miercuri, 27 aprilie 2016

„Foarte important pentru Roman; americanii de la TRW „au prins rădăcini” în municipiu, sunt proprietari!”

„Foarte important pentru Roman; americanii de la TRW „au prins rădăcini” în municipiu, sunt proprietari!”

poza stire trw americani 2Încă de la deschiderea oficială, TRW Roman s-a organizat în halele amenajate și tehnologizate care erau realizate de altă firmă – PIETA Imobiliare.
Americanii stăteau cu chirie, tipic pentru multinaționale, iar planurile de extindere le făceau tot în parteneriat cu PIETA Imobiliare, firma care avea terenul.
La sfârșitul anului 2015, societatea PIETA Imobiliare, deținătoarea halelor din complexul tehnic unde funcționează TRW Roman, în strada Ștefan cel Mare, nr. 258, a solicitat Certificat de Urbanism pentru recompartimentarea unei hale.
Conducerea administrației romașcane afirma în vara anului trecut că există un proiect de extindere a activității TRW Roman iar solicitarea din decembrie 2015, a firmei Pieta Imobiliare, confirmă afirmațiile edilului romașcan.
TRW Roman a închiriat toate spațiile unde își desfășoară activitatea din Roman de la Pieta Imobiliare, firmă care deține halale și care a derulat și un program de modernizare a acestora.
Ultima veste: americanii de la TRW au cumpărat spațiile de producție de la Roman!
Pot să vă dau vestea bună că PIETA Imobiliare nu mai există iar TRW Roman este proprietarul. Au cumpărat totul și nu mai sunt colaboratori contractuali cu nicio firmă.
Nu mai sunt în chirie, așa cum erau până acum, și este un lucru foarte important pentru Roman, că americanii „au prins rădăcini” în zonă. Devenind proprietari în Roman e un lucru care nu mai poate fi speculat, că pleacă, că vin, cum a fost cu cei de la Nokia, de la Cluj.
Sunt proprietarii fabricii și terenului și își pot gândi planul de dezvoltare cu o nouă fabrică, în perioada imediat următoare”, a declarat Laurențiu Leoreanu, primarul municipiului Roman.poza stire trw americani 1
La deschidere, unitatea TRW Roman avea 400 de salariați iar la finalul anului 2014, la TRW Roman își desfășurau activitatea 1.000 de angajați.
TRW Roman are în prezent în jur de 1.500 de angajați, deci ce am promis s-a realizat; o investiție strategică cu unul dintre cei mai mari operatori economici din lume care a fuzionat cu o mare firmă din Germania și în momentul de față reprezintă o companie de prim rang din lume și care își propune un plan de extindere, în anii care urmează, la Roman.
Într-un an, un an și jumătate, TRW Roman va depăși 2.000 de angajați, ceea ce înseamnă că va fi cel mai mare angajator din zonă.
PETROTUB mai are în jur de 1.200 de angajați așa că, putem spune că TRW Roman este cel mai mare angajator din zona municipiului Roman.
Specialiștii din fruntea TRW Roman au venit din alte locuri aici, chiar s-au mutat cu familiile, alții caută locuințe să le cumpere ca să se mute definitiv și spun că Romanul este un oraș pe care îl găsesc bun pentru familiile lor”, a menționat conducerea Primăriei Roman.
Romanul Financiar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu