miercuri, 20 aprilie 2016

CARTE NOUA la LiterNet.ro * Proba de microfon - Un studiu critic

Vizualizati mesajul in browser | Adaugati cartiliternet@email.liternet.ro in lista de adrese Instructiuni aici
LiterNet.ro
EdituraAgendaAtelierDestinatiiGaleria
Carti LiterNet.ro

Daca vreti sa ajutati LiterNet-ul fara sa va coste nimic, puteti redirectiona catre noi 2% din impozitul platit in 2015 catre stat.

Date necesare: Denumire entitate non profit: Asociatia LiterNet // Cod de identificare fiscala: 14791770 // Cont bancar (IBAN): RO 95 BRDE 080 SV 047 7431 0800 // Banca: BRD - Sucursala Brasov. Mai multe detalii aici.

Dragi prieteni,

Portalul cultural LiterNet (http://www.liternet.ro) are placerea sa va anunte aparitia unei noi e-carti editate de LiterNet:
Eseu
Proba de microfon - Un studiu critic
Catalin Olaru


Intra pe pagina editurii pentru a descarca volumul

Argument:

Initiat de Ambasada Frantei la Bucuresti si implementat de Societatea Culturala NexT, cu sprijinul Institutului Francez din Bucuresti si cu sustinerea financiara a Centrului National al Cinematografiei, Education a l'image este un program de educatie cinematografica destinat elevilor de liceu. In derulare din 2009, a constituit una dintre primele initiative menite sa compenseze pentru lipsa educatiei cinematografice sau audiovizualmediatice din programa scolara romaneasca (in conditiile unei comunicari audiovizuale omniprezente, ale unui consum irepresibil de divertisment audiovizual) si sa combata atat apatia publicului romanesc fata de productia cinematografica locala (apreciata si premiata international), cat si rarirea alarmanta a obisnuintei de a vedea filme la cinematograf.

Intre timp, s-au facut progrese in directia recunoasterii necesitatii unor astfel de programe de catre Ministerul Educatiei si de catre inspectoratele scolare: exista motive de a spera ca asemenea programe isi vor gasi in curand un loc oficial in orarele elevilor din tara. Intre alte initiative similare, la fel de binevenite, Education a l'image continua sa se remarce prin complexitate: e un program care pune in miscare mai multe componente din mecanismul industriei romanesti de film - de la cinematografe (care gazduiesc proiectii) pana la cineastii insisi (care participa la intalniri cu elevii), valorizand o serie de filme, dintre cele mai diverse si interesante, dupa ce perioada lor de exploatare imediata a incetat. Inca o data, una dintre mize este formarea unui public inarmat cu criterii si deschis nu doar spre cinema hollywoodian.

In 2012, Societatea Culturala NexT a initiat editarea unei serii de dosare de analiza critica dedicate filmelor romanesti incluse in program: 4 luni, 3 saptamani si 2 zile, E pericoloso sporgersi, A fost sau n-a fost?, Secvente si, al cincilea din serie, dosarul de fata, Proba de microfon.

Aceste studii sunt concepute cu intentia de a le servi drept instrumente de lucru profesorilor si liceenilor participanti la program, punandu-le la dispozitie termeni, concepte si contexte de folos in analiza filmelor. In acelasi timp, independent de utilitatea lor didactica imediata, aceste dosare se doresc a fi contributii cat mai valabile, cat mai actualizate, la documentarea unor produse culturale apartinand patrimoniului national, la un dialog continuu pe marginea acestor produse, purtat atat de specialisti intre ei, cat si intre specialisti si publicul larg.

Andrei Gorzo (critic de film)
Yvonne Irimescu (coordonator Societatea Culturala NexT)

(Andrei Gorzo, Yvonne Irimescu)
DESPRE EDITURA LITERNET

Editura LiterNet (http://editura.liternet.ro) este cea mai longeviva Editura online (si singura exclusiv online) din Romania publicind in cei peste 14 ani de activitate peste 316 volume ale unor autori romani, maghiari, germani, francezi, catalani, americani si rusi in prezentari grafice de exceptie. In acest moment volumele LiterNet au atins 1.696.700 exemplare descarcate. Volumele LiterNet sint disponibile gratuit atit cititorilor din tara cit si celor din strainatate.

Cartile aparute la editura LiterNet pot fi descarcate gratuit in format Acrobat Reader (pdf) de pe situl LiterNet, de la adresa http://editura.liternet.ro
ALTE INFORMATII

Despre acest newsletter

Carti LiterNet.ro
http://www.LiterNet.ro
office@liternet.ro

Newslettere LiterNet.ro

Carti LiterNet.ro Program cultural Revista LiterNet.ro

Alte linkuri LiterNet.ro

Cititi-ne pe Facebook Urmati-ne pe Twitter Feed RSS gratuit

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu