joi, 15 iunie 2017

Surse: Poliţia a trimis Primăriei reclamaţiile despre „Cortul Poluare Fonică” al lui „Portofel”. Ce o fi făcut cu ele ex-primarul Leoreanu?

Surse: Poliţia a trimis Primăriei reclamaţiile despre „Cortul Poluare Fonică” al lui „Portofel”. Ce o fi făcut cu ele ex-primarul Leoreanu?



Conexiunile dintre afacerile ex-consilierului Petrică Căpraru şi administraţia locală din Roman (din mandatele de primar ale lui Laurenţiu Leoreanu) sunt atât de multiple încât, pe măsură ce afli informaţii, ai impresia că pătrunzi tot mai adânc într.un adevărat păinjeniş cu iz mafiot.
Astăzi despre cortul de evenimente (de nunţi) din Ştrandul romaşcan (ştrand care aparţine Primăriei), pentru că de la acest subiect a plecat şi iritarea celui numit „Consilierul Portofel” atunci când a spus că jurnalistul Cristi Galan trebuie executat dar asta a fost şi scuza penibilă invocată de ex-primarul Leoreanu, că „i-au atacat, domle, afacerile”…
Reamintim că jurnalistul Galan, pe toată perioada campaniei electorale a realizat pentru postul Roman TV emisiuni electorale cu toţi candidaţii înscrişi în cursa pentru Primăria Roman (inclusiv cu cel liberal, susţinut de frăţia Leoreanu-Căpraru) şi că la una din acestea, candidatul PSD a spus că are reclamaţii de la vecinii din zona Ştrandului (cartierul Favorit) că muzica dată tare la acel cort (nunţi, bairamuri etc…) este deranjantă, le produce disconfort, în nopţile de week-end mai ales.
Care e deranjul adus afacerii de un om politic care duce mai departe mesajul cetăţenilor şi, mai ales, de jurnalistul care, cu microfonul în mână, pune întrebări şi primeşte răspunsuri? Ce trebuia să facă moderatorul şi apoi televiziunea respectivă: să-i taie microfonul (emisiunea era una înregistrată, în stradă), să-l cenzureze la montaj pe candidatul respectiv ca să nu die deranjate cercurile de interese din jurul fostului edil? A devenit Romanul o republică independentă sau o monarhie bananieră în care cei care îşi permit critici la adresa lui El Lider Maximo şi a ciracilor lui sunt executaţi pe loc, fie şi la modul teoretic?
Probabil că da şi informaţii venite pe surse din zona Poliţiei Neamţ arată că administraţia romaşcană nu doar că a oferit plăţi consistente lui Căpraru pentru contractele pe care firmele lui le avea conectate la robinetul de bani publici ci şi o protecţie cel puţin discutabilă.
Sursele Vestea afirmă că, de mai multe ori, cetăţenii din zona Favorit au reclamat la Poliţie că decibelii din cortul lui Căpraru lovesc fără milă în apartamentele de la blocurile sau în casele din vecinătate. Evident, Poliţia mergea la faţa locului şi neavând nici plângeri scrise (poate or fi dar nu ştim noi), că romaşcanii se tem de „omul lui Leoreanu” şi nici aparat de măsurat nivelul decibelilor, îl ruga frumos pe patronul politician să dea muzica mai încet. Dar Poliţia a mai făcut ceva, spun sursele Vestea: a făcut adresă la Primărie care este prima autoritate care trebuie să ia măsuri din moment ce orice afacere de acest gen (restaurant, terasa, birt, cort) funcţionează şi în baza unei autorizaţii de la Primărie. Mai mult, legislaţia prevede că în interiorul oraşelor şi la marginea lor NU SUNT PERMISE, ÎN CORTURI, nici ziua nici noaptea activităţi care generează „volum audio”. Mai pe româneşte, autorităţile acestui stat au gândit logic că niciunei familii (nici măcar familiilor Leoreanu sau Căpraru) nu i-ar conveni ca sub balcon sau la câteva sute de metri să bubuie boxele la 1 noaptea cu „Ia-ţi mireasă ziua bună”, rock, manele sau orice alt tip de muzică plus petrecăreţii aferenţi.
Ce s-a întâmplat cu adresa/adresele remise de Poliţie Primăriei conduse de Laurenţiu Leoreanu? Poliţia nu prea ştie dar este evident că nimic deosebit din moment ce muzica a bubuit în continuare iar reclamaţiile au tot curs.
Rămâne de văzut şi cum a fost autorizat Cortul Majestic (aşa se numeşte destinaţia ideală pentru nunţi, după cum sună o reclamă) de către Primărie. Dacă Primăria l-a autorizat pentru nunţi şi petreceri, la circa 120 de metri de geamurile oamenilor, a fost crimă curată. Un cort de eveniment nu are izolaţie fonică, a aproape la fel ca şi cum boxele artiştilor, DJ-lor sau lăutarilor ar fi în aer liber. Mai pe româneşte, pentru business-ul lui Căpraru („Consilierul Portofel”) conducerea de atunci a Primăriei (adică primar Laurenţiu Leoreanu, viceprimar Lucian Micu) a ignorat liniştea şi dreptul de odihnă a mii de oameni. Dacă acest cort nu e autorizat de Primărie (ceea ce nu credem) este la fel de grav. Iar reclamaţiile oamenilor au fost tratate pe principiul „Ciocul mic, noi suntem la putere”. Mai mult, ca într-un veritabil film cu mafioţi în care se face apologia sistemului „Omerta”, dacă cineva îşi permite să spună că volumul muzicii din cortul lui Căpraru e deranjant pentru mii şi mii de oameni înseamnă că atentează la afacerea „bietului” patron, aşa că acesta din urmă poate vorbi cu „trebuie executat!”.
Aţi văzut poza de la începutul acestui articol. Haidem să mai vedem încă o dată detaliile:

La mică distanţă de Cortul Majestic sunt blocuri, case, ba chiar şi Episcopia Ortodoxă iar în toate geamurile acestor clădiri bubuie muzica afacerii celui care este şi membru BPL PNL Roman şi chiar Preşedinte al Organizaţiei Oamenilor de Afaceri PNL Roman. Adică banii unui baronete de partid sunt mai importanţi pentru o administraţie decât dreptul la o viaţă decentă a mii de contribuabili. Interesant mod de a pune problema. Dar nu trebuie să mire: Căpraru e cel care a fost declarat incompatibil de ANI pentru că vindea produse Primăriei în timp ce era consilier local (97.000 lei) dar tot el apărea drept sponsor la diverse acţiuni organizate de Primăria Roman. Poate şi de aici apelativul de „Portofel”, adică omul pregătit mereu să sară cu bani pentru a sprijini demersurile Primarului din administraţia căruia făce afaceri bănoase.
Mai e un lucru interesant. Căpraru nu e la primul episod în care, „trup, suflet şi bani alături de partid şi de Leoreanu”, se comportă ca un scandalagiu, ca un mafiot needucat. Nu. Individul are antecedente în acest sens (vom reveni cu un alt articol pe acest subiect) şi – coincidenţă – într-un astfel de episod, tovarăş îi era acelaşi Leoreanu. Altfel spus, pe cele două personaje principale din filmul în care vorbeau despre execuţia jurnalistului şi despre „nu o dăm la pace cu nimeni” le leagă o tovărăşie veche, de partid, de business, de scandal…
Nu ştim prin ce sertar din Primărie se depune consistent praful pe reclamaţiile cetăţenilor şi pe adresa prin care Poliţia cere autorităţii publice locale să rezolve problema funcţionării neconforme a Cortului respectiv. Leoreanu a plecat din funcţia de primar, alegerile au fost câştigate de un alt aghiotant de al său, Lucian Micu. Va mişca Micu în front şi va aplica legea pentru tovarăşul din partid care în noaptea victoriei sale pune la punct, cu mentorul lor comun, disciplinarea jurnaliştilor? Greu de crezut! Sau, poate, totuşi Micu vrea să se ţină de cuvânt şi să fie acel edil care promitea că nu va mai permite nicio derobare de la reguli, niciunui partener al Primăriei (Premieră în România! Un primar de oraş refuză recepţia unei străzi asfaltată de mântuială!)
Vom vedea. Până atunci, cerem tuturor autorităţilor cu atribuţii în domeniu să-şi facă treaba! Aşa cum spune legea. Iar pe cei care produc bani făcând ţăndări din liniştea oamenilor îi asigurăm că, foarte curând, Vestea le pregăteşte o surpriză şi o publicitate cum nici nu au visat.
Până atunci, pentru cei care ţin ca la nunta lor să nu doarmă mii de oameni, îi sfătuim să apeleze cu încredere la Cortul Majestic din Ştrandul Roman. Telefoane de contact: 0741 155 755 sau 0746 055 189. La unul dintre acestea ar putea să răspundă chiar Petrică Căpraru şi, cine ştie, dacă îi spuneţi că aţi votat cum trebuie şi că sunteţi de părere că, din când în când, câte un jurnalist “trebuie executat”, poate obţineţi o reducere.
Încheiem cu un remember dintr-o ştire de presă de acum doi ani: faceţi-vă cruce, primarul Leoreanu declară cu nonşalanţă cum „mai mulţi romaşcani” (Căpraru sau alţi ciraci?) îi propuneau să forţeze nota şi să amplaseze un cort de evenimente (de nunţi, pe româneşte) în …curtea Episcopiei!

Aşa că vorba unui romaşcan care are “fericirea” de a locui în zona Favorit: “arză-i-ar focul, ăştia nu se tem nici de Dumnezeu!”.
Vom reveni.
Daniel VINCA: sursa foto: facebook, news.roman.ro, romantv.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu