duminică, 28 august 2016

Liga Aleșilor PNL s-a încheiat! Rezoluția PNL: „PNL - Partidul Administrației Locale — Partidul primarilor!”

Liga Aleșilor PNL s-a încheiat! Rezoluția PNL: „PNL - Partidul Administrației Locale — Partidul primarilor!”

poza stire liga pnl 2Primarul Laurențiu Leoreanu, alături de alți lideri din Neamț ai PNL au participat la Brașov, la Liga Aleșilor Locali.
Manifestarea s-a încheiat vineri, 26 august, în jurul orei 14.30, moment când a fost adoptată și o rezoluție.
Rezoluție a Partidului Național Liberal
Partidul Administrației Locale — Partidul primarilor
Centralismul contravine valorilor liberalismului clasic, ca și doctrinei populare (creștin-democrate) pe care Partidul Național Liberal o asumă în calitate de membru al Partidului Popular European. Doctrina noastră contrapune centralismului și statismului ideile descentralizării și subsidiarității — idei mult mai productive din punct de vedere administrativ, social și economic. Suntem adversari ai suprareglementării și ai monopolizării deciziei iar, ca liberali, susținem delegarea cât mai multor competențe dinspre structurile centrale către cele locale, prin aceasta urmărind beneficiul cert al unei mult mai bune adecvări a cheltuielilor și investițiilor la necesitățile comunităților locale.
Partidul Național Liberal se consideră reprezentantul cetățenilor care își asumă responsabilitatea propriului destin, a celor care cred în inițiativa liberă și competiție, nu în monopol, în răsplata corectă a muncii, nu în dependență față de un stat discreționar. Noi, liberalii, credem că cele mai bune șanse — la educație, la un sistem medical performant, la prosperitate — ne sunt oferite de comunitatea în care trăim — începând cu familia tradițională, cu școala — care implică părinții în deciziile sale, și până la breasla profesională care ne recunoaște și ne răsplătește competențele reale, nu loialitatea față de un sistem clientelar centralizat.
De aceea, având în vedere faptul că:
Partidul Național Liberal crede în valorile profesionalismului, meritului și echității și susține o lege a salarizării unitare bazată pe aceste valori și nu pe calcule meschine electorale
Partidul Național Liberal crede în valorile transparenței și onestității morale și profesionale și susține adoptarea unui Cod de Integritate pentru Funcțiile Publice, un cod general, care să se refere la toate funcțiile publice — elective sau numite, locale sau naționale, care să privească și regimul conflictelor de interese si se referă la îndeplinirea cu integritate a unei funcții publice
Ne asumăm și preluăm în programul de guvernare al Partidului Național Liberal următoarele puncte:
1. Descentralizarea cu asigurarea resurselor financiare pentru fiecare unitate administrativ teritorială.
2. Atribuțiile administrației locale pentru sprijinul mediului economic local.
3. Salarizarea funcționarilor publici cu o creștere medie de 22% începând cu anul 2017.
4. Statutul aleșilor locali.
5. Codul incompatibilităților.
6. Salarizarea aleșilor locali.
7. Simplificarea procedurilor pentru creșterea gradului de atragere a fondurilor europene și pentru implementarea proiectelor de dezvoltare locală.
Credem, ca liberali, că aceste măsuri pot opri deprofesionalizarea administrației publice, motivând și capacitând pe toți cei care asumă singurele principii care pot aduce prosperitate și solidaritate reală în comunitățile României: ierarhia meritului și răsplata justă a muncii făcute cu profesionalism și onestitate, transparența cheltuirii banului public, competiție reală în investițiile publice, diminuarea birocrației și încurajarea inițiativei economice, cultural-educaționale și sociale în comunitate, solidaritate socială bazată pe familie și valorile tradiționale ale acesteia.
Cei doi copreşedinţi PNL - Alina Gorghiu şi Vasile Blaga - au avut ultimul cuvând la Liga Aleşilor Locali.poza stire liga pnl 1
Alina Gorghiu:
„La alegerile locale am avut un rezultat bun, dar se putea şi mai bine, ştiind că potenţialul PNL este mai mare de 33%. În România nu a existat niciodată alt partid de dreapta mai mare ca PNL. Acesta este un adevărar de la care toate proiectele PNL trebuie să pornească”.
„Putem obţine acel procent astfel încât PNL să fie în centrul majorităţii parlamentare, însă, dacă vrem ca asta să se întâmple şi să crească încrederea cetăţenilor, trebuie ca membrii să creadă cu forţă în partidul pe care îl reprezentam, pentru că sunt unii care se mai ocupa cu bârfe şi alte lucruri”.
„Trebuie să credem în capacitatea de a da viitorul prim-ministru al României. Eu cred că prim-ministrul va avea sânge de liberal. Haideţi să dăm o lecţie usturatoaare celor de stânga, PSD-ului!”
„Ei au avut tot ce le trebuie să facă legi bune şi drepte, dar nu au făcut nimic. Nu au eliminat abzuruile... Nu fac decât să bocească şi să se dea victime! Nu poti să te plângi şi să promiţi că vei face lucruri atunci când eşti la butoane, pentru că acum ei sunt la butoane şi nu fac nimic”
„Coaliţia PSD-ALDE nu va face nici 50% la alegerile parlamentare”
„Au trecut vremurile când România ar accepta să fie condusă de o persoană cu condamnare definitivă. Atâta timp cât Iohannis va fi preşedinte, Dragnea nu va fi prim-ministru”
„Cât au fost la Guvernare, nu au pus nici măcar o virgulă la lege care să fie dreaptă... Folosesc tactici nesimţite, necinstite...”
„În lunile care urmează, dacă vom fi la putere, vă rog să guvernaţi transparent, să nu tăiaţi cozile ca sa intraţi în faţă. Dacă sunteţi în opoziţie, cenzuraţi orice abuz al puterii locale, contestaţi tot ce e impotriva comunităţii dumneavoatră, să vă luptaţi pentru toate proiectele pe care le aveţi. Toţi trebuie să înţeleagă că PNL nu va guverna niciodată cu PSD”
„Oamenii s-au schimbat, au devenit mai exigenţi de când s-au reformat partidele politice. Oamenii nu mai vor un partid care să vină la putere! Evitaţi siuntagma asta. Venim la putere cu oameni profesionişti”
„Mă uit prin sală şi văd aici o mare parte din viitorul Guvern. Mă uit la viitorii guvernanţi chiar acum! Pentru că ştiţi cum se face o administraţie pentru progrsul României”.
De 26 de ani se întâmplă un liucru: guvernele guvernează pentru sine şi mai puţin pentru electoratul care nu e partid politic”
„Este important să spunem oamenilor cu cine candidam, deci mare grijă cu ce parlamentari defilaţi. De asemenea, avem obligaţia să le spunem oamenilor şi mesajele de guvernare, pentru că trebuie să stie ce vom face în continuare.”
„Accentul pe care PNL trebuie să-l pună în viitor este pe o gestionare competentă a economiei. Suntem un partid european care trebuie să se îngrijească de toată lumea, astfel încât România să meargă în direcţia corectă.”
„Accent pe Sănătate şi educaţie.. pentru ca românul este extrem de preocupat pe ce se întâmpla în sănătate. Vom ridica cele 8 spitale regionale.. ”
„În mandatul guvernării liberale putem mări salariile la medici, astfel ca ei să nu mai plece din ţară”
„Sunteti primari cu expereinţă mulţi dintre voi, aşa că PNL are obligaţia de a veni cu o nouă viziune asupra ajutoarelor sociale. Nu mai acceptaţi să se vină cu Mercedesul la ridicarea alocaţiilor sociale! Fiecare trebuie să muncească, nu să aibă privilegii!”
„În agricultura.. PNL va trebui să se ocupe de inundaţii în Bărăgan şi de agricultori în general”
„Rromânia nu-i la fel peste tot... Sunt judeţe care dezvoltă inegal. Avem obligaţia să ne concentrăm şi pe zonele defavorizate”.
„Sunt localităţi care nu au nici măcar cabinet medical, deşi sunt mii de suflete acolo. Avem un proiect: casa medicului, care trebuie dezvoltat în fiecare comuna, dar trebuie să facem şi creşe... Nu putem vorbi de creşterea demografiei, dacă nu oferim un minim de infrastructură”
„Trebuie să vorbim de salarizare. Am mai spus că vom rezolva problema salariaţilor din administratie, care nu mai poate întârzia. Va fi unul dintre primele proeictele pe care le vom pune pe masă la următoarea guvernare.
Vasile Blaga:
„Susţin cu totul rezoluţia adoptată azi la Braşov. Hai să lăsăm populismul la o mare. Nu poţi performa în adminsitraţia publică locală cu salariul minim pe economie. Aşadar, de ce să nu vorbim de salariul primarilor? De exemplu, APIA, care verifica ce faceţi voi, primarii, care vă mai şi încurcă câteodata, au mii de lei salariu. ... Ar trebui ca primarul să aibă măcar salariul directorului de şcoală pe care il are în subordine din punct de vedere administrativ”. Sursa: PNL
Romanul Financiar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu