vestea.net ci a fost postată pe un grup facebook din Roman de un cont anonim (Presa Liberă). Este doar una din sutele de ironii şi glume la adresa ex-primarului Leoreanu. Un mesaj similar a fost postat de jurnalistul Ionuţ Corfu care a anunţat: <<Minune! La robinetul uneia din casele lui Loreanu curge agheazmă!>>


Distribuie acest articol:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu