luni, 25 aprilie 2016

Urmează o vară secetoasă; prognoza meteo pentru lunile mai, iunie și iulie!

Urmează o vară secetoasă; prognoza meteo pentru lunile mai, iunie și iulie!

poza stire vara secetoasaEstimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia și au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimată distribuția temperaturilor medii lunare, precum și distribuția cantităților lunare de precipitații, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.
MAI 2016 - TEMPERATURA MEDIE LUNARĂ A AERULUI
Temperatura medie lunara a aerului va avea valori apropiate de mediile climatologice in cea mai mare parte a tarii, local mai scazute in nord si centru - 14.9 grade Celsius.
MAI 2016 - PRECIPITAŢII LUNARE
Cantitatile totale de precipitatii vor fi apropiate de mediile multianuale in sudul si local in estul tarii, iar in restul teritoriului vor putea fi excedentare.
IUNIE 2016 - TEMPERATURA MEDIE LUNARĂ A AERULUI
Valorile termice medii lunare ale aerului vor fi apropiate de normalul perioadei in cea mai mare parte a tarii.
IUNIE 2016 - PRECIPITAŢII LUNARE
Precipitatiile totale lunare vor fi deficitare in regiunile sudice, estice si local in cele vestice, iar in restul tarii se vor incadra in limite climatologice normale.
IULIE 2016 - TEMPERATURA MEDIE LUNARĂ A AERULUI
Temperatura medie lunara a aerului se va situa peste normalul perioadei in sudul, sud-estul si local estul tarii, iar in rest sunt posibile valori termice apropiate de media climatologica.
IULIE 2016 - PRECIPITAŢII LUNARE
Cantitatile totale de precipitatii vor fi deficitare in cea mai mare parte a teritoriului.
Informațiile aparțin ANM.
Romanul Financiar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu