sâmbătă, 18 martie 2017

Joe Lovano - Master of Saxophone - pentru prima oară în România

Jazz Syndicate Live Sessions prezintă, pentru prima dată în România, un concert extraordinar cu Joe Lovano, unul dintre cei mai apreciaţi saxofonişti tenor contemporani. Evenimentul va avea loc în data de 25 martie 2017, de la ora 20.00, la Sala Radio din Bucureşti.

Câştigător al Premiului Grammy, saxofonist şi compozitor, Joe Lovano se poziţionează în avangarda grupurilor de Jazz de mari sau mici dimensiuni. De la lucrarea sa simfonică nominalizată la premiile Grammy, până la rolul său de conducător al catedrei de jazz la Berklee College of Music, saxofonistul originar din Cleveland/SUA împinge şi provoacă fără teamă asocierile sale conceptuale şi tematice, într-o căutare pentru noi moduri de exprimare artistică şi noi modalităţi de a defini limbajul jazzului.

În 2014, Joe Lovano a câştigat premiul pentru Suflatorul si Saxofonistul Anului de la Asociaţia Jurnaliştilor de Jazz, precum şi Saxofonistul Tenor al Anului, de la prestigioasa DownBeat Magazine.

Artistul a lansat 23 de albume aclamate la faimoasă casă de discuri Blue Note, ultimele trei concentrându-se pe cvintetul sau, US FIVE.

În cuvintele lui Bruce Lundvall (Blue Note Label), Joe Lovano este un gigant al instrumentul său şi un gigant cu drepturi depline al jazz-ului.

Pentru stagiunea 2016 - 2017, Joe Lovano şi-a propus trei proiecte majore.
În Classic Quartet, proiectul pe care îl va aduce şi pe scena Sălii Radio, Lovano va explora bogata istorie a jazz-ului "clasic", de la swing la bebop. Un susţinător fervent al jazz-ului tradiţional, notabilă în acest sens fiind colaborarea cu Hank Jones, în urmă cu zece ani, Lovano schimbă conturul în timp ce onorează structura muzicală.

În cel de-al doilea proiect, doi artişti care exemplifică standardele pentru creativitate şi explorare în cadrul venerabilului Blue Note Records vor cânta împreună pentru prima dată sub titulatura Chucho Valdes - Joe Lovano Quintet. Promisiunea de măreţie combinată, anticipată de peste douăzeci de ani, se va concretiza într-un cvintet susţinut de un basist, baterist şi percuţionist, artişti care se clasează printre cei mai "fierbinţi" şi mai "condimentaţi" instrumentişti ai Cubei.

În sfârşit, dar pe departe de a fi cel din urmă, Village Rhythms Band este o extensie naturală a evoluţiei gigantului saxofonului tenor, în timp ce împrumută interpretările sale singulare la poliritmia Vest Africană, creând o punte de legătură între New York City şi Lagos.

În seara de 25 martie 2017, pe scena de la Sala Radio, vor urca:
Joe Lovano - saxofon tenor;
Lawrence Fields - pian;
Peter Slavov - bass;
Otis Brown - baterie.

Lovano declară că este "fascinat" de scena de jazz din Europa, în special din cea de Est, şi că aşteaptă cu nerăbdare turneul său european, care îl va duce în Spania, Cehia, România şi Ungaria, alături de proiectul Classic QuartetBotezarea unui proiect cu numele "clasic" poate părea puţin pretenţios, la prima impresie, dar în acest caz, denumirea pare că se potriveşte ca o mănuşă. Clasic, prin definiţie, este ceva "de cea mai înaltă calitate, clasă sau rang", iar acest lucru se potriveşte cu siguranţă proiectului lui Joe Lovano, consideră prestigioasa publicaţie All About Jazz.

Program:
Concertul JOE LOVANO - Master of Saxophone va avea loc pe 25 martie 2017, ora 20:00, la Sala Radio din Bucureşti. Accesul în sală se face începând cu ora 19:30. Nu este permis accesul cu camere foto profesionale. Filmatul este interzis pe toată durata concertului.

La Bucureşti, publicul va putea asculta integral albumul Classic! Live at Newport, dedicat memoriei pianistului Hank Jones, un album aclamat de critici, a cărui lansare a durat nu mai puţin de 11 ani, de la înregistrarea sa în 2005, pâna la lansarea oficială din 2016. Potrivit artistului, acesta este şi ultimul album ce va fi lansat sub egida Blue Note.


Bilete
Biletele pentru acest eveniment costă de la 105 de lei în funcţie de categorie şi pot fi cumpărate din reţeaua Eventim (magazinele Germanos, magazinele Carrefour, Orange Shop, Vodafone, librăriile Cărturesti şi Humanitas, benzinăriile OMV) şi online pe eventim.ro, iabilet.ro şi bilete.ro.

Facebook Event: facebook.com/events/206372986499623/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu