duminică, 19 martie 2017

DENTEXPERT Roman: Prevenirea apariției cariilor la copii

DENTEXPERT Roman: Prevenirea apariției cariilor la copii

dentexpert roman carii copiiCu toții știm cat de important este sa avem un zâmbet frumos si sănătos. Ca părinți trebuie sa acordam o deosebita atenție zâmbetului micuțului nostru. Caria dentară este una dintre cele mai răspândite boli cronice la copiii mici. De aceea este important ca părinții să știe că prevenirea cariilor începe chiar înainte de erupția dentară. La bebeluși, cariile apar de obicei sub forma unor pete sau linii albicioase, prezente mai ales pe incisivii de pe maxilar, care sunt primii apăruți și cel mai puțin protejați de salivă.
Cum putem preveni apariția cariilor dentare la copii?
Periaj dentar zilnic
O igienă orală corectă începe înainte ca primul dinte al copilului să erupă. Doar pentru că nu îi vedem, nu înseamnă că aceștia nu se află acolo. În general aceștia sunt afectați de zaharurile din lapte și sucuri, din cauza unei igiene orale precare sau din cauza folosirii îndelungate a biberonului. Este indicat să curățați gingiile și obrajii bebelușului cu o bucată de pansament steril îmbibată în ceai de mușețel. Seara, laptele din biberon trebuie înlocuit cu apă, sau direct cu suzeta pentru evitarea apariției cariilor de biberon.
Odată cu apariția primului dinte, puteți utiliza o periuță cu peri moi pentru a curăța dințișorul, dar fără a utiliza pastă de dinți. Pe măsură ce vor apărea mai mulți dinți, veți renunța la compresă. Nu uitați să periați și limba, iar în momentul în care sugarul are doi dinți alăturați, puteți folosi chiar și ața dentară.
De la vârsta de 18 luni puteți să folosiți și pastă de dinți fluorurată cât un bob de mazăre sau chiar mai puțină. După vârsta de 6 ani puteți lua în calcul eventual și folosirea apei de gură, dar numai la recomandarea medicului stomatolog.
Şedinţa de profilaxie în cabinetul stomatologic
În ce constă şedinţa de profilaxie în cabinetul stomatologic:
- periaj profesional
- fluorizarea dinţilor (ajută la întărirea dinţilor şi previne apariţia cariilor)
Se recomandă fluorizarea până în jurul vârstei de 12 ani.
Printre avantaje fluorizării se numără:
-       protejarea dinţilor împotriva cariilor dentare
-       diminuează sensibilitatea dentară
-       asigură remineralizarea zonelor dentare afectate de cariile incipiente
-       contribuie la formarea unei dentiţii permanente sănătoase.
Sigilarea dinţilor
Sigilarea dintilor, cea mai eficienta metoda de prevenire a cariilor la copii!
Chiar daca te-ai ingrijit mereu de igiena dentara a micutului tau si curatarea dintisorilor face parte din ritualul sau zilnic, exista locuri in care periuta de dinti nu are acces si unde posibilitatea aparitiei cariilor este foarte mare. In acest caz, procedura de sigilare este solutia optima de prevenire, avand un rol foarte mare in dezvoltarea sanatoasa a copilului.
In mai putin de o ora copilul tau va fi complet protejat de efectele negative ale cariei. Sigilarea maselutelor este o procedura simpla ce se realizeaza intr-o singura vizita la medicul dentist.
DENTEXPERT Roman
Romanul Financiar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu