luni, 27 martie 2017

Realizarea Centrului RMN s-a blocat din cauza medicilor din Policlinica Roman. „Iluminarea precară va afecta calitatea actului medical!”

Realizarea Centrului RMN s-a blocat din cauza medicilor din Policlinica Roman. „Iluminarea precară va afecta calitatea actului medical!”

centrul rmn s a blocatAnunțam în toamna anului 2016 că o firmă privată intenționează să realizeze un Centru RMN modern, lângă Policlinică în lateralul dinspre Stomatologie.
Proiectul a fost în dezbatere publică și joi, 30 martie, va intra în dezbatere în Consiliul Local Roman.
Prin proiect, se propunea construirea unui spatiu pentru prestari servicii publice, catre populatie, cu profil medical, structurat parter si partial etaj, in suprafata construita la sol de 150 mp. Se mai propune amenajarea accesului in incinta, cu o zona carosabila si trotuar dimensionate corect, precum si un spatiu verde amenajat. Aspectul arhitectural al constructiei se va armoniza cu frontul construit, desfasurat al strazii Dumbrava Rosie aferent policlinicii. Zona in care se propune amplasamentul prezantei documentatii PUD, este ocupata de spatiu verde, neamenajat, dar care cu timpul capata aspect neîngrijit.
Spatiul de servicii va fi prevazut cu acces separat, dinspre strada, iar accesul pentru aprovizionare se va face dinspre zona retrasa a constructiei- spre est.
Circulatia auto in zona de parcare dinspre intrarea in centrul imagistica RMN se face dirijat, circulatia pietonala se face perimetral, iar accesul in spatiu prin alee proprie, se arată în proiectul propus pentru dezbatere publică.
Care este situația în momentul actual
„Adiacent Ambulatoriului de specialitate se propune edificarea unei construcții care va adăposti un aparat RMN modern, necesar atât pacienților policlinicii, cât și celor din Spitalul Municipal de urgență. Regimul de înălțime (P+1) a făcut ca medicii din cabinetele învecinate să-și exprime nemulțumirea, considerând că iluminarea precară va afecta calitatea actului medical. În consecință, s-a elaborat un studiu de însorire și unui privind impactul asupra sănătății populației, ambele concluzionând că temerile personalului medical nu sunt întemeiate”, se arată în expunerea de motive la proiectul de hotărâre privind aprobarea Planurilor Urbanistice de Detaliu - PUD.
În urma ședinței Comisiei tehnice de amenajare a teritoriului şi urbanism din data de 15.03.2017 se avizează nefavorabil Planul urbanistic de detaliu - se va reface PUD, soluția de față prezentând inconveniente: regimul de înălțime, disconfortul creat cabinetelor învecinate, imposibilitatea practicării accesului spre holul policlinicii, etc.”, precizează arhitect șef Ana Maria Alexe, în expunerea de motive care însoțește proiectul de hotărâre.
Consilierii locali urmează să decidă prin vot care va fi perspectiva acestui obiectiv util pentru romașcani și nu numai.
Romanul Financiar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu