marți, 30 august 2016

A fost înregistrat un record în Parcul Municipal Roman - o oază de relaxare apreciată de toți vizitatorii!

A fost înregistrat un record în Parcul Municipal Roman - o oază de relaxare apreciată de toți vizitatorii!

poza stire parc recordConducerea Primăriei Roman anunță un nou record, de această dată înregistrat în Parcul Municipal Roman. Este vorba de încasările înregistrate săptămâna trecută, la închirierea de bărcuțe și închirierea terenurilor de sport.
Încasările săptămânii trecute sunt de 8.200 de lei, un record pentru acest obiectiv foarte frumos”, a precizat primarul municipiului Roman, Laurențiu Leoreanu.
Activitatea în Parcul Municipal Roman nu s-a rezumat numai la agrement. Echipele de lucru au reparat ambarcațiuni, au înlocuit stâlpi și „mâna curentă” la insula CASCADĂ, au toaletat arbori, au făcut dezinsecție la adăpostul de păsări și animale, au înlocuit și vopsit ștachete de lemn, s-a înlocuit tâmplăria din lemn din jurul țarcului căprioarelor.
Parcul Municipal Roman - Zonă de agrement din secolul al XIX-lea, parcul provine din fosta pădure Teiuş şi este, din punct de vedere al diversităţii speciilor dendrologice, unic în Europa. Din 1994, Parcul oraşului este declarat rezervaţie peisagistică ocrotită de lege.
Parcul Municipal reprezintă o oază de frumuseţe care atrage numeroși turiști. Pe lacul de agrement, prevăzut cu debarcader, se efectuează plimbări cu ambarcaţiuni pe timpul sezonului estival, elementele de atracție fiind cele trei insule: Insula "Brâncuşi" - cu elemente sculpturale specifice, ce amintesc de marele artist, Insula "Planeta Verde" - însufleţită de animale de talie mică şi păsări, creând un mini-ecosistem şi Insula "Cascada" - înnobilată cu o cascadă artificială şi un punct de relaxare şi observare a întregii zone.
În zona centrală a parcului se găseşte "Rotonda Personalităților" ce cuprinde busturile a 10 personalități românești: Miron Costin, Mihail Kogălniceanu, Vasile Alecsandri, Ion Luca Caragiale, Alexandru Vlahuţă, George Coşbuc, Mihail Sadoveanu, Ion Creangă, Mihai Eminescu şi George Enescu, la intrarea în parc aflându-se și bustul agronomului Ion Ionescu de la Brad.
Romanul Financiar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu