miercuri, 31 august 2016

Succes al românilor din Diasporă; joi va fi zi de doliu național pentru românii decedați în cutremurul din Italia!

Succes al românilor din Diasporă; joi va fi zi de doliu național pentru românii decedați în cutremurul din Italia!

poza stire doliu nationalPremierul Dacian Ciolos a declarat ca va propune in sedinta de Guvern ca joi sa fie zi de doliu national pentru romanii decedati in cutremurul din Italia.
La Amatrice au avut loc marti funeralii de stat, pentru 37 dintre cele 292 de victime, ale cutremurului de saptamana trecuta. La ceremonie au luat parte si premierul Romaniei, Dacian Ciolos, si Ministrul Muncii, Dragos Paslaru, alaturi de seful statului italian, Sergio Mattarela, si premierul Matteo Renzi.
"Maine, in sedinta de Guvern, o sa propun si o zi de doliu național pentru ei. (...) Foarte probabil joi o sa propunem (sa fie ziua de doliu național, n.r.)", a spus Cioloș, citat de stirileprotv.ro.
Românii au cerut doliu național
Ziarul nostru a publicat o știre privind solicitarea românilor din Italia, știre care a adunat 11.000 de aprecieri și pe care o găsiți aici: http://www.romanulfinanciar.ro/index.php/stiri-locale-sub-2015/80-august-2016/7352-romanii-din-italia-cer-doliu-national-pentru-compatriotii-morti-chiar-daca-nu-sunt-os-de-regi-si-regine
Pe grupul social – Facebook „S.I.- Sindicatul Romanilor din Italia”, a fost postat următorul text, preluat de cotidianul nostru:
As vrea sa cerem toți, fiecare pe pagina lui, ca Statul Roman sa instituie DOLIU NATIONAL pentru romanii morti sub dărâmăturile cutremurului...!
Chiar daca nu sunt os de regi si de regine, acesti romani sunt victime ale unui sistem corupt care i-a fugarit peste hotare ca sa aibă de unde pune copiilor pe masa o bucata de pâine mai alba...
Va rog din suflet sa sprijiniți DOLIUL NATIONAL pentru acești oameni nevinovați...
Iată că solicitările au avut ecoul scontat!
Romanul Financiar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu