miercuri, 31 august 2016

Cat de lacom esti, in functie de zodie

Lacomia nu este o trasatura cu care s-ar putea mandri cineva. De fapt, putini oameni ar recunoaste ca baga mana adanc in sac si ca nu ar lasa nimic pentru ceilalti. Totusi, in vreme ce unii oameni par sa nu se mai sature niciodata sa primeasca sau sa ia, altii sunt mai cumpatati si se multumesc si cu mai putin. Nu te va mira, probabil, sa auzi ca astrele ii influenteaza pe nativi in acest sens.
Afla, asadar, care sunt zodiile lacome, care nu se multumesc decat daca primesc marea cu sarea (si eventual si luna de pe cer ca bonus)!

Zodiile lacome: nativii care vor totul pentru ei

Inainte de toate, trebuie sa precizam faptul ca nu exista un singur tip de lacomie, cea materiala, ci de multe ori ea se manifesta si in sfera emotionala. Astfel, o persoana poate sa fie modesta si cumpatata cu banii sau bunurile, dar sa fie un adevarat vampir emotional, cu asteptari enorme, de-a dreptul epuizante, de la persoanele din jur. Exista multe fatete ale lacomiei, asadar, mai mult sau mai putin subtile. Hai sa vedem care sunt zodiile lacome!
Berbec: fiind o zodie de foc, nativul nu este in mod deosebit lacom cu banii - poate si pentru ca firea impulsiva nu ii permite sa adune prea multi. Berbecul sufera de o sete enorma de experiente noi, fiind foarte lacom in acest sens. Ca o fi bine sau rau, nu decidem noi, insa un lucru este cert: din cauza ca nu se multumeste niciodata cu situatia lui actuala si vrea ceva nou mereu, de multe ori are de pierdut, in special cand vine vorba de relatii. Din fericire pentru el, Berbecul nu este genul de om care sa isi regrete actiunile. Cu fruntea sus si plin de energie, continua pe aceeasi cale si asteapta noi provocari de la viata. 
Taur: nativul acestei zodii are o doza serioasa de lacomie, avand in vedere faptul ca nu poate trai decat in confortul absolut si viseaza la o viata de huzur. Totusi, aceasta trasatura nu este atat de puternica incat sa ii afecteze relatiile cu ceilalti. Fiind un familist convins, va pune mereu dragostea deasupra banilor, chiar daca de multe ori va sovai din cauza setei de lux si confort. Taurul mai are o forma de lacomie pe care nici macar nu incearca sa o ascunda: cea culinara. Un Taur bine hranit e un Taur fericit, dar, din pacate, este cam greu de saturat acest pofticios. 
Gemeni: din punct de vedere financiar, Gemenii nu sunt lacomi. De fapt, nu prea se gandesc ei la aspecte triviale precum banii sau posesiunile materiale, pentru ca au mintea ocupata cu multe alte ganduri mai interesante. Si din punct de vedere emotional sunt foarte cumpatati si nu au cerinte mari de la parteneri, dar nu neaparat din cauza ca sunt deosebit de intelepti, ci mai degraba pentru ca atentia lor este mereu distrasa de noi atractii. Nu sunt egoisti si nici lacomi, ci dimpotriva: au o detasare care de multe ori poate sa ii raneasca pe cei din jur.

Rac: au succes in cariera pentru ca sunt ambitiosi, dar nu se poate spune ca sunt lacomi la capitolul bunuri si posesiuni. Racii, insa, sunt cei mai lacomi din punct de vedere emotional. Niciodata nu le ajung dovezile de afectiune si intotdeauna au impresia ca nu primesc destula iubire, in ciuda faptului ca ei ofera atat de multa. Aviditatea aceasta sentimentala ii poate face pe cei din jur sa se simta vinovati sau neadecvati, ceea ce in timp devine o povara. Daca ii intrebi, Racii o sa iti spuna ca sunt perfect rezonabili - nu isi doresc decat sa fie centrul universului cuiva!
Leu: sa nu ii spui niciodata unui nativ al acestei zodii adevarul, dar, din pacate, este printre cele mai lacome zodii. Leii vor absolut totul: faima, lux, bani cu nemiluita, admiratia nestavilita a celor din jur, dragoste neconditionata si infinita. Totul sau nimic. Daca ii dai Leului luna de pe cer, se intreaba de ce nu a primit soarele. Se spune despre nativ ca este generos, dar doar in conditiile in care deja avutia lui da pe dinafara. Cand inca este pe cale sa se realizeze, se gandeste numai la el, pentru ca nu iubeste pe nimeni mai mult decat se iubeste pe sine. 
Fecioara:  nu se poate spune despre nativii acestei zodii ca s-ar lacomi vreodata. De fapt, aceasta este una dintre cele mai calculate si cumpatate zodii. De obicei, Fecioarele stau bine la capitolul financiar pentru ca au mereu realizari in cariera, dar nu pentru ca si-ar dori neaparat foarte multi bani, ci pentru ca isi fac treaba "nemteste". Din punct de vedere emotional, nativii sunt destul de detasati, dar nu reci. Nu au tendinta de a sufoca, desi uneori cer cam multe de la persoana cealalta, din cauza perfectionismului. Per total, aceasta zodie nu cade in nicio extrema (poate doar in cea a curateniei). 
Balanta: exact cum sugereaza si numele acestei zodii, nativul este echilibrat din fire si nu are tendinta de a exagera in niciun aspect al vietii lui. Balanta este uneori materialista, pentru ca admira luxul, dar nu se poate spune ca manifesta lacomie. Daca nu are un munte de bani, se poate bucura de orice lucru marunt pe care il are. Daca nu are parte de iubirea perfecta, netarmuita, incearca sa vada partea buna a lucrurilor. Balanta cauta armonia, nu abundenta, ceea ce inseamna ca are sanse mari sa duca o viata fericita. 
Scorpion: aceasta zodie de apa manifesta lacomie in mai multe directii, cea mai pregnanta fiind cea emotionala. Scorpionul are asteptari enorme de la jumatatea sa si vrea ca aceasta sa i se ofere cu totul. Nimeni nu mai are loc in viata partenerului sau partenerei, nici macar familia. Lacomia emotionala a Scorpionului se manifesta prin posesivitate si gelozie extrema, insa doar in cazurile in care nativul si-a dezvoltat latura negativa mai mult. Exista si destui Scorpioni care lupta cu aceasta parte intunecata a lor si reusesc sa o inabuseasca prin ratiune, dar si cu ajutorul persoanelor dragi. 

Sagetator: ca zodie de foc, Arcasul este o fire a extremelor. Lacomia nu este o trasatura definitorie in cazul lui, dar are momente destule in care se intinde mai mult decat ii este plapuma. Uneori, este acaparat de grandomanie, alteori, traieste ca un ascet, cu minimul necesar. Toate acestea din cauza ca este o fire instabila, care isi cauta un echilibru toata viata. Lacomia lui se manifesta prin setea de cunoastere. Are o dorinta nestavilita de a afla sau de a invata mereu ceva nou, dar de multe ori isi fixeaza prea multe obiective si nu mai realizeaza nimic. Sagetatorul ar trebui sa tina minte zicala: cine alearga dupa doi iepuri nu prinde niciunul. 
Capricorn: dintre zodiile de pamant, aceasta este cea mai lacoma. Capricornul nu se multumeste cu putin. De fapt, nu prea se multumeste nici cu mult. Banii nu par sa ii ajunga niciodata (este si printre cele mai zgarcite zodii), motiv pentru care munceste din greu ca sa obtina cat mai multe beneficii materiale. Din punct de vedere emotional, nativul are pretentii foarte mari, dar nu devine complet nerezonabil. Fiind foarte rational, dar si sigur pe el, nu se lacomeste cand vine vorba de afectiunea partenerului, ci intelege ca orice om are nevoie de spatiu, prieteni si de diferite tipuri de relatii in viata. 
Varsator: nativul acestei zodii este acela care va iesi sa protesteze in strada impotriva lacomiei omenirii - nici nu ne-am astepta la mai putin din partea activistului zodiacului! Din punct de vedere material, Varsatorul poate sa fie fericit indiferent ca are sau nu un car cu bani. Emotional, este aproape complet detasat si nu sufoca pe nimeni, ba chiar este putin cam aerian si da impresia ca habar nu are ce se intampla in jurul lui. Lacomia nu este printre trasaturile nativului, care considera ca intotdeauna exista destul pentru toata lumea. 
Pesti: ca si celelalte zodii de apa, Pestii au o lacomie mai degraba emotionala. Artisti, boemi si visatori, ei nu se preocupa prea mult de partea financiara, intr-atat incat nu poti sa nu te intrebi uneori cum reusesc sa se intretina. Cand sunt intr-o relatie, vor o iubire ca in povesti, fara niciun fel de cusur. La fel ca si Racii, au o aviditate sentimentala care nu poate fi stavilita si, prin urmare, au parte de foarte multe dezamagiri, peste care trec cu greu. Dintre toate zodiile, Pestii sufera cel mai mult, adesea pentru ca au asteptari nerealiste de la relatii. 
Nu toate zodiile sunt foarte lacome, dar, in general, fiecare reprezentant are anumite sfere in care isi doreste mai mult decat poate avea. Pana la urma, aviditatea este o trasatura comuna in randul oamenilor, nu crezi?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu