Examenul de rezidențiat va fi pe 15 noiembrie
04 October
17:13
2015
Concursul se desfăşoară în centrele universitare Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara şi va fi sub forma unui test-grilă, cu 200 de întrebări, pe o durată de patru ore. Punctajul minim de promovare reprezintă 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu.
La concurs se pot prezenta candidaţii posesori ai unei diplome de licenţă în profil medico-farmaceutic uman sau o diplomă echivalentă cu aceasta; rezidenţii aflaţi în pregătire, cu respectarea prevederilor articolului 6 din Ordonanţa Guvernului nr. 18/2009, aprobată prin Legea nr. 103/2012, cu completările ulterioare; specialiştii care doresc să efectueze pregătire într-o altă specialitate, cu respectarea prevederilor legale, privitor la obţinerea celei de-a doua specialităţi; candidaţii care îndeplinesc condiţiile privind cetăţenia stabilite de Legea nr. 95/2006, cu modificările şi completările ulterioare, şi au diplomă de licenţă în profil medico-farmaceutic uman sau o diplomă echivalentă cu aceasta.
Înscrierile pentru concurs se fac prin direcţiile de sănătate publică, până la data de 23 octombrie 2015, inclusiv.
Pentru anul acesta s-a stabilit menţinerea cuantumului taxei la nivelul anului 2014, respectiv 360 de lei/participant. Din taxele încasate, Ministerul Sănătăţii urmează să vireze 80% către universităţile de medicină şi farmacie organizatoare, direct proporţional cu numărul de candidaţi repartizaţi în centrul universitar respectiv.
La sesiunea rezidenţiatului din 2014, Spitalul Municipal de Urgenţă Roman a scos la concurs şase posturi, iar Serviciul de Ambulanţă Judeţean Neamţ, patru posturi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu