marți, 13 iunie 2017

Despre alegerile parțiale din Neamț


Unii ar spune că a câștigat PNL-ul ceva, alții că ar fi câștigat doar două din trei, alți că de fapt candidatul de la Pipirig era liberal, alții că toți candidații erau de la PDL, dar, ca de obicei, noi avem o opinie separată despre alegerile parțiale ce au avut loc ]n Neamț pentru localitățile Roman, Bălțătești, Pipirig. Opinia noastră este că aceste alegeri nu au fost câștigate de liberali, ci pierdute de social democrați.
PSD a mărit pensiile, salariile, a redus impozitele, a avut de partea sa presa centrală, a avut Guvernul, a avut Consiliul Județean, a avut Biserica, a avut mai multe atuuri decât a avut vreodată vreun partid la Neamț, dar au mers pe mâna unor echipe care au făcut exact tot ce nu ar fi trebuit să facă și au ignorat lucrurile care ar fi trebuit făcute, tocmai bazându-se pe atuurile enumerate anterior. Iar acest comportament în care crezi că, dacă toate astrele îți sunt favorabile, poți face orice se numește aroganță.
Degeaba sondajele naționale dau PSD în creștere, degeaba președintele CJ Neamț s-a dat peste cap sa aducă miniștri și guverne la Neamț, să facă tot ce se poate pentru candidați, degeaba s-au mărit pensii și salarii, totul e degeaba atunci când în teritoriu ai echipe care nu înțeleg că dacă cineva îți dă nu înseamnă că ai deja ceva în traistă, ci trebuie să pui mâna să muncești serios.
În mod normal, cel puțin Romanul nu ar fi trebuit să fie pierdut de PSD dacă echipa PSD reușea să se ridice la nivelul partidului, nu neapărat să îl depășească, cum au făcut contracandidații de la PNL. Acum nu rămâne decât să se adune atent toate materialele și să se arhiveze toate activitățile electorale făcute de PSD la Roman pentru a putea fi folosite ca material de studiu de caz la secțiunea ”cum să ai totul de partea ta și să pierzi”.
Poate după acest duș rece social democrații nemțeni vor înțelege că poți să dai salarii, pensii, asfalt și tot ce vrei tu că totul este degeaba dacă ești perceput ca fiind arogant, superior sau te declari singur învingător înainte de a începe meciul. Mentalitatea și dinamica electorală sunt într-un continuu progres și dacă acum câțiva ani mergeau unele lucruri și oamenii aveau unele așteptări asta nu înseamnă că mâine totul va fi la fel și va funcționa la fel.
Ar mai fi foarte multe de spus despre greșelile făcute de social democrați, dar nu mai are sens deoarece scorul electoral spune totul. E ca atunci când renovezi blocul, scazi chiriile, pui termopane și oamenii pun pe altul șef de scară… Asta ar trebui să dea de gândit serios oricui.
Iosub Robert
P. S.: Liberalii nu ar trebuie să se bucure prea mult pentru că nu au câștigat nimic, ei au fost doar folosiți de electoratul care a vrut să sancționeze PSD-ul, electorat care a fost al social democraților la parlamentare și poate să redevină al lor oricând, desigur dacă PSD-iștii înțeleg semnalul transmis și sancțiunea primită.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu