sâmbătă, 30 aprilie 2016

Din suflet; mesajul de Paște al primarului municipiului Roman Laurențiu Dan Leoreanu!

Din suflet; mesajul de Paște al primarului municipiului Roman Laurențiu Dan Leoreanu!

poza stire mesaj de paste primar leoreanuM-am întrebat adeseori ce face o comunitate să fie puternică. Să aibă suflet, identitate și energie să se dezvolte. Să aibă oameni mulțumiți și mândri că aparțin acelui loc, oameni care se simt la ei acasă ca într-o mare familie. Cred că am găsit răspunsul acum câțiva ani.
Știam că nimic nu se poate construi fără o fundație solidă, dar am înțeles că poți să te uiți spre viitor, doar dacă înțelegi ce s-a întâmplat în trecut și dacă îți asumi prezentul.
Roman nu e un oraș oarecare!
E un oraș cu istorie trainică, dar și cu oameni care au avut și știința, dar și dorința de a dezvolta acest loc. Nu cred că e întâmplător că Ștefan cel Mare a construit aici cetate. Cu siguranță nu întâmplător, târgul medieval al Romanului a înflorit, la intersecția unor mari drumuri comerciale. Nu, nu e întâmplător nici că aici au avut loc ”marile manevre de la Roman”, de la finalul secolului al XIX-lea, atent supravegheate de Regele Carol I. N-aș pune chiar pe seama întâmplării vizitele familiei regale la Roman, indiferent că a fost vorba despre Carol, Ferdinand sau Regina Maria.
Aș îndrăzni să spun că Roman este, de fapt, un oraș de poveste. Romanul este un oraș al oamenilor valoroși, al oamenilor buni, care au contribuit la dezvoltarea medicinei, chimiei, ingineriei, muzicii, literaturii, arhitecturii românești.
Avem tradiție, dar avem și datoria de a continua ceea ce am moștenit. Cred că din această tradiție ni se trage sentimentul că aparținem unui loc însemnat de Dumnezeu, un loc pe care trebuie să-l respectăm și să-l dezvoltăm pentru cei ce vin din urmă, pentru generațiile viitoare.
Este timpul ca Speranța, Credința și Iubirea aduse de cel care este Adevărul, Lumina și Viața, să reînvie în sufletele noastre.
Să fim mai buni, mai plini de dragoste, cu inimile mai calde și deschise.
Hristos a înviat!
Cu profund respect, Laurențiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu