luni, 27 martie 2017

DENTEXPERT Roman: Sângerările gingivale

DENTEXPERT Roman: Sângerările gingivale

dentexpert sangerari gingivaleNu ignorati singerarile gingivale! Acestea trebuie sa va aduca obligatoriu la medicul dentist. Să scuipi sânge în timpul periajului dentar nu este normal. De fapt, poate fi un semn incipient al afecţiunii gingivale şi poate fi prima oprire pe drumul spre pierderea dinţilor. Chiar dacă vezi ocazional sau zilnic sânge în chiuvetă când îţi perii dinţii, nu ar trebui să ignori niciodată sângerările gingivale.
Sangerarea gingivala poate fi cauzata de:
-      periajul prea puternic sau folosirea incorecta a atei dentare;
-      boala a sangelui;
-      parodontoza;
-      gingivita;
-      modificari hormonale in timpul sarcinii;
-      proteze dentare care nu se potrivesc cu structura cavitatii bucale;
-      infectie a dintilor sau gingiilor;
-      medicamente anticoagulante;
-      deficitul de vitamine.
Indiferent de ceea ce crezi că ar putea fi cauza sângerărilor tale gingivale, cel mai bine este să vorbeşti cu medicul dentist cât mai repede. Acesta îţi poate evalua simptomele şi apoi te poate sfătui care este cel mai bun tratament pentru sângerările tale gingivale.
Există de asemenea un număr de paşi simpli pe care ai putea să îi iei în considerare când vine vorba de tratarea sângerărilor gingivale – schimbări în rutina ta de îngrijire orală care pot ajuta la prevenirea agravării problemei. Pentru a acţiona în mod eficient, aceşti paşi ar trebui urmaţi zilnic, nu doar în anumite ocazii când observi sângerări în timpul periajului dentar.
1. Spală-ţi dinţii de 2 ori pe zi, pentru cel puţin 2 minute, cu o pastă de dinţi pentru utilizare zilnică.
2. Foloseşte o periuţă de dinţi electrică sau manuală cu cap mic şi peri moi, acordând mai multă atenţie spaţiului unde gingiile se îmbină cu dinţii, cunoscut ca linia gingiilor.
3. Foloseşte aţa dentară sau dispozitive interdentare pentru a ajuta la îndepărtarea plăcii bacteriene din zonele greu accesibile, cum ar fi spaţiile dintre dinţi.
4. Foloseşte o apă de gură care oferă protecţie zilnică a gingiilor (în combinaţie cu periajul dentar).
Mergi la dentist în mod regulat, întrucât acesta poate depista eventuale probleme ale gingiilor tale înainte ca simptomele să se manifeste. Dacă suferi de sângerări gingivale, comunică-i prompt acest lucru dentistului tău, pentru a te ajuta să le tratezi înainte ca acestea să devină mai serioase.
DENTEXPERT Roman

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu