miercuri, 28 iunie 2017

Politică şi delicatese cu primarul Micu şi cârnăţarul Căpraru! 1,3 tone de afumături de porc, supliment nutritiv pentru sportivi!

Politică şi delicatese cu primarul Micu şi cârnăţarul Căpraru! 1,3 tone de afumături de porc,  supliment nutritiv pentru sportivi!


Dacă nu ar fi de plâns ar fi de râs dar orice nutriţionist care nu şi-a luat diploma pe şpagă va spune că nu este recomandabil ca un sportiv de performanţă să consume prea multă carne de porc şi, mai ales!, preparate afumate.
Şi totuşi, cu bani viraţi de Primăria Roman, Clubul Sportiv Municipal Roman a cumpărat şi plătit în luna aprilie a acestui an nu mai puţin de 76 de pachete cu carne de porc afumată (17,25 kg/pachetul la un preţ de 600 lei/pachet, cu tot cu TVA) care au costat, per total, aproximativ 45.600 lei.
Subiectul a fost atins şi în ultima conferinţă de presă de la Primăria Roman (vezi VIDEO de mai jos, de la minutul 14.51 la 19.15), primarul Lucian Micu răspunzând întrebărilor jurnalistului Cristian Galan (de la Roman TV):
Aţi remarcat că, pe parcursul dialogului, primarul Micu a devenit tot mai iritat, ba a etichetat drept „speculaţii” inclusiv adjudecarea procedurii de achiziţie în doar… 10 minute. Orice om de afacere sau angajat de la o firmă care lucrează cu sistemul de achiziţii publice (SEAP) ştie că doar completarea tuturor căsuţelor respective durează, la o achiziţie, circa 20-30 de minute, dacă ai norocul să nu fie platforma foarte aglomerată si să mai dea sistemul şi rateuri.
Orice furnizor de servicii sau lucrări care operează pe SEAP va spune că o asemenea viteză fericită de adjudecare poate fi constatată doar când beneficiarul şi furnizorul s-au înţeles dinainte şi, practic, furnizorul a încărcat pe SEAP fix ce ştia că va solicita beneficiarul.
Şi deşi este evident cum primarul Micu încerca să vorbească peste jurnalistul Galan şi să acopere ce spunea respectivul, nu e musai să fi făcut sport dar măcar să fi auzit de acest domeniu ca să ştii de anumite rigori alimentare. Carnea de porc e recomandată în cantităţi foarte limitate şi în niciun caz sub formă de preparate afumate ci – dacă tot e să fie – doar preparată la grătar.
Evident că ar putea apărea întrebarea de ce nu le-a fost dată sportivilor carne crudă, care putea fi apoi preparată măcar un pic mai sănătos… Nu ştim răspunsul dar ştim preţuri: carnea crudă e cam la jumătate de preţ faţă de produsele afumate.
Înainte ca subiectul să fie abordat în această conferinţă de presă, un articol pe această temă a apărut în atacul.ro.
<<Primul contract a fost încheiat în data de 23 septembrie 2016, când Theba Comp SRL a livrat CSM-ului 68 de pachete cu carne afumată, la prețul de 550,46 lei fără TVA/pachet. Fiecare pachet conținea, conform scriptelor, 3 kg cotlet afumat, 3 kg pastramă de porc, 3 kg ceafă afumată, 2,25 kg cârnați afumați, 3 kg kaizer afumat și 3 kg mușchiuleț porc afumat. În aprilie, tot printr-o achiziție directă, SC Theba Comp SRL, prinde un nou contract cu acelasi CSM Roman. De această dată a fost vorba de 76 de pachete cu preparate din carne de porc afumată. Conținutul acestora a fost același, dar și prețul. Adică, CSM-ul a plătit 550,46 lei fără TVA pentru un pachet>>, scrie atacul.ro.

Recapitulăm. Un astfel de pachet de „indemnizaţie la efort” conţine:
-3 kg cotlet afumat,
-3 kg pastramă de porc,
-3 kg ceafă afumată,
-3 kg kaizer afumat,
-3 kg mușchiuleț porc afumat
-2,25 kg cârnați afumați.

Total, 17,25 kg de produse afumate.
Cititi si:  “Trebuie executat. Este un porc şi un măgar!” Jurnalist incomod în vizorul aghiotantului unui deputat. VIDEO
Roman, Vestul Sălbatic! Cameramanul care a făcut filmarea şoc, RUPT ÎN BĂTAIE! 
Leoreanu după incidentul cu Galan: “Îmi cer scuze! Mă dezic de orice fapte de huliganism!”
Surse: Poliţia a trimis Primăriei reclamaţiile despre „Cortul Poluare Fonică” al lui „Portofel”. Ce o fi făcut cu ele ex-primarul Leoreanu?
Nu credem să existe cititor Vestea care să nu ştie cum arată un frigider (simplu sau în sistem combina frigorifică). Prezumând că şi în frigiderul sportivului de la Roman mai este măcar un litru de lapte, un borcan de iaurt, câteva ouă, poate un vas-două cu mâncare gătită intervine întrebarea logică: cum au depozitat aceşti sportivi, în frigiderele de familie, câte 17,25 de kg de preparate din carne de porc?
Să zicem că le-au depozitat/înghesuit în frigider. Şi că nu au mâncat doar ei din „indemnizaţia de efort” ci şi soţiile şi copiii (în caz că au). Plecând de la premisa unei familii medii formate din 3 membri şi considerând – printr-o exagerare evidentă! – că fiecare dintre aceştia ar consuma câte jumătate de kil de preparate pe zi, rezultă un consum mediu de 1,5 kg de afumătură. Rezultă că respectivele preparate ar trebui să reziste (să nu se deprecieze) în frigider vreo 11 zile. Credeţi că există asemenea termen de „rezistenţă” la o gamă aşa de largă de produse (ca dacă era exclusiv salam uscat, era altceva)? Nu uitaţi că am plecat de la un consum zilnic per persoană evident exagerat, de 0,5 kilograme de carne afumată pe zi…
Da, cineva comenta pe net că poate nu au fost livrate pachetele complete şi poate că sportivii puteau să ridice marfa în timp. Un fel de sistem „custodie” pe bază de bonuri. Ups! Asta ar însemna, în fond, că marfa a fost plătită deşi nu a fost livrată real. Iar dacă ajungem la varianta „bonuri”, intervine o altă variantă de bun simt: de ce nu li se dă sportivilor bonuri de alimente ca să poată cumpăra alimente diverse şi mult mai recomandabile din punct de vedere al nutriţioniştilor?
Foarte interesantă în clipul de mai sus este şi aserţiunea primarului Lucian Micu cum că afumătura a fost solicitată de sportivi. Pe bune? Luând de bună această apărare (că asta face primarul în discuţia de mai sus, joacă rolul avocatului acestei interesante afaceri), rezultă că nu ar fi fost nicio problemă nici dacă sportivii ar fi cerut, de suma respectivă, exclusiv conserve de ficat. Sau exclusiv fasole. Sau exclusiv seminţe de cânepă (atenţie, se găseşte în comerţ ca aliment). Sau suplimente nutritive care intră în categoria substanţelor interzise considerate a fi „dopaj”. E de râs sau de plâns?…
Înainte de finalul textului, merită subliniată, încă o data “coincidenţa” (explicăm mai jos ghilimelele) că furnizorul produselor, adică fericitul comerciant care a adjudecat procedura în doar 10 minute este nu doar coleg de partid cu primarul Micu ci chiar coleg de for de conducere a organizaţiei PNL Roman. Reamintim că Petrică Căpraru (care deţine direct sau prin familia sa firma furnizoare Theba Com) este şi preşedinte al Organizaţiei oamenilor de afaceri PNL Roman dar şi membru al BPL (Biroul Permanent Local) PNL Roman. Ori din BPL PNL Roman face parte, cu onor, şi primarul Lucian Micu.
Explicaţia ghilimelelor de mai sus: cititorii liberi ai siteului Vestea (adică cei neînregimentaţi în partide sau care, dacă sunt membri ai vreunei organizaţii, gândesc cu creierul nu cu carnetul de partid) NU CRED ÎN COINCIDENŢE.
Până una alta, este evident însă că pe primarul Micu şi pe cârnăţarul Căpraru îi leagă, în cuget şi simţiri, nu doar carnetul de partid ci şi – puteţi revedea minunata pledoarie a edilului – AFACEREA CÂRNĂŢĂRIA!
Vom reveni.
Daniel VINCA
Nota Bene:
<<CÂRNĂȚÁR, cârnățari, s. m. Persoană care prepară sau vinde cârnați și alte mezeluri. – Cârnat + suf. -ar.>> (sursa: dexonline.ro)
Cititi si:  “Trebuie executat. Este un porc şi un măgar!” Jurnalist incomod în vizorul aghiotantului unui deputat. VIDEO
Roman, Vestul Sălbatic! Cameramanul care a făcut filmarea şoc, RUPT ÎN BĂTAIE! 
Leoreanu după incidentul cu Galan: “Îmi cer scuze! Mă dezic de orice fapte de huliganism!”
Surse: Poliţia a trimis Primăriei reclamaţiile despre „Cortul Poluare Fonică” al lui „Portofel”. Ce o fi făcut cu ele ex-primarul Leoreanu?





Distribuie acest articol:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu